Страница 81 от 110 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1638
Like Tree67Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Климатици Sanyo

DanteVIP ,йероглифите не му пречат на саньото да отоплява-има друга причина,и ако искаш добър отговор,дай добро описание на проблема-квадратура,изолации,съседи и т.н.
    Иначе тези модели от серията PUROO,а и като марка са си много добри климатици,макар и от 95г.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

стаята е 3/3 метра, изцяло външна стена само с PVC дограма. На 3-ти етаж, без съседи под нас.....блокът е от 85-86 година панелка.

PS:
    Съжалявам за неинформираността ми, но съм на 19 и нямам никакви познания по климатиците

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А би ли уточнил какво имаш предвид под "въобще не иска да отоплява"??? Включва ли се или не, работи ли или не???

Защото по спомен от скандинавския форум саньото имат защита и под -15 или -19 градуса защитата се включва и климатика се самоизключва...

Нямам спомен как, но в онзи форум бяха намерили начин да излъжат саньотата да работят и под заводски зададената температура.Мисля че лъжеха по някакъв начин датчика.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Защото по спомен от скандинавския форум саньото имат защита и под -15 или -19 градуса защитата се включва и климатика се самоизключва...
    Да, и един мармот...
    Няма подобно нещо! Защитата не позволява студен старт, под известна температура. А като се включи веднъж, трябва да се изпълни едно доста сложно условие /като в руските народни приказки/, за да се стартира машината отново.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Хич не ми се занимава, но за да докажа твърдението си ще търся днес и утре и като намеря темата или ще редактирам настоящия пост с линк или ще дам нов с линк към "проблема" ...

Хайде Касап, честито:

1. http://translate.googleusercontent.c...UqdSyWQ8tMYyIw.

2. http://translate.googleusercontent.c...n3gN3NTHcEvmLQ

3. http://translate.googleusercontent.c...sT1dWTLkTdR0Yw

4. http://translate.googleusercontent.c...id8NfuqmqUr4Jg
    Местят датчика близко до компресора, за да го лъже че е по-топло=намерили са му цаката в Швеция/Норвегия/Дания/Финландия ...

Пия френски коняк

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Касапе, наш'те са дефектни явно

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Касапе, наш'те са дефектни явно
    Явно. Моите до -25о не изключват.
    Единия е още в гаранция, та ще правя рекламация в понеделник!

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Мда,пак опира работата до машини за японския пазар,и такива за Европа,макар по сервизно да дават модела SAP-KRV93–123EHN до -20°.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap

Единия е още в гаранция, та ще правя рекламация в понеделник!
    А коняка???

Те и при мен по данни на НИМХ при БАН дадоха -20 и -22 градуса, но на практика моят термометър измери най ниската минимална температура от -14.1 градуса под нулата на 01.02.2012г. сутринта.

Те НИМХ и БАН нямат заплати, вие искате температури да мерят...термометрите им са ми набори ...

Има модели които не изключват-поне така пише в шведския форум.EH серията бил такъв модел.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Бившият ми SANYO SAP-C283VR при -21*С не изключва и си работи чудесно. Лично аз през януари 2000 година, когато в Пловдив температурите бяха паднали драстично имах неблагоразумието да го изключа, защото заминахме за няколко дни в Мелник и като се прибрахме цветята в хола бяха замръзнали. Та тогава го стартирах при -17*С и тръгна от ряз.....е включих и ел.радиатор щото къщата беше станала като фризер.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моя си стартира без проблем при -16-17 ,изпробвано оня ден понеже спря тока през ноща за час-два ( и на Вас да ви ...)

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте пак .както ми казахте така и направих върнах на 12А оставих дистанционото на 23 гр.в студа работи добре вчера и днес беше над нулата исключих всички ел.уреди за 5 часа 11kw. имали вероятност да не раоти инверторната система или да има нещо друго следя го 3 дена не пада под 1.9kw на час sanyo sap-en40h2 .28kv.m.75 kубика.другият sanyo sap-fk22p в 14 кв.м 37 кубика не може да дигне над 22 градуса харчи 0.9kw 2та климатика за 3 дена203kw толкова ги хвалят а какво се оказа???? живея в Царацово Пловдив ако някои иска да види японски чудеса това ми е gsm 0898 572 775 черпя кафе или ракия с хубава туршия зависи по кое време какъв може да е проблема срделете ?????? ???

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Орлине,сигурен съм,че климатиците нямат вина в случая,и да, саньо са срахотни климатици.Но поставени в условия близо до полеви,всеки климатик би работил на макс.Даже не всеки,че доста се предават.
    Би ли казал,колко градуса имаш в неотоплявана стая в момента,и колко е била преди 3-4дни?А изолция има ли,каква,а и дограмата как е?Ако има и замръзнала чешма някъде из жилището,ще оневиниш саньо.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ей ти това саньо го разчопати бре човек...
    То не бяха "умни очи", нощни режими, "рязане" н а мощност...

В 30 квадрата нова къща без изолация е нормално докато темперира да работи на висока мощност.Ако това е климатика SAP-EH40HX2 то имаш страхотна машина, стига да не 2-ра употреба и фирмата която ти я е продала, да ти е продала наистина тази машина...

Къде си оставил достанционното??? Да не си го хвърлил до някоя дупка от която постоянно да му лъха студ???
    Да не би пък там където е дупката за тръбите към външното тяло дупката да не е запълнена и постоянно да му лъха студ и той да си "мисли" че не е стоплил помещението???

Ако го включваш и изключваш също е нормално.

От кога го имаш?От кога започна да го ползваш?Откога работи в тези условия в които е сега?От кога започна да прави този проблем с високата консумация?

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Погледнах и другото саньо SAP-FK22P и ми се вижда и то слабичко за 14-15м² без изолация в къща(а пък и ако има повече от една външни стени),пък и поредицата студове напоследък,та е нормално да си работят над номинала машините.Спасението-изолация.Иначе туршийката и ракийката е добре,но само да не идват и да ти взимат парите на халос.

дистанционното трябва да ти е RCS-SP2
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 110 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе