Страница 48 от 110 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Sanyo

Разликата е нормална. Климатикът мери горе при датчика във вътрешното тяло, а горе въздухът е по-топъл. Когато превключиш на сензора в дистанционното, ще ти е точна температурата при дистанционното, а горе при климатика може да е градус-два отгоре.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Климатици Sanyo

здравеите, купих си климатик SANYO SAP-ZK22X. ползвам го вече 2 месеца и съм доволен от него, обаче искам да попитам, ако е възможно някои да ми обясни как да си настроя климатика да работи с таимер.какво имам предвид:
    - искам да го настроя примерно да се включи следобяд в 16,00 на определени градуси (22 например) и да се изключи сутринта в 08,00.
    моля Ви обяснете ми последователността за настроиване на таимера и съответно за изключване, защото предполагам че не е възможна да се настроива по дни , примерно от понеделник до петък по един начин и събота и неделя по друг начин.
    Между другото, споделете как са като модел тези климатици, знам че са без екстри ,но на мен ми вършат работа.правя опит да преведа упътването на климатика на БГ език (цялото), засега става , но превода малко смешен, все пак копирам това което ми превежда GOOGLE. като стане готов ще го постна които иска да го изтегли.

Очаквам помощта ВИ.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Климатика ти има 2 таймера - за включване и изключване. Но няма часовник. Логиката при базовите модели на Sanyo е малко особена - настройваш таймера, след колко часа да се включи/изключи (а не в колко часа). На дисплея започва обратно броене до съответното действие. Звучи объркващо, но ще установиш, че е удобно и просто.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Днес за първи път видях Санюто да размразява.Причина бяха едрите парцали сняг,полепнали отзад по питата.Постепенно цялата се покри със скреж и така работи близо час преди да размрази.Самия поцес трая около 4 минути при външна темп. около 1гр.По обед снега спря и сега питата е чиста.Разхода от 9.00 до 16.00 е 1,34kw-средно по 223w за час.

6. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте и от мен - горд собственик на SAP36DK.
    Разбрах , че зеленият индикатор е за UV лампата та въпросът ми е нормално ли е да се включва често - 3-4 пъти на час и някъде четох , че не трябва да се гледа към нея - умния ми въпрос е излъчва ли някаква видима за човешкото око светлина или да се ориентирам по диодчето ?

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Гледай си колкото желаеш.Лампата се намира в черна, непрозрачна касета, през която минава въздушния поток. Нормално е да се включва точно_когато_си_пожелае - т.е. до сега не сме открили описание или обяснение на алгоритъма по който работи.

П.С. УВ-то на Sanyo основно излъчва далеч от видимия спектър:

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря за светкавичната реакция !!!!!!!!!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Kasap, не си ли виждал синкавата светлина над климатика нощем при много тъмна стая? При мен понякога се вижда едно осветено петно на тавана.
    kolevemil, така е направено, че няма как да погледнеш директно в нея. Трябва да се качиш, да си завреш главата над вътрешното тяло и тогава .

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Никога не съм виждал светлина от ув-то. Нито в климатика, нито по тавана. Но не съм се катерил по него с огледало в ръка

12. Тук е от
    Sep 2008

Мойто DK28U ще ме топли втора зима,миналата никакви проблеми ! UV лампата си светва когато си поиска и нощно време се вижда лампата как се отразява в тавана в синкаво! Снощи сигурно е било много студено тук в Русе защото климатика размразяваше по-често и работеше на големи обороти вътрешното тяло,държа го на AUTO-то--20градуса и постоянно валящия сняг ( и в моменнта) пада точно отгоре му!

13. Тук е от
    Apr 2006

На моето EX36T му свети една червена лампа най в дясно, някой знае ли какво означава? Не помня мналата зима дали светеше, щеше да ми направи впечатление, иначе работи нормално! Предвартелно благодаря!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

r_gadzhev, точно тази лампичка, която си показал, показва режима на работа на климатика. Червено = отопление.

16. Тук е от
    Dec 2008

Колеги, може и тъпо да прозвучи, но на Shiki-то понякога чрвената светва и за мръсен филтър. Това е само предположение.

17. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте отново. Благодаря на всички за съветите и мненията. Имам вече някои наблюдения върху моят SAP-ZK28X, а от там и някои въпроси.
    Мина седмица от както монтирах климатика и от тогава не е изключван, с изключение на едно спиране на тока. Отразява ли му се това спиране?
    Отоплявам малък апартамент от две стаи - 25 и 15кв.м и немалък коридор, (в другата стая работи маслен радиатор) и вратите стоят отворени. Пуснал съм климатикът да рамоти на макс, но температурата не надвишава 18 градуса. Температурите навън стигнаха до -10, а и както писах сградата е все още празна и стените са доста студени. На колко градуса трябва да се пуска уредът в такаива условия?
    И още нещо, изхвърляше по 8-10литра вода на денонощие, преди да замръзне. Нормално ли е?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от SANYO
    Колеги, може и тъпо да прозвучи, но на Shiki-то понякога чрвената светва и за мръсен филтър. Това е само предположение.
    Тя е друга червена. В случая много добре се вгледах в йероглифа. Иначе да, има друга червена, която като светне е време да се чистят филтрите. Но тя е с друг надпис.

Aik_1000, явно за съжаление ще се окаже малък за теб, както си и мислех.
    Нали не си ограничил ампеража? На колко градуса го държиш, какво значи това "работи на макс"?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 110 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе