Страница 66 от 110 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Re:Климатици Sanyo

Kлиматика през целия отоплителен сезон го държа на 23гр.Вратата на стаята е постоянно отворена към коридора и кухнята и по тази причина температурата в стаята е градус ,градус и половина по ниска от зададената.Правил съм експеримент със затворена врата,тогава си поддържа зададеното, но пък се явява on/off eфекта.Това с I FEEL функцията го има и при мен,затова съм се отказал от нея.
    P.S.Отнася се за малкото Саньо.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда и аз съм му отворил към коридора .. инак много рядко изключва ,с уред за консумация съм го засичал да консумира 160 вата и подухва леко топло ..

4. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Нямам такъв уред да определя най-ниската моментна консумация.Иначе е закачен на електромер и го следя редовно.Най-ниската консумация този сезон е съм отчел на 09 12 2010г. - 2.84kw за 24 часа или средно по 119w на час в режим вкл/изкл.Най-голямата на 30 01 2011г. - 6.29kw или средно по 262w на час.До днес 305.47kw за 75 дни или средно по 170w начас.Миналата година публикувах за разхода в темата - REAL TIME но някой ''професори''от форума изразиха съмнения все едно те ми плащат тока,тази година не смятах но разговора тръгна малко в тази посока.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    забелязал ли си да държи много по ниска температура когато му зададеш да не гледа дистанционното ами датчика на вътр. тяло .. при мен има такъв ефект .. отначало мислех ,че го прави защото при него е по топло но все пак поддържа 2° надолу от зададените - горе при него ... от друга страна ако избера да гледа от дистанционното цепи градуса направо
    Днес и аз си поиграх,като му зададох датчика на вътрешното тяло за час и половина...и температурата спадна с 2°.Нещо се ''приспива''...няма логично обяснение,но е факт- след това смених източника за замерване и тръгна да догонва разликата.

6. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Има логично обяснение и то е много просто.когато отчита от датчика на вътр. тяло горе темп. в сатаята е по-висока в сравнение с измерената от датчика на дистанционното точно с 2 гр. и той спира да си дава зор.Ако не вярваш постави дистанционното горе върху вътр.тяло и ще видиш че няма да има разлика.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298239272[/time]_________________________________________________

teon аз ти вярвам понеже имам Д серия на Саньо и съм виждал моментна консумация 80Вата!!Компресора едва мърда,колкото да не спре

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ph
    Има логично обяснение и то е много просто.когато отчита от датчика на вътр. тяло горе темп. в сатаята е по-висока в сравнение с измерената от датчика на дистанционното точно с 2 гр. и той спира да си дава зор.Ако не вярваш постави дистанционното горе върху вътр.тяло и ще видиш че няма да има разлика.
    То е просто,но не е логично-при зададени 22° искам да е толкова долу на около 1.40м. а не горе при него когато е активен вътр. датчик,просто трябва производителят да ги е взел предвид тези градуси,както е при всички други.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2009

ph, по моя преценка -когато диска на електромера се върти с най-ниски обороти съм засичал консумация от 150w.Но може би има моменти когато слиза и по-долу.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Потвърждавам, че минималната консумация е 140w.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg374925

11. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Говоря за моментна краткотрайна консумация.Поне това ми показва уредчето,но досега мери доста точно.

12. Тук е от
    Feb 2011

Здравеите.. Искам да споделя че имам същия проблем с този климатик sanyo zk28x в студените дни тоест когато температурите навън паднат под -1 -2 той започва да заскрежава и така с часове не спира и след известно време е буца лед не включва на режим дефрост а когато вече стане прекалено много ледът и той примерно е отоплявал на 23-24 аз го намалям на 21-20 и тогава сам си топи леда ама без да се изключва външното тяло.Това нормално ли е и какъв ли е проблема!Климатика е закупен преди 9 месеца и лятото нямаше проблеми с охлаждането но с отоплението има в по студените дни по точно!... Моля ви помогнете или даите съвет а пролетта ще идват на профилактика за другия климатик тои е на 2 години Windom Sharp 10 е и с него нямаме никакви проблеми и е втора употреба работи идеално само преди да си включи режима дефрост не се чува онова съскане като на други размразява идеално и след дефроста влиза в режим охлаждане само външното тяло работи около 2-3 минути и после си включва пак топлото! Моля ви помогнете за SANYOTO

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в каква кубатура си го сложил ,имаш ли големи топлозагуби ,как си с дограмите/изолациите ? и какво значи същия проблем ,че нещо не мога да включа .. още един такъв ли имаш ...

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    и какво значи същия проблем ,че нещо не мога да включа .. още един такъв ли имаш ...
    То му се отговори на joretoxx в предишното питане,но явно не чете,а продължава да си пита едно и също-затова се чудиш Alexi!
    за joretoxx :
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg474694

16. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Човека просто е пуснал на един и същи ден едно и също питане в две теме белкем някой му отговори, кво се впрягате

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен просто е монтиран в твърде голямо помещение което явно е тайна колко кубика е .. с 2.8 номинал при +7 не трябва да се очакват чудеса от машината ,ако е правилно оразмерена си върши работата

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Май си намерих клима за гаража! http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=658

Читави ли са в тая фирма с изключение на това, че крадат снимки от форума? Сякаш се спирам на това, 1300-1400 за ЕX ми се струва много, все пак е за гараж. Някой знае ли кога ще идва нов контейнер в HTT? Аз разбрах за началото на Март и ми се иска и тях да изчакам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 110 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе