Страница 8 от 35 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 522
Like Tree25Одобрявам

Климатици Sharp

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Sharp

Здравейте, момчета!
    Абе от няколко дни ми прави впечетление, че от външното тяло постоянно ми капе вода и не спира!
    Помислих си, че все попадам на случаи, когато машината ми размразява, но явно не е така, щото си капе водичка без да спира!
    Даже температурата в стаите взе нещо да не ми харесва! Отоплявам хол + спалня! Климата е в хола и духа фронтално към отворената врата на спалнята. При зададени 23 грд. в хола ми поддържаше 24-25 грд. а в спалнята 22-23 грд. Сега в хола е 23 грд., а в спалнята 21 грд.
    Прави ми впечатление също така, че машината прави големи почивки отвреме-навреме, чак изстива цялата стая...да размразява, да размразява, колко да размразява, все пак навън температурата е 7 грд....не е примерно -3,5,7 грд. та да е много студено и често да размразява!
    Според вас има ли някакъв проблем и трябва ли да се обадя на техниците да идват! Притеснява ме най-вече тази вода, която не спира да капе от външното тяло! Моля да помогнете с мнение и съвет!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Машината ти капе защото влагата кондензира непрекъснато и не успява да замръзне, с наближаването на студа обаче ще почне често да замръзва да влиза в режим на разкрежаване. Очевидно имаш големи топлозагуби и машината работи на максимални обороти или просто е малко за помещението.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Капе, щото спира. Не прави дефрост при тези температури. Просто като спре компресорът и влагата, която е кондензирала по външния топлообменник започва самичка доброволно да си слиза надолу, защото вече не е студен. Като стане по-студено и спре да работи on/off, ще капе само при разскрежаване.

5. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за мнението ви!
    Малко се бях притеснил, но сега разбирам, че това е нормално!
    И при вас ли е така? От Пловдив съм и в момента на дисплея ми показва, че навън температурата е 6 грд.!
    Машината ми е Sharp AY-XP 12 FR и общо отоплявам пространство от близо 30 кв.
    Климата работи на Low & Med, но на High само когато проветрявам продължително и изстине много стаята!
    За топло загуби - не знам! Нямам външна изолация.Стените ми са с гипсо-картон, който е лепен и няма вата отвътре.С 3 камерна дограма съм на Рехау.Подът обаче ми е много студен, щото отдолу ми са мазетата и държи много студено...на моменти като че ли дори лъха студ от пода като си сложиш ръката.С паркет съм от истинския, но въпреки това без чехли не можеш да ходиш!

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

При 30 квадрата и ако височината на стаята ти е нормална т.е. 260-270 см. , тази машина е чувствително недостатъчна с 4 киловата. Като застуди ще имаш проблеми.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

blue1, той миналата зима се хвалеше, че я е изкарал по тениска на 26°, така че явно му е достатъчен.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Само дето пропусна да кажеш, че не си бях чистил филтрите няколко месеца, и когато веднъж отворих капака се бяха затлачили с по един пръст прах! Ми то в такъв случай всеки климатик ще се мъчи!След като си почистих филтрите съм поддържал 23 гр. през останалото време от зимата!Сега примерно съм му задал от дистанционното да поддържа 23 грд.
    В хола термометъра в момента показва 25 грд. а в спалнята 22 грд. а температурата навън е 4 грд. и съм по гащета и тениска.Понякога обаче ми се трува, че работи малко странно и 23 грд. ги чувствам некомфортно топло. Сега машината работи перфектно - вътрешното и външното тяло не можеш да ги чуеш! Държи до 2грд. над зададената температура и наистина мога да кажа, че ми е приятно топло. Може ли машината да се обърква, ако батериите на дистанционното са за смяна? Ако примерно са слаби вече батериите и реша да променям температурата, възможно ли е сигналът към машината да идва слаб и погрешно да се разчита? Когато техниците дойдоха за профилактика ми казаха, че трябва да сменям батериите на дистанционното през 6 м., а аз съм с тях вече година и два месеца. Трябва ли да ги сменям и влияе ли по някакъв начин това на на машината?

И да попитам защо 30 кв. да идват множко на тази машина, като го дават за помещение 25-35 кв.?!
    Пък и машината е мощна - BTU/h 13800(3100~20700) за отопление!!!

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie

И да попитам защо 30 кв. да идват множко на тази машина, като го дават за помещение 25-35 кв.?!
    Пък и машината е мощна - BTU/h 13800(3100~20700) за отопление!!!
    При колко градуса външна температура е мощна?

11. Тук е от
    Sep 2008

Ами работил е и на -14 без да обледенява външното тяло! Предишната зима в най-студените дни, когато в Пловдив температурите достигаха до -13, -14 не съм виждал лед по външното тяло за разлика от много Фуджицу-та! Но все пак външното тяло е на Матсушита, а не на Тошиба! Компресорите на Тошиба не могат да се мерят с тези на Матсушита...това е все едно да сравнява Мерцедес и Форд! Вътрешното тяло на Шарп е направено далеч по-качествено от това на Фуджицу, Тошиба и др.
    Така че Фуджицуто има едни параметри пред Шарп-а, но като качества на материалите отстъпва на Шарп било то по външно или по вътрешно тяло!

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Надали точно за компресорите и телата при сравнение с ТОШИБА си прав........

13. Тук е от
    Sep 2008

Нека да се изкаже някой от техниците, който да е отварял европейски модел на Шарп с друг такъв на Тошиба, Фуджицу, Панасоник, Мицубиши и т.н., но да е безпристрастен и ще се убедиш сам! Специално пък за японските модели мисля, че модел на Шарп беше с най-висок КОП!

Тук се толерират само модели на Фуджицу и Тошиба!!! Не си ли с тъкав климатик, никой не ти обръща внимание!
    Така е щото повечето оттях знаят при Шарп за какво става въпрос и си мълчат умишлено! Как сега ще кажат, че някой Шарп е по-надежден и икономичен от техните Фуджита, Тошиби, панасоници и пр.
    На българина просто му е такъв манталитета, тва е...

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не ме разбра, не съм казал, че ШАРП са лоши машини, просто правиш космически разлики между ШАРП и ТОШИБА, в полза на ШАРП, което просто не е така.

16. Тук е от
    Sep 2008

Извинявай, дано не съм те обидил!
    Понякога много се ядосвам от постоянното натякване за Фуджицу и Тошиба сякаш други марки не съществуват

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А, няма нищо......

18. Тук е от
    Sep 2008

Абе то се е видяло че на въпрос от пост № 111 за батериите на дистанционното няма кой да ми отговори, ами дано поне ти ми кажеш нещо!
    На теб техниците казаха ли ти, че батериите на дистанционното трябва да се сменят на всеки 6 м.?
    Аз с моите карам вече 1г. и 2 м., но се притеснявам, дали по някакъв начи ако са поотслабнали батериите, не оказват влияние на климата, когато му даваш задания от дистанционното?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 35 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 28-11-12, 18:23
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе