mbialkov, Важното е, че бавно и полека стигаш до верния избор на машината.Добре е все пак да извикаш екип да направи и оглед на място.
mbialkov, Важното е, че бавно и полека стигаш до верния избор на машината.Добре е все пак да извикаш екип да направи и оглед на място.
Ако мога да спомена нещо което чак да ме дразни не разбра се ,по скоро с пожелателен характер. Има 2 бутона за 4 посоки на клапата за въздух.Не можаха ли да сложат ляво-дясно и нагоре надолу.Като искаш да е надясно трябва да цълаш докато извърви едната посока и стигнеш до желаната.Така е и нагоре или надолу.
Mountain fresh-a си ме кефи, да мори бацилите. Филтрите запрах се свалят много лесно и никаде не се закачват като ги вадиш.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324499100[/time]_________________________________________________
Малко live data , беше оставен на 22 градуса, за 1 час пуснах 23 и чистият въздух. Вън е - 3 сух студ, скреж няма. Консумация 660 W/h .
В 23.07 ще пусна от режим 22 и fresh off колко е![]()
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324501834[/time]_________________________________________________
Вън си е все такъв студ, на 22 градуса и Fan 2 500 W/h ,fresh off.![]()
някой ще сподели ли предпразнично какви са му разходите за месеца ? Говоря за дайсейкай 5 ...и наздраве
Да завърти до края на месеца ,и да ги сметнакъм 3,4 ще ги драсна какво е минало през ектромера
![]()
Ще да дам за ноември и декември целите.
Има различни по мощност Daiseikai 5, както и условията в които са няма едно с едно равно. Малко безмислено е това начинание.
Mega, 10-ката колко ти излиза на месец за тия 13 квадрата?Първоначално публикувано от Mega
Не я засичам. В това време тя почти не работи. Работи 5 минути и 30 почива. Уреда е закачен, но не съм засичал. Така като гледам много малко киловати е направила, но както казах, много малко работи. Помещението е с много малко топлозагуби. Ако правим засичане нека да бъде между Януари и Февруари. Тогава е истината. Тогава засичах и MHI-то.
... Виж тук има малко данни за 13-ката
https://forum.setcombg.com/index.php...51743.126.html
Доста хора от форума се сдобиха с 10-ки, може да споделят ако имат засичания.
Мога да кажа за 10-ка ІІІ серия.За месец до 25.12 в около 16-17 квадрата направи 136 киловата, но не знам колко дневна и колко нощна.Да речем 1/4 е нощна.
трета серия е също много добър вариант , само да не беше тоя проблем със лагерите на електромоторчето който се скапват бързо и трябва да се правиш на техник, аз се бях насочил към нея ама тая малакия ме отказа..
Досаден е проблема наистина, но е само в първите произведени серии от 2007 година и не е чак толкова чест.Сменят ги и гаранционно моторчетата.За мой "късмет"моята машина е точно от тези серии.Мотора изкара 3 години, но го замених с тошибския и въпроса е решен.
мда де ама като си сложиш и цената на новия мотор по добре вземи 6 серия .. и няма как мотора да е на панасоник един и същ а само на някои тошиби да дефектира .. ще дефектират лагерите на всички рано или късно ..
Те първи шведите и норвежците изревали още през 2008 година, четох из техните форуми, защото там проблема е масов, хората купуват доста ТОШИБА.Първо техните представители на ТОШИБА се правели на луди, ама бързо се осъзнали.Оказало се, че проблема бил в някои от първите доставени серии моторчета от ПАНАСОНИК.В следващите го нямало.Там са написали дето се вика цяла енциклопеди япо проблема.То божа работа наистина какъв мотор е монтиран вътре, може да е късно произведена машина и пак да ти се падне куц мотор.Те затова на V смениха моторите с други, а на 6 сложиха друга модификация.Иначе гафа си е сериозен, спор няма.
мотора е нещо фабрично сбъркан .. на моя му сменям лагерите с много скъпи може би 5 пъти по скъпи от оригиналните , и пак заминаха ..
Тези лагери с които подменяте оригиналните топчетата им вътре керамични ли са, защото четох някакъв документ на производител и четох в чуждестранен форум, че причината за проблема е електрохимична корозия. Има ли такива лагери, които да се продават в България с керамични топчета вътре.