Страница 15 от 71 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Мисля че някаде в форума имаше потребитл които беше споменал че има лагери с керамични сачми и ги е пробвал но са били по шумни

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И при керамичние може да има проблеми, особено ако се набиват като другите.Трябва да се вкарват с охлаждане и нагряване, иначе се разбиват топчетата.Също го има проблема и за електрохимичната корозия, ама тя не беше за керамичните до колкото помня от шведския сайт.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не се подбива толкова лесно лагера при набиване все пак е стоманен.. тоя лагер 608 го слагат на скейтборди и ролери .. доста повече товар може да понесе от една турбина почти без вибрации ,явно за да се износва причината е другаде .. не вярвам да корозира вътре си е мазничък .. с керамични топчета не съм слагал не мога да намеря такъв на приемлива цена ..

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имам предвид, че ако прекалиш с чукането върху гривната, от ударите има опасност от увреждане на керамичните топчета и после започват да тропат.Ще потърся при шведите къде беше темата, там някъде беше и за корозията.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Днес съм оставил от сутринта на 22 по дистанционното и Fan на 2 и съм хепи. Това което наблюдавам е ,че като се втопли помещението машината не се тормози.Е разгеле днес няма влага ,скреж =0 .

За справка според днешните температури навън е изпапал 7.2 kw за 12 часа. Вътре температурата нее мръднала грам а вън си е студ.

А справката със сметката за тока барбар с всичките разходи е смехурия.

На края на сезона ще има приятни изненади.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Мога да кажа за 10-ка ІІІ серия.За месец до 25.12 в около 16-17 квадрата направи 136 киловата, но не знам колко дневна и колко нощна.Да речем 1/4 е нощна.
    Edi, а каква е височината на помещението? Средно по 15 стотинки на киловат с вкл ДДС - излиза към 20-21 лева за месец горе-долу, нали? Интересно ми е моят Sharp колко харчи в моите 16 квадрата с вис 2.60 м, неизолиран панел с алуминева дограма. Ще взема да си купя и аз едно уредче... Това става ли?

http://www.hit-electronics.com/za-va...konsumacia.htm

Без климатиците сметката ми е около 70 лева, а с тях за миналия е 127 лева. MHI е он оф и харчи 1430W, тоест да речем 60% (34 лева) ги е изхарчило MHI-то в 26 квадрата и 40% (22 лева) Sharp-а. Но аз все пак съм в апартамент и то вътрешен, в къщата е по-студено.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

10-ка за 20кв.м добре ли е или идва малък? Че май под нулата взе да не ми топли както ми се иска? Източно изложение, изолация, отвсякъде имам комшии само без отдолу. При зададени 24 градуса имам един китайски часовник с термометър, който съм го сложил на около 60см височина и след 6-7 часа работа на климатика показва 21.6...
    Като беше 5-6 градуса външната температура и задам дори 26 ги правеше и направо спираше да работи, сега обаче дори на 24 духа силно и не го чувам да намаля вътрешното тяло, а със сигурност може да духа голяма жега, защото като го пусна и първите няколко минути идва жега като от калорифер...

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr
    10-ка за 20кв.м добре ли е или идва малък? Че май под нулата взе да не ми топли както ми се иска? Източно изложение, изолация, отвсякъде имам комшии само без отдолу. При зададени 24 градуса имам един китайски часовник с термометър, който съм го сложил на около 60см височина и след 6-7 часа работа на климатика показва 21.6...
    Като беше 5-6 градуса външната температура и задам дори 26 ги правеше и направо спираше да работи, сега обаче дори на 24 духа силно и не го чувам да намаля вътрешното тяло, а със сигурност може да духа голяма жега, защото като го пусна и първите няколко минути идва жега като от калорифер...
    В супер изолирано помещение може и да се справи според мен. Инверторите и хиперинверторите идеята им е да предлагат по-голям комфорт като достигат по-бързо зададената t и също използват запаса си от мощност, за да те топлят повече в студа. Това, че има 5.8kW мощност естествено не значи, че този климатик може да се използва вместо 12-ка. Все пак си е 10-ка. 20 кв е максимумът за този климатик според мен, като това никак не е препоръчително.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от babati
    В супер изолирано помещение може и да се справи според мен. Инверторите и хиперинверторите идеята им е да предлагат по-голям комфорт като достигат по-бързо зададената t и също използват запаса си от мощност, за да те топлят повече в студа. Това, че има 5.8kW мощност естествено не значи, че този климатик може да се използва вместо 12-ка. Все пак си е 10-ка. 20 кв е максимумът за този климатик според мен, като това никак не е препоръчително.
    по магазините го продават до 22 кв . би трябвало да се справи, е зависи колко е висока стаята ?

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aimilios
    по магазините го продават до 22 кв . би трябвало да се справи, е зависи колко е висока стаята ?
    Само хобитите ги купуват за такива помещения...

13. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тошибите могат да духат много слабо и при неподходящо разположение в стаята ако топли само около себе си може да става така.Пробвай на 3-4 степен на вентилатора за няколко часа да видим дали ще се уеднакви темп. навсякъде в стаята.Те затова при подобни въпроси доста колеги съветват жалузите да са настроени не максимално надолу а на 45град. за добро разпределение на издухвания въздух.Освен това споменаваш,че под вас не се населява а мериш на 60 см. от пода (вероятно и в другия край на стаята)При това положение не може да се очаква идеална хомогенност на темп. в цялата стая 20кв.Знам защо го казвам понеже съм при същите условия-панел,2 етаж,отдолу не живее никой,пода е теракот и т.н.Що се отнася до мощността на PKVP-10, смятам че е по-слаб от SKVP-10,но при темп до -5 -10 в тази квадратура едва ли това е проблема.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Ами нова кооперация е, тухла, PVC дограма, стаята е грубо 7х3 (под 20кв. е), има окачен таван около 2.45м е висока. И е с доста мебели (ъглов кухненски бокс, ъглов диван и т.н.), а и града ни е със сравнително мека зима (Бургас), затова не се изсилих за 13-ка. Пуснах го към 18:00 при температура в стаята 19.2, вдигнах малко жалузите и сложих термометъра на 1.20м височина в средата на стаята... Да видим след 4 часа какво ще стане... но вън е над нулата днес...

16. Member
    Тук е от
    Sep 2011

dwrbudr Пробвай да го пуснеш на 26-27гр. и турбината на Ауто, жалузите надолу и го остави да поработи час два и сподели как работи, защото при голями топлозагуби както е при мен, трябва да го пусна на 26-27гр. за да направи 22-24гр. в стаята, въпрос на разположение/на климатик, на мебели/ и на циркулация на въздуха в стаята. Много хора се заблуждават че като е пуснат климатика на 24гр. и в стаята трябва да е 24гр. Пробвай, при мен си е супер комфортно на 26-27гр. зададени.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk
    Много хора се заблуждават че като е пуснат климатика на 24гр. и в стаята трябва да е 24гр.
    Така е-човек се заблуждава лесно,за какво да ти прави толкова,колкото си му задал,а какво да кажем за тези със саньо климатиците...

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Edi, а каква е височината на помещението?
    Стандартно е, 2,65 метра, стаята е юг, вратопрозорец и тераса - запад, стена 4 метра, описвал съм я в темата за консумацията.
    Що се отнася до това, дали 10 или 13, под -2 градуса практически почти няма разлика в машините.При -7 и -10 разликата е около 200 вата, а при -15 около 100 вата.Горе колегата спомена за лувъра.dwrbudr сложи го на 9-а степен и го остави там.Не го слагай на последната 12-а, така може в зависимост от помещението и разположението на машината да лъже датчика, както вече бе споменато.Тази кубатура не би следвало да е проблем за машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 71 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе