Пробвай като можеш с колко киловата ще се стоплиш и ще мислим. Макар, че това ще се промени в големия студ.
Пробвай като можеш с колко киловата ще се стоплиш и ще мислим. Макар, че това ще се промени в големия студ.
Ако обърнеш внимание на подписа на Мега, ще забележиш, че топли 1/2 от тази квадратура с подобна машина. Каквото и да правиш, тази климка е неподходяща за помещението. Добави още една такава в другия край на хола и нещата ще заспят.![]()
Аз топля 21кв (стая 7х3) с 10-ка и няма проблеми, 8м2 стъкла имам (най-смотаното KMG). Разликата е обаче, че само отдолу нямам комшии. Както казаха по-горе 13-ка ще дойде добре стига да се заселят и комшии.
Имам едно питане, има ли някакъв чалъм на Тошо да му се каже като духа студено да вдига клапата? Не го знам какво прави (предимно вечер), 1-2 мин си духа студено, питата изобщо не е побеляла отвън и не пуфти. Фан-а е на Ауто, аз съм на 2м от климатика, но се усеща студения въздух, което е доста неприятно. Мисля, че не е дефрост това, защо духа студено не мога да си обясня.
Привет на всички.При активиране на режим "sleep mode" клапата на климатика се завърта нагоре и остава в положение като за охлаждане.Нормално ли е това.
Да, нормално е, за да не ти духа цяла вечер във врата. Колеги имам питане, днес цял ден вали сняг със силен вятър и перката взе да трака. Тапите отдолу съм ги махнал, нямам лесен достъп до климатика, защото трябва да се свалят стъклопакети. Издух го от 24 на 30 за 1-2 мин, за да развърти хубаво отвън, взе да духа като калорифер и пак го намалих на 24. Тракането изчезна, дали е било от скреж по перките или има лед отдолу? Днес до обяд беше над нулата, сега е под нулата, за половин ден ме съмнява да е натрупало цяла тава лед...
Огледай външното тяли и ако няма лед по него може да е изпаднал във вибрация някаква и да е тракал.Ако има лед спираш климатика дърпаш щепсела и поливаш с топла вода външното тяло.
Явно е било скреж по перките, защото вчера снегът валя хоризонтално
А температурите паднаха под нулата и 10-ката в спалнята (15м2) взе да он-офф-и на 22 градуса...
Само да кажа, че слийп режима за никакъв чеп не става през зимата... Няколко вечери си играх да пробвам, при нагласени 22 градуса със слийп режим (15кв стая). Слийпа го пуснах към 1 през нощта, тогава беше 22.2, сутринта беше 18.2. На следващата вечер напълно спрях климатика и от 22 сутринта беше 17.8... То ясно си пише в книжката, че тогава компресора работи по-слабо и температурата няма да е като зададената.. ама то без климатик същата работа.
Как да лекувам климата като почне да прави безсмислени дефрости? Вчера и днес се побърка, сигурно 20 пъти дефрости, вярно че валеше сняг ама питата е като нова, а днес не вали но за 3 часа 5 дефроста. Чистих джамовете от конденз и съм дръпнал щори и пердета и го наблюдавам. Питата изобщо не е побелявала оня прави дефрост през 40-50 мин? Да му спра ли тока за 15мин?
Не виждам защо трябва да се намесваш в коректната работа на машината? Защо смятате, че дефростите са безсмислени? Ако това за теб е така, едва ли софтуера на машината греши за правилната работа на хладилната част.
Защото имам 2 еднакви климатика и другия сигурно направи 2-3 дефроста за цяло денонощие, а тоя поне 20. Е сега пак - питата абсолютно чиста, а пуфтим и спомагаме за глобалното затопляне. Задал съм му 23, в стаята е 23.6, даже влиза в он-офф за около 30сек спира и тръгва, хич не се тормози а буха дефрости в несвяст.
Хайде сега ми кажи - двата в еднакви помещения ли са поставени при еднакви условия?