Страница 28 от 71 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Пробвай като можеш с колко киловата ще се стоплиш и ще мислим. Макар, че това ще се промени в големия студ.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ако обърнеш внимание на подписа на Мега, ще забележиш, че топли 1/2 от тази квадратура с подобна машина. Каквото и да правиш, тази климка е неподходяща за помещението. Добави още една такава в другия край на хола и нещата ще заспят.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ако обърнеш внимание на подписа на Мега, ще забележиш, че топли 1/2 от тази квадратура с подобна машина. Каквото и да правиш, тази климка е неподходяща за помещението. Добави още една такава в другия край на хола и нещата ще заспят.

Както и обаче топля същата като неговата квадратура с друга машина, която като е със сходни данни с неговата. Неговата е по-мощна (на макс). При мен в момента е на 435 вата и държи 22 градуса при настроени 23. Което значи, че има супер загуби.

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Аз топля 21кв (стая 7х3) с 10-ка и няма проблеми, 8м2 стъкла имам (най-смотаното KMG). Разликата е обаче, че само отдолу нямам комшии. Както казаха по-горе 13-ка ще дойде добре стига да се заселят и комшии.

Имам едно питане, има ли някакъв чалъм на Тошо да му се каже като духа студено да вдига клапата? Не го знам какво прави (предимно вечер), 1-2 мин си духа студено, питата изобщо не е побеляла отвън и не пуфти. Фан-а е на Ауто, аз съм на 2м от климатика, но се усеща студения въздух, което е доста неприятно. Мисля, че не е дефрост това, защо духа студено не мога да си обясня.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Фан-а е на Ауто, аз съм на 2м от климатика, но се усеща студения въздух, което е доста неприятно. Мисля, че не е дефрост това, защо духа студено не мога да си обясня.
    Нисък минимум, малки загуби на топлина и от там машината си духа със стайната температура.
    Можеш да обърнеш ръчно клапата нагоре (както е в режим на Охлаждане), но тогава самата топлина ще се качва към тавана вместо да слиза към пода.

7. Тук е от
    Nov 2012

Привет на всички.При активиране на режим "sleep mode" клапата на климатика се завърта нагоре и остава в положение като за охлаждане.Нормално ли е това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Да, нормално е, за да не ти духа цяла вечер във врата. Колеги имам питане, днес цял ден вали сняг със силен вятър и перката взе да трака. Тапите отдолу съм ги махнал, нямам лесен достъп до климатика, защото трябва да се свалят стъклопакети. Издух го от 24 на 30 за 1-2 мин, за да развърти хубаво отвън, взе да духа като калорифер и пак го намалих на 24. Тракането изчезна, дали е било от скреж по перките или има лед отдолу? Днес до обяд беше над нулата, сега е под нулата, за половин ден ме съмнява да е натрупало цяла тава лед...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Огледай външното тяли и ако няма лед по него може да е изпаднал във вибрация някаква и да е тракал.Ако има лед спираш климатика дърпаш щепсела и поливаш с топла вода външното тяло.

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Явно е било скреж по перките, защото вчера снегът валя хоризонтално
    А температурите паднаха под нулата и 10-ката в спалнята (15м2) взе да он-офф-и на 22 градуса...

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Само да кажа, че слийп режима за никакъв чеп не става през зимата... Няколко вечери си играх да пробвам, при нагласени 22 градуса със слийп режим (15кв стая). Слийпа го пуснах към 1 през нощта, тогава беше 22.2, сутринта беше 18.2. На следващата вечер напълно спрях климатика и от 22 сутринта беше 17.8... То ясно си пише в книжката, че тогава компресора работи по-слабо и температурата няма да е като зададената.. ама то без климатик същата работа.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Че то този режим не става за нищо по начало.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Как да лекувам климата като почне да прави безсмислени дефрости? Вчера и днес се побърка, сигурно 20 пъти дефрости, вярно че валеше сняг ама питата е като нова, а днес не вали но за 3 часа 5 дефроста. Чистих джамовете от конденз и съм дръпнал щори и пердета и го наблюдавам. Питата изобщо не е побелявала оня прави дефрост през 40-50 мин? Да му спра ли тока за 15мин?

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не виждам защо трябва да се намесваш в коректната работа на машината? Защо смятате, че дефростите са безсмислени? Ако това за теб е така, едва ли софтуера на машината греши за правилната работа на хладилната част.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Защото имам 2 еднакви климатика и другия сигурно направи 2-3 дефроста за цяло денонощие, а тоя поне 20. Е сега пак - питата абсолютно чиста, а пуфтим и спомагаме за глобалното затопляне. Задал съм му 23, в стаята е 23.6, даже влиза в он-офф за около 30сек спира и тръгва, хич не се тормози а буха дефрости в несвяст.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Хайде сега ми кажи - двата в еднакви помещения ли са поставени при еднакви условия?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 71 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе