Страница 27 от 71 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Донякъде си разбрал, донякъде не си разбрал...Въздушните филтри се почистват най-често, в зависимост от чистотата на въздуха в помещението и интензивността им на замърсяване с прах. Плазмения филтър също се чисти, но по рядко от тях. През него също минава въздух и когато е замърсен, това оказва влияние върху него. Сваляш, напръскваш с обезмаслител и миеш с хладка вода. Другите филтри имат определен срок на годност и си сменят по желание от клиента на определено време.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Може ли някой който има 5-та серия да ми каже на отопление до колко градуса е най-ниската температура която може да се зададе на дистанционното? 10,11,12,....

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

17 градуса за всички ДАЙСЕЙКАЙ.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Здравейте . Искам да попитам как се сваля за почистване плазма филтъра на Дайсейкай 5. Прилагам и снимка до къде стигнах. Ако има тема моля за препратка.IMG_20121025_183021.jpg

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

IMG-20121025-183021.jpg

krasi80
    , изваждането на Плазма филтъра не е трудно.

- Откопчаваш щипки 1 и 2, като ги притискаш лекичко по посока на стрелките.
    - След освобождаването им хващаш "рибената кост", там където са елипсите и издърпваш внимателно по посока на стрелка 3.

Монтажа е в обратен ред и трябва да се чуе "щрак" при наместването на оребрената част и щипките.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Благодаря ти gnf
    Всичко е наред. Ето я " Рибената кост "
    .плазма филтър дайсейкай 5.jpg
    Този пост е редактиран от krasi80; 29-10-12 в 03:10.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2012

И аз имам въпрос относно плазмения филтър - как да позная дали работи или не? Нещо не ми мирише на озон като мириса на летен дъжд или миризмата е по друга от тази, която аз очаквах? Помещението е голямо - около 38 кв.м. и от други постове разбрах, че в големи помещения по-трудно се усещало. Касетата на филтъра е наместена добре на мястото си. Струва ми се, че когато филтърът е пуснат се чуват звуци като бълбукане и/или като вряща вода, а като го изключа не се усеща. Или само така ми се струва? Също така ми се струва, че се променя и миризмата на струята, но не е такава каквато е познатата в разговорния език миризма на озон. Също ми се струва, че при включен филтър в стаята въздухът се усеща по-хладен отколкото при изключен.
    Или май филтъра ми си работи, но искам да го чуя и от още някой?

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Работи си.Максималната онцентрация на озон, която се достига при дифузията е изключително ниска - 0,0001% по данни на ТОШИБА.Затова не може да се усети както при гръмотевична буря.По принципкато се включи касетата може да се чуе едва доловимо съскане, което означава, че има разряд в касетата.

11. Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    София

Re: Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Здравейте,

преди година и нещо монтирах Super Daiseikai 5 10-ка, но едва от около 2 месеца се нанесох и имам щастието (или нещастието) да го ползвам. Проблема идва от това, че дневната ми е около 27 квадрата, което явно му идва твърде много на този климатик... Изложението е южно, ново строителство с изолация и PVC дограма; изцяло вътрешен апартамент, но само под мен има живущи.

Миналия месец беше по-топло и нямаше проблем, но декември вече се озорва сериозно, а дори и настроен на 25-6 градуса и вентилатор над средния не може да вдигне повече от 19-20 гр. в стаята и на мен ми е хладно...това е дори и навън да е около нулата..почти през половин час спира за да се размразява...

Идеи какво да го правя? Има ли опасност да се повреди бързо така...почвам да се замислям дали да не го преместя в спалнята и да сложа по-мощен на негово място...

Проблема явно е в това, че аз, който винаги проучвам обстойно преди да закупя нещо този път се доверих на един познат, който огледа стаята на око ( не знаех точната квадратура, за да му я кажа ) и според него климатика ще е горе долу на ръба за тази квадратура, но е много качествен и трябва да се справи.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Daiseikai-5 10-ка в 27 квадрата си е приключение. Не знам как са се навили да го монтират. Мести го в спалнята. А 27 квадрата и на око са си множко за 10-ка. Отделно блока ти е студен и има много топлозагуби.

... Колкото до климатика, прекрасен е, но не е за там. С тези топлозагуби и 13-ка ще ти е малко, докато не се насели блока.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Re: Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Цитат Първоначално публикувано от blichev Виж публикацията
    Проблема явно е в това, че аз, който винаги проучвам обстойно преди да закупя нещо този път се доверих на един познат, който огледа стаята на око ( не знаех точната квадратура, за да му я кажа ) и според него климатика ще е горе долу на ръба за тази квадратура, но е много качествен и трябва да се справи.
    Хайде сега си го доведи за ушите този познат и да премести машината за негова сметка.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

blichev

Направи един опит. Опитай се да стоплиш хола с духалки до колкото градуса ти е комфортно. Така ще определиш грубо каква мощност ти е нужна. Така както обясняваш към 7-8 киловата. Daiseikai 5/10-ка се развърта до 5800 вата. Разбира се не може да седи на тази мощност дълго, но да предположим, че щом не смогва седи на 4.5 - 5 киловата. Ако не ти стопля над 20 градуса имаш сериозни проблеми с топлозагубите според мен.

... Как ползваш тази машина? Спираш ли я?

16. Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    София

Re: TOSHIBA DAISEIKAI V

Ще направя след празниците най-вероятно този експеримент, мерси за съвета.

Машината работи денонощно, но нощем само намалям на 23 градуса и слагам вентилатора на ауто - температурата в стаята пада до около 19 градуса...

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

А денем на колко слагаш и колко прави? Защото ако искаш 26 градуса с тези дадености е безумие. Добре е да пуснеш нещо на ток да помага на машината ако искаш да я позлваш дълго време.

18. Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    София

Re: Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Слагам 24-26 и се надявам на 22-3, но уви - повече от 20 не може да направи...вентилатора обикновено е на 4 черти...пробвал съм и на 5, но ефекта е никакъв...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 71 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе