Страница 18 от 71 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Цитат Първоначално публикувано от kiki9999
    TOSHIBA DAISEIKAI V
    грешката е моя , помислих , че е 360w за тези часове и се втренчих сори..само дето аз мисля да вкопая тръбният път , не искам да се вижда , дразни..

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Това ще рече 0.185КW/h, което мисля си за сравнително топлите месеци до преди коледа е постижимо.
    За режима АУТО ми е ясно, въпроса е каква му е разликата от MODE - A, чието описание е почти същото, т.е. режим на автоматично превключване.
    Вие в какъв режим държите климите сега - отопление, АУТО, А? Фан-а на колко, пак ли АУТО?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моите си си карам на отопление и турбина на АУТО, така е цяла зима, никога не сменям режима, само понякога намалям температурата.

5. Тук е от
    Apr 2006

При мен на авто вдига консумацията 280-300вт. на трета степен на вентилатора 180-220вт.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

С теб ли мерихме stand-by консумацията на климите? Какво стана в крайна сметка? Аз взех още един, ако искаш да замерим.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Аз така и немога да му свикна на Ауто режима. Пробвах Ауто и Ауто Fan ..на темперирано помещение.. звео спря, седя така 5 мин има няма после се усили като ,че ли ще излита,вентилатора сигурно на 3 го шибна.. неква какафония.Пробвах само ауто на Fan-a ама той си го пуска как му кеф , когато пък искам или няма нужда да обръща интензивно въздуха. Та аз си го регулирам на 1 или 2 , на 3 и нагоре нямам потребност да го пускам .Той пък си регулира консумацията по температуа. Поне при мен при тези условия вчера и онзи ден в леко топлото навън се връзват по 200 W средно при 21 настройка.От днес със снега пак съм на 22.

Вече съм му измислил заслонче че смуче снежинки от дясната открита страна на питата. Макар да е в терасата над парапета.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Дайте идея каква защита да сложа на Дайсейкая, от тези които са като преходници /в случай че дойде по високо напрежение след прекъсване на тока и много други изненади от електроразпределителното дружество/. Търсих по големите вериги магазини нищо нямат?!

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

LeGrand имат модули за шини както за високо така и за понижено напрежение.Мен също ме интересува инфо по въпроса. Нека практиците да се изкажат. Т.нар surge conditioner или токоизправител за фиксиране на плаващото ни напрежение.Би ли навредило на климатика..или обратно би подобрило неговата работа.Аз например имам повишено напрежение поради факта ,че трафа е до сградата. Другото е че искам да си сложа отделен предпазител за тока на климатика, защо да не добавим и зашита от пренапрежение.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2011

аз съм чувал за КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ май се казваше и се слага преди предпазителите ама е еднократен , като изпуши купуваш нов и е някъде около 60 лв. ама като изгори оставаш без ток и кво правиш тогава?

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И аз не мога да му свикна на Ауто режима на вентилатора на тоя климатик. Вчера преди да тръгна на работа го оставих на 21 градуса цял ден, прибирам се вентилатора на климата изобщо не подухва. Помислих, че прави дефрост ама не. Явно си беше направил градусите и се е кротнал. След това 4-5 часа поработи на 24 градуса и пак го оставих на 21 за през нощта. На сутринта обаче вместо да заваря тишина, вентилатора мощно бичи като за 3-та степен въпреки, че термометъра в стаята показваше 21.6. Май ще си го пускам на 1 или 2, като колегите по-горе... нещо ауто-то не бива.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Поради тези причини и аз си го пускам на Fan и съм си хепи. Като си набере градусите пък си намаля консумацията и така.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Единствената реална и работеща защита на климатика от ниски и високи входящи напрежения е стабилизатора на напрежение, другото са залъгалки и имитации на нещо-правене.

Например за модела климатик Toshiba RAS-16PAVP-E, като мощност е подходящ този модел стабилизатор.
    http://www.kebopower.com/en/view.asp?ID=1367&xcol=234

16. Member
    Тук е от
    Nov 2011

ква му цената на тоя кютук и къде ще го криеш а и бръмчи предполагам?

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aimilios
    ква му цената на тоя кютук и къде ще го криеш а и бръмчи предполагам?
    Това точно е към 200лв. Можеш да си го завреш... където искаш. Не бръмчи.

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

По-евтин вариант, но не стабилизатор са surge protectorite na Соно. Те просто изключват като падне напрежението, въпреки че долната и горна граница са им доста далеч от това, което бих искал...

- Долен праг на изключване ~187V/7sec, ~180V/0sec
    - Горен праг на изключване ~253V/7sec, ~260V/0sec

При нас веднъж в блока изгоря едната фаза и останахме на 110V, странно само компютъра заедно с монитора продължиха да работят нормално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 71 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе