грешката е моя , помислих , че е 360w за тези часове и се втренчих сори..само дето аз мисля да вкопая тръбният път , не искам да се вижда , дразни..Първоначално публикувано от kiki9999
грешката е моя , помислих , че е 360w за тези часове и се втренчих сори..само дето аз мисля да вкопая тръбният път , не искам да се вижда , дразни..Първоначално публикувано от kiki9999
Това ще рече 0.185КW/h, което мисля си за сравнително топлите месеци до преди коледа е постижимо.
За режима АУТО ми е ясно, въпроса е каква му е разликата от MODE - A, чието описание е почти същото, т.е. режим на автоматично превключване.
Вие в какъв режим държите климите сега - отопление, АУТО, А? Фан-а на колко, пак ли АУТО?
Моите си си карам на отопление и турбина на АУТО, така е цяла зима, никога не сменям режима, само понякога намалям температурата.
При мен на авто вдига консумацията 280-300вт. на трета степен на вентилатора 180-220вт.
С теб ли мерихме stand-by консумацията на климите? Какво стана в крайна сметка? Аз взех още един, ако искаш да замерим.
Аз така и немога да му свикна на Ауто режима. Пробвах Ауто и Ауто Fan ..на темперирано помещение.. звео спря, седя така 5 мин има няма после се усили като ,че ли ще излита,вентилатора сигурно на 3 го шибна.. неква какафония.Пробвах само ауто на Fan-a ама той си го пуска как му кеф , когато пък искам или няма нужда да обръща интензивно въздуха. Та аз си го регулирам на 1 или 2 , на 3 и нагоре нямам потребност да го пускам .Той пък си регулира консумацията по температуа. Поне при мен при тези условия вчера и онзи ден в леко топлото навън се връзват по 200 W средно при 21 настройка.От днес със снега пак съм на 22.
Вече съм му измислил заслонче че смуче снежинки от дясната открита страна на питата. Макар да е в терасата над парапета.
Дайте идея каква защита да сложа на Дайсейкая, от тези които са като преходници /в случай че дойде по високо напрежение след прекъсване на тока и много други изненади от електроразпределителното дружество/. Търсих по големите вериги магазини нищо нямат?!
LeGrand имат модули за шини както за високо така и за понижено напрежение.Мен също ме интересува инфо по въпроса. Нека практиците да се изкажат. Т.нар surge conditioner или токоизправител за фиксиране на плаващото ни напрежение.Би ли навредило на климатика..или обратно би подобрило неговата работа.Аз например имам повишено напрежение поради факта ,че трафа е до сградата. Другото е че искам да си сложа отделен предпазител за тока на климатика, защо да не добавим и зашита от пренапрежение.
аз съм чувал за КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ май се казваше и се слага преди предпазителите ама е еднократен , като изпуши купуваш нов и е някъде около 60 лв. ама като изгори оставаш без ток и кво правиш тогава?
И аз не мога да му свикна на Ауто режима на вентилатора на тоя климатик. Вчера преди да тръгна на работа го оставих на 21 градуса цял ден, прибирам се вентилатора на климата изобщо не подухва. Помислих, че прави дефрост ама не. Явно си беше направил градусите и се е кротнал. След това 4-5 часа поработи на 24 градуса и пак го оставих на 21 за през нощта. На сутринта обаче вместо да заваря тишина, вентилатора мощно бичи като за 3-та степен въпреки, че термометъра в стаята показваше 21.6. Май ще си го пускам на 1 или 2, като колегите по-горе... нещо ауто-то не бива.
Поради тези причини и аз си го пускам на Fanи съм си хепи. Като си набере градусите пък си намаля консумацията и така.
Единствената реална и работеща защита на климатика от ниски и високи входящи напрежения е стабилизатора на напрежение, другото са залъгалки и имитации на нещо-правене.
Например за модела климатик Toshiba RAS-16PAVP-E, като мощност е подходящ този модел стабилизатор.
http://www.kebopower.com/en/view.asp?ID=1367&xcol=234
![]()
ква му цената на тоя кютук и къде ще го криеш а и бръмчи предполагам?
Това точно е към 200лв. Можеш да си го завреш... където искаш. Не бръмчи.Първоначално публикувано от aimilios
По-евтин вариант, но не стабилизатор са surge protectorite na Соно. Те просто изключват като падне напрежението, въпреки че долната и горна граница са им доста далеч от това, което бих искал...
- Долен праг на изключване ~187V/7sec, ~180V/0sec
- Горен праг на изключване ~253V/7sec, ~260V/0sec
При нас веднъж в блока изгоря едната фаза и останахме на 110V, странно само компютъра заедно с монитора продължиха да работят нормално.