Страница 31 от 71 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на shtiliyan
    Тук е от
    Mar 2013

Отговор: отговор: Toshiba daiseikai v

Здравейте , предстои ми купуване на климатик за спалнята с площ около 13 кв. и височина 270 см. Тя е вътрешна стая с троен прозорец - двойна дървена много запазена дограма и външни щори с изглед на юг . Няма изолация , но къщата е много добре измазана и с дебела мазилка . Имам парно ,което в студените дни не може да вдигне повече от 17 градуса . Прочетох цялата тема и реших климатика да е дайсекай 5 -десятка . Целта на цялата тази афера е да потдържам постоянна 22 градуса температура , тъйкато при нас ще спи сина ми на 3 години и новото бебе, което е на път да се появи през август. Струва ли си точно този модел , или е малко мощен за тази задача. Това е първата стъпка ,за в бъдеще смятам да се отказвам от парното и ще закупя още два броя дайсекай или уруру сахара на дайкин . Да добавя нещо - къщата е в Царево и парното е локално с дърва и е неефективно и има много пушаци , боклук и постоянно зареждане на дърва . Вечерно време го оставяме да изгасне и температурата пада много .
    Този пост е редактиран от shtiliyan; 18-04-13 в 22:02.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Идеален е, макар че за спалня аз бих заложил на 6-та серия. Това с тези 17 градуса в студа ме притеснява, помисли и за изолация, дебелата мазилка не спира студа.
    Този пост е редактиран от Mega; 18-04-13 в 22:13.

4. Junior Member Аватара на shtiliyan
    Тук е от
    Mar 2013

При нас е много влажно и хората с изолация и изкуствена (пластмасова) дограма имат мухъл . Има 90% оплаквания . Причината е парното , защото е много слаба печката . Притеснява ме , че 6 серия не е made in japan , има и 6,5 серия . По - тихи ли са те за спалнята , гледам че са с по-малъл КОП от японкския и съответно с по-голям разход на енергия .

5. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

Някой можели да сподели какво в повече показва дисплейчето на дистанционото
    или с една дума какво може да показва .

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

shtiliyan, 6.5 не е по-добър от 6-та серия. Няма нищо ново, само леко занижени данни. Това, че не е Японски не трябва да те притеснява. 6-та серия има осветено дистанционно, тих режим за сън и йонизатор, освен плазмата. Все неща полезни за спалня.

7. Junior Member Аватара на shtiliyan
    Тук е от
    Mar 2013

Накрая ще ме убедите да взема 6 серия . Профилактиката на климатика не е проблем , защото мой роднина има фирма за климатици , но точно тези модели не ги е слагал и не е получавал отзиви за тях. А за хол , трапезария и кухня в едно с обща площ 40 кв. - 2 дайсекай 5 десетки или 2 тринайски да взема или един голям примерно осемнайска?

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Голяма машина не взимай, ще ти е шумна (зависи от марката и модела де ). Виж General-Fujitsu 14 Nocria, все още я има. Гледам парите не те притесняват. Двете Мицубишита също имат добри предложения при големите машини. Ако взимаш 2 машини мисля, че 10-ки ще те оправят. Щом имаш роднина, той трябва да знае. Много зависи от разположение, топлозагуби, климат. Местните фирми по-добре знаят това.
    Този пост е редактиран от Mega; 18-04-13 в 23:24.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Защо не помислиш за подови машини,които са тихи ,и за температурата в долните слоеве на помещенията тъй като малките мушморочета не са на високо а на пода.

11. Junior Member Аватара на shtiliyan
    Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от krasi977 Виж публикацията
    Защо не помислиш за подови машини,които са тихи ,и за температурата в долните слоеве на помещенията тъй като малките мушморочета не са на високо а на пода.
    Daikin FVXS25F/RXS25J - Това ще ми свърши ли работа или нещо по-добро .

12. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

От толкова четене на форума не ми стана ясно за V серия на 100v или
    на 220v е произведена тая серия ,ако е 100 с трансформатори ли ги монтирате,
    някои които го има да разясни .мерси

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Модела работи на 220V и е произведен за европейския пазар.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Ако по подови се заглеждаш това е модела Mitsubishi Heavy, SRF/SRC 25 ZJX-S . Аз него мисля да взимам за спалянта , и понеже тая зима мина , чакам да видя ще се появи ли нещо по добро подово .

16. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

Аха с една дума НЕ е правен в Япония ,а в Тайван или Малазия
    за европа това ли се има в предвид .Сега ми стана ясно и за да не отварям
    нова тема имали накаде магазин,офис в Пловдив където мога да видя 6 цата
    в деиствие ,качество изработка.мерси
    Този пост е редактиран от zarko359; 19-04-13 в 10:59.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Има се предвид, че е за европейския пазар и е на 220-230 волта, не на 110 или 200.Моделите за Япония също не се правят в Япония и не това е решаващо.Изключение е някой климатизатор да се прави в Япония - пример са III и V серии на ТОШИБА, правени в Япония, другите са правени в Тайланд.

18. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

Така е прав си няма значение просто ми стана чудно.Един въпрос RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai 5 се равнява на RAS-221PDR или на друг модел също имали дисплей като японеца да показва консумацията на вътрешното тяло ?
    Този пост е редактиран от zarko359; 19-04-13 в 12:10.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 71 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе