Е добре де след като работят и двата цилиндъра защо изключва а не си оставя да работи само малкия като достигне определените градуси? При мен още продължава да бъде изключен и сигурно стана вече 2 часа духа хладно.
Е добре де след като работят и двата цилиндъра защо изключва а не си оставя да работи само малкия като достигне определените градуси? При мен още продължава да бъде изключен и сигурно стана вече 2 часа духа хладно.
тоя въпрос към инженерите на Тошибаи тия на 100 волта са така мисля .. докато Саньо примерно има реален нисък минимум не е само до "еди колко си" градуса ..
И кво ся, втория ми цилиндър някой трябва да го е свил, що ли???![]()
Чистете си редовно филтрите. Един приятел ми каза, че след като изчистил филтрите и климатиците му взели да топлят. Предполагам, че може и от както са станали климатици филтрите им да не са чистени
Моите климатици не ги държа все още включени постоянно, че за 2 зими им се разбиха лагерите на турбините, а и тук още нямаме сняг. Но сега като пуснах този в хола към 19ч, термометъра в стаята беше 19.6С. При зададени 23С, към 21ч в стаята беше 23.6С, като термометърът е на кухненския плот на 6м встрани от климатика. Тъй като гони 3-4С разлика, а и навън вали Тошо направи и един дефрост за всеки случай, нищо че питата беше абсолютно чиста. При колегите горе, или имате огромни топлозагуби или нещо не е наред.
Тези данни ,които дадох са от инженерното ръководство V-а серия.
Май и при 100 волтовите ще се окаже така. Аз като го видях на 70-80W беше вчера по обяд, тогава не беше толкова студено, тази сутрин го гледам на 15W, помислих, че е дефроствал и затова не писах, демек е изключил компресора, преди малко дърпа цели 250W! Добре, че JDR го сложих в 35м2 и няма как да спира.![]()
70 W - 100 W - 170 W - 210 W - 260 W... така се променя консумацията. Няма как да го видите нагледно, защото не е толкова лесно да се направи постановка. Писах по въпроса. Ето и таблицата:
Да, това са данните за консумацията, малко смесено си ги дал, аз имах предвид отдаването при 10% натоварване.Там е скока от 100 на 210 вата при +2 градуса.
Пък моят влезе в серия 300/20 (с трафа). Басси, до оня ден как хубаво работеше на 50-80W, сега духа хладно.![]()
Аруба, спамер такъв. Що цапаш хубавата тема, а? Нали си имаме специална за 100 волтовите машинки![]()
е при 300 вата трябва да духа топло ве ,вънка е +3
Аз говоря като е изключил компресора. Стана половин час показва 10-15W, все едно е в дефрост, стаята изстива. Голяма недомислица тоя минимум. Иначе преди като работеше на 45W пак си духаше приятно топло, но съвсем слабо, трябваше да си до него за да усетиш. Тогава бачкаше супер, без да спира.
- - - - - - - - - -
Тук е по-добре, иначе ще се разкъса информацията за минимума.![]()
Абе, вие с двуцилиндровите компресори къде се бутате.Моята III никога не е имала проблеми с хладен въздух, нищо, че е модел 2007-а година
.Плавно си се движи и отдаваната мощност и консумацията:rolleyes:.
Двуцилиндровите сме добре до +2С, след това сипваме уискито за стопляне![]()