Здравейте преди месец си закупих климатика.В началото имаше летен конденз,не съм го пускал месец и сега го пускам и вече 2ри ден не тече летен конденз....
Трябва ли да се притесняавам за нещо?
Здравейте преди месец си закупих климатика.В началото имаше летен конденз,не съм го пускал месец и сега го пускам и вече 2ри ден не тече летен конденз....
Трябва ли да се притесняавам за нещо?
Евентуално не-споредтемпературните разлики,а от там и натовареноста на компресора,при чиято по интензивна работа,ще имаш и повече конденз,а и влажноста на въздуха и т.н.
Здравейте, разгледах общата характеристика на 13ката и по-точно :
"Макс. дължина на тръбите/ максимална денивелация - 20/10m"
Минимален и номинален тръбен път, колко метра е добре да бъде?
При тази голяма денивелация, добре ли е, примерно вътрешното тяло да се монтира на 1-ви етаж, а външното на 3ри метра над него на 2-ри етаж примерно- почти отвесно?
Тази кутия, не знам точно как се казва, колко струва, защото не намирам достатъчно инфо с гуглето?
Благодаря на всички отзовали се!
![]()
Няма проблем външното тяло да е по-високо от вътрешното. За тръбния път над 2.50 е добре. Ние слагаме от 2.60 нагоре задължително. Не знам за коя кутия питаш?
... Тази кутия с каква цел я искаш? Защита от кражба или скриване на машината? Ако е за второто има доста по-красиви и лесни за изпъление начини.
Този пост е редактиран от Mega; 19-07-13 в 15:31.
Благодаря за бързия отговор колега Мега, питам за синьозелената кутията на снимката тази решетъчната отвън. Тя не върви със външното тяло.
Ами може да разгледам варианти да се скрие машинката, така ще бъде и по-защитена предполагам. Като цена и вариации ако може да споделите.
Този пост е редактиран от preparatos; 19-07-13 в 15:37.
Денивелацията не е проблем, както написах, стига да са спазени условията за монтаж.
Здравейте.Предстои ми закупуване на TOSIBA DAISEIKAI V-10 другия месец.Искам да попитам колко време трябва да се вакумира системата .За да е качественно,и изпълнено според изискванията на производителя.И ако може за препоръки,или насоки за варненска фирма от която да го закупя,и да ми го монтират съвестно,и с всички изисквания за качествен монтаж.Благодаря предварително.Поздрави.
15 минути при 20 метра тръби го дават в инсталационния мануал.Ти ще си с по-къси тръби и 15 минути стигат според мен.
Тръбния път ще е 3,4 метра.Външното тяло ще е вътре в терасата.Имам 5 см.външна изолация,ще има ли проблем при монтирането,дали ще стане стабилно върху изолацията,или ще трябва да се захване за тавана на терасата над мен.
Може и да стане, но зависи от дебелината на покритието върху изолацията ти - шпакловка и мазилка.Ако е свястно направена, няма да я смачка, ама това на място трябва да го решат.
Еди1 +1
Моят дайкин с 48 кг външно тяло е монтиран върху около 7-10 см изолация от пресован бял стиропор и отгоре замазан със силиконова дърпана(или влачена) мазилка и засега 3 години и половина няма никакъв проблем.Дори няма потъване на стойките в изолацията.
Зависи от самата изолация, поставянето й и замазката върху нея.
И да ги накарате да сложат дълги дюбели, че с къси дюбели да не се крепи само на изолацията ...
При Daiseikai телата са тежки. Както казват колегите, ако изолацията, замазката и майстора не са менте, няма да има проблеми. Външното тяло да е идеално нивелирано. Тръбен път над 2.50 м.
Изолацията е от 5см.стиропор.Залепен е с лепило за изолации,след това дюбели,мрежа,шпакловка на две ръце и накрая силиконова мазилка.Нищо не казвате за препоръка за фирма от варна за покупка и монтаж.Или трябва да задам въпроса в друга тема.Благодаря на всички за отговорите.