Привет на всички.При активиране на режим "sleep mode" клапата на климатика се завърта нагоре, от тази вечер вече не става.
Някой има ли предположения защо не става ?
Привет на всички.При активиране на режим "sleep mode" клапата на климатика се завърта нагоре, от тази вечер вече не става.
Някой има ли предположения защо не става ?
Здравейте,
Обръщам се към специалистите, за да разсеят моите леки притеснения /надявам се неоснователни/ От 15 дни съм притежател на Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai 5 и вече го използвах през миналото застудяване. Притеснението ми идва от факта, че в режим отопление, AUTO Fan, и 24 градуса зададена температура климатика духа леко хладен въздух и в стаята не е толкова топло. Като го тествам на Hi Power - духа топло. Стаята е 16 кв.м с вътрешна изолация и нова ПВЦ дограма. В същата такава стая, но на 2-ри етаж на къщата имаме Super Daiseikai 6 от 2 години и като че ли там не съм забелязала това да се случва. Като се има предвид, че температурите бяха около 3-4 градуса запитвам се какво ще стане през зимата. Явно трябва да го настроя на по-силна степен на вентилатора или...... Надявам се, че не сбърках като взех 5 вместо отново 6 версия.
Не е улучено мястото му на монтаж и топли около себе си. Сигурно е сложен в ъгъла някъде и на дългата стена или на топла/южна стена. Тошибите трябва да се слагат в центъра и да имат фронт пред себе си за максимален комфорт.
Този пост е редактиран от aruba_man; 10-10-13 в 17:20.
Климатика е на западна стена, и е сложен в средата на стената. Мисля, че има достатъчно фронт пред себе си /няма какво да му пречи, или да има мебели около него/.
Е, малка и изолирана вътре стая, от горе имаш още един етаж, това е причината за момента.Горе му е топло, та затова.Почакай да стане по-студено и пак виж как стоят нещата.
Пусни го на по високи градуси 26гр. напр. и ще ти духа по-топъл въздух (логически). Колкото по студено става навън, толкова по-топло започва да духа. Явно стаята е много изолирана и са му ниски градусите да се развихри, а и горе при датчика му е топло, затова пускай го на по-високи градуси и струята да не е нагоре насочена. Във всяка стая циркулацията е различна, един климатик може да се ползва на 23гр., друг на 26гр. относително е, зависи и от климата и къде е насочена струята, сега го пускам на 23гр. моя Дайсейкай 5, обаче януари 28гр.
Отделно и като застудее под +2 градуса ще си вдигне минимума и ще духа по-топличко.
Благодаря на всички за съветите! Наистина съм настроила струята по-нагоре /умница /, ама уж да не се усеща от спящите отдолу. Предполагах, че като застудее нещата се регулират. С пожелание за прекрасен уикенд и бъдете все така отзивчиви и в помощ на "незнаещите"
това означава ли че този климатик работи по-добре в студено време -от 0-1гр.надолу
Здравейте,
сдобихме се с Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai 5. Може ли да ми кажете как става почистването на плазма касетите, понеже в упътването не намерих нищо по този въпрос?
Честито!
Още е рано да го чистиш, горе-долу на 3-4-5 месеца веднъж може да ти се наложи.
Освобождава се от 4-те щипки, на които е захванат и се издърпва леко наляво докато излезе от мястото си. С хладка вода, течен сапун и стара четка за зъби съвсем внимателно се измива и изплаква, след което се оставя да изсъхне идеално, да няма никаква вода по пластмасата или металните "зъбци". Монтираш го по обратния ред и си готов.
Здравейте, на моята Тошиба Дайсейкай 5 при много ниски обороти на турбината, когато е почти спряла едва ли не, само тогава се появява едно мъркане като звук, можете да го чуете тук Видео споделяне / VBOX7 , при малко по-високи обороти звука изчезва напълно, според Вас от какво е породен този звук, смазване ли искат лагерите, нормално ли е? Когато беше чисто нов, преди 2 г. пак го имаше, но беше съвсем леко по тих звука?
Благодаря Ви!