Страница 39 от 71 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    При стая от 17,5 кв.м настроен на 24гр по средата на стаята е 20 гр.Под него е 24гр .Около него няма никакви секций и др.Вентилатора едвам едвам мърка на auto ,и при това 5 гр.външна температура .На хай пауъра е като калорифер ,но после същата работа
    Много топлозагуби . Подът е леден предполагам . Ако е така решението е килим ( мокет )

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Много топлозагуби . Подът е леден предполагам . Ако е така решението е килим ( мокет )
    Вероятно има проблем с климатика, при мен го няма тоя ефект. Стаята е 20кв - 7х3м и климатика е в единия край на 7м стената. Пода е 40%/60% теракота/ламинат и отдолу нямам комшии да топлят. Настройки 24С, режим отопление, фан - АУТО, клапите към средата на стаята. Дори вечер като захладнее надвишава градусите до 24.6, мерил съм навсякъде из стаята на ниво 1м.

4. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

днес направих замерване на температурата .При зададени 30гр на 3степен на вентилатора отдаде 56гр.при 8гр външна .Това добре ли е или трябва още

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Това добре ли е или трябва още
    Добре си е.Иначе и вентилатора на макс или ауто-той пак си се развърта.

- - - - - - - - - -

Това добре ли е или трябва още
    Добре си е.Иначе и турбината на макс или ауто-той пак си се развърта.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Със тези мерения на температурата се сещам за един клиент който два часа след монтажа се обади да каже че паднали едни сини пластини от климатика. Оказа се че човека е гинеколог и има професионално влечение да бърка на тесни места да мери температурата.:sly:
    estqwerty, edi1, Mega и 1 други харесват това.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ако жалузите са ти вертикално надолу дай ги 1-2 степени нагоре.При мен помогна при същия проблем.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2011

При стая от 17,5 кв.м настроен на 24гр по средата на стаята е 20 гр.Под него е 24гр .Около него няма никакви секций и др.Вентилатора едвам едвам мърка на auto ,и при това 5 гр.външна температура .На хай пауъра е като калорифер ,но после същата работа
    Здравейте,
    И аз имам абсолютно същият проблем. Само, че моята стая е 16 кв.м. и изолирана. На high power e добре а после 21 градуса в стаята. Преди време бях запитала за това и ми казахте, че като се захлади положението ще се подобри. И тази вечер продължих да пробвам различни режими, но не е желания резултат. Освен това отвън се чу няколко пъти едно "пуфтене", та направо си мисля, че този път сбърках сериозно. Май трябваше да си взема 6-та версия. Идва зима, как ще се топлим не зная

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Как са насочени клапите в режим отопление?

11. Тук е от
    Jul 2011

Клапите са насочени към центъра на стаята. Може би 2 степени преди вертикално положение.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от sevy Виж публикацията
    Клапите са насочени към центъра на стаята. Може би 2 степени преди вертикално положение.
    Така де, клапите на 45 градуса и качвайте температурата с градус, докато не ви стане комфортно? Няма как 5-та серия да не стопли тази стая? Колко градуса искате да постигнете и на колко е настроена машината?

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от sevy Виж публикацията
    На high power e добре а после 21 градуса в стаята.
    Оставете го да работи на този режим на вентилатора. В началото ще е шумен докато достигне заданието, но след това се кротва и почва да работи, като на автоматичен режим (оборотите на турбината се регулират автоматично) с тази разлика, че обдухва по-добре стаята (поне аз така си го обяснявам). От около седмица тествам единия ми климатик на Хай пауър на вентилатора и мога да кажа, че най-накрая се държи перфектно в поддържането на градусите, та дори и горница с няколко десети, и всичко това на отворена врата към коридора. Термометъра е на срещуположния ъгъл на климатика на метър от пода. Досега 3 зими се налагаше да вдигам на 2-3-4 степен на вентилатора, за да направи заданието и пак не беше толкова точен, а ветрилника и шума не се траеха и пак връщах на авто след достигане на градусите.
    Като паднат още външните и начина на работа му се запази така, без да засилва прекалено много шума, забравям къде е ДУ през целия отоплителен сезон и ще си пийвам ракийката и винцето с огромно удоволствие. Защото досега този "недъг" с неподдържането на заданието през зимата ме ядосваше най-много.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Моят PDR в 15 м2 (вътрешното е като на Daiseikai V) си държи абсолютно точно в момента, понякога задминава с 1 градус и работи на авто вентилатор, термометър сложен в срещуположната страна на нощното шкафче. Бачка на 70-80 W и все едно го няма. Това е най-добрият ми климатик, смело мога да кажа. Въздухът също е много свеж и още като отвориш вратата лъха на озон. При JDR-a се бях отчаял от тази плазма, но явно му е голямо помещението.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

при 0 градуса навън ти харчи 70 вата ? съмнителна работа ..

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

III го държа винаги на 3 степени преди последната и помещението си е равномерно темперирано.ТОШО достига до почти вертикална позиция в най-долно положение, а при тази позиция топли себе си.Дай му простор да топли стаята и няма да имаш проблем.Представи си мислена линия между равнината на клапата и средата на стаята при пода и го настрой в тази позиция.ТОШО 5 при ХАЙ ПАУЪР работи с ъгъл на клапата 58 градуса, а при нормално отопление застава на първоначална позиция 72 градуса.
    Mega одобрява това.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    при 0 градуса навън ти харчи 70 вата ? съмнителна работа ..
    Изобщо не е съмнителна... Съвсем нормално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 71 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе