Вероятно има проблем с климатика, при мен го няма тоя ефект. Стаята е 20кв - 7х3м и климатика е в единия край на 7м стената. Пода е 40%/60% теракота/ламинат и отдолу нямам комшии да топлят. Настройки 24С, режим отопление, фан - АУТО, клапите към средата на стаята. Дори вечер като захладнее надвишава градусите до 24.6, мерил съм навсякъде из стаята на ниво 1м.
днес направих замерване на температурата .При зададени 30гр на 3степен на вентилатора отдаде 56гр.при 8гр външна .Това добре ли е или трябва още
Със тези мерения на температурата се сещам за един клиент който два часа след монтажа се обади да каже че паднали едни сини пластини от климатика. Оказа се че човека е гинеколог и има професионално влечение да бърка на тесни места да мери температурата.:sly:
Ако жалузите са ти вертикално надолу дай ги 1-2 степени нагоре.При мен помогна при същия проблем.
Здравейте,
И аз имам абсолютно същият проблем. Само, че моята стая е 16 кв.м. и изолирана. На high power e добре а после 21 градуса в стаята. Преди време бях запитала за това и ми казахте, че като се захлади положението ще се подобри. И тази вечер продължих да пробвам различни режими, но не е желания резултат. Освен това отвън се чу няколко пъти едно "пуфтене", та направо си мисля, че този път сбърках сериозно. Май трябваше да си взема 6-та версия. Идва зима, как ще се топлим не зная
Клапите са насочени към центъра на стаята. Може би 2 степени преди вертикално положение.
Оставете го да работи на този режим на вентилатора. В началото ще е шумен докато достигне заданието, но след това се кротва и почва да работи, като на автоматичен режим (оборотите на турбината се регулират автоматично) с тази разлика, че обдухва по-добре стаята (поне аз така си го обяснявам). От около седмица тествам единия ми климатик на Хай пауър на вентилатора и мога да кажа, че най-накрая се държи перфектно в поддържането на градусите, та дори и горница с няколко десети, и всичко това на отворена врата към коридора. Термометъра е на срещуположния ъгъл на климатика на метър от пода. Досега 3 зими се налагаше да вдигам на 2-3-4 степен на вентилатора, за да направи заданието и пак не беше толкова точен, а ветрилника и шума не се траеха и пак връщах на авто след достигане на градусите.
Като паднат още външните и начина на работа му се запази така, без да засилва прекалено много шума, забравям къде е ДУ през целия отоплителен сезон и ще си пийвам ракийката и винцето с огромно удоволствие. Защото досега този "недъг" с неподдържането на заданието през зимата ме ядосваше най-много.
Моят PDR в 15 м2 (вътрешното е като на Daiseikai V) си държи абсолютно точно в момента, понякога задминава с 1 градус и работи на авто вентилатор, термометър сложен в срещуположната страна на нощното шкафче. Бачка на 70-80 W и все едно го няма. Това е най-добрият ми климатик, смело мога да кажа. Въздухът също е много свеж и още като отвориш вратата лъха на озон. При JDR-a се бях отчаял от тази плазма, но явно му е голямо помещението.
при 0 градуса навън ти харчи 70 вата ? съмнителна работа ..
III го държа винаги на 3 степени преди последната и помещението си е равномерно темперирано.ТОШО достига до почти вертикална позиция в най-долно положение, а при тази позиция топли себе си.Дай му простор да топли стаята и няма да имаш проблем.Представи си мислена линия между равнината на клапата и средата на стаята при пода и го настрой в тази позиция.ТОШО 5 при ХАЙ ПАУЪР работи с ъгъл на клапата 58 градуса, а при нормално отопление застава на първоначална позиция 72 градуса.