Страница 40 от 71 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Да не би да е бил калпав монтажа и да е изтървал фреон климатика? Спалнята ми е около 15кв. и там при 21гр. особено пък при ниски външни температури, когато минимума на климатика е по-висок, направо се чуди да работи или не. През повечето време се чува само преливане на фреон.
    Пуфтене се чува, когато климатика прави дефрост. При този модел това е доста рядко явление. Откакто съм го пуснал тоя месец пуфтене е имало само веднъж, когато цял ден не се вдигна мъглата. Ако с тоя климатик чуваш пуфтене по 5-6 пъти на ден, направо викай фирмата да идва да го гледа. Клапите ги настрой на 45 градуса и леко встрани, защото като са надолу топлия въздух се вдига към климатика и решава, че си е направил градусите.

Цитат Първоначално публикувано от sevy Виж публикацията
    Здравейте,
    И аз имам абсолютно същият проблем. Само, че моята стая е 16 кв.м. и изолирана. На high power e добре а после 21 градуса в стаята. Преди време бях запитала за това и ми казахте, че като се захлади положението ще се подобри. И тази вечер продължих да пробвам различни режими, но не е желания резултат. Освен това отвън се чу няколко пъти едно "пуфтене", та направо си мисля, че този път сбърках сериозно. Май трябваше да си взема 6-та версия. Идва зима, как ще се топлим не зная

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    при 0 градуса навън ти харчи 70 вата ? съмнителна работа ..
    Възможно е.
    Стаята ако е добре изолирана и е сравнително малка, както е в случая (15кв.м.) машината изобщо няма да се тормози и ще работи малко над минимума си. 221-цата ми е в подобно помещение и работи малко под номинал дори и при -20 градуса (зимата на 2011-12г.) и понякога така дебело се заскрежава външния кондензатор, че чак се плаша да не му стане нещо и го принуждавам да се изчишка, като му засиля вентилацията.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от sevy Виж публикацията
    Здравейте,
    И аз имам абсолютно същият проблем. Само, че моята стая е 16 кв.м. и изолирана. На high power e добре а после 21 градуса в стаята. Преди време бях запитала за това и ми казахте, че като се захлади положението ще се подобри. И тази вечер продължих да пробвам различни режими, но не е желания резултат. Освен това отвън се чу няколко пъти едно "пуфтене", та направо си мисля, че този път сбърках сериозно. Май трябваше да си взема 6-та версия. Идва зима, как ще се топлим не зная
    Здравей,
    Преди да се обадиш на сервиза, провери кое точно е зададено на "авто". Нагласи нещата на дистанционното, както на снимката долу. Клапите да са така, както си ги описала. Ако изолацията ти е външна, температурата на стените трябва да е с около градус-два разлика от зададената на дистанционното. Така системата ще е в равновесие, с около 285 W консумация, в рамките на около час. След три компресорни цикъла на On-Off, разходът трябва да падне на около 100-тина вата и да остане постоянен, докато не настъпи промяна. Измери температурата на въздуха високо горе и ниско долу, на около 50 сантиметра от стената. Разликата трябва да е в рамките на 2 градуса.
    Успех! RemoteCTRL.jpg Roomtmp.jpg Pwr.jpg

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    при 0 градуса навън ти харчи 70 вата ? съмнителна работа ..
    100 реално с трафа. To e спалня, държа го на 20 градуса. Обаче другият нещо много взе да гълта. Февруари-Март при -2 дърпаше 260W в 35 м2, сега дърпа 400-450W при 23 зададени. Май отдолу са спрели дървата.
    Този пост е редактиран от aruba_man; 27-11-13 в 11:59.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, добре си е, все пак 23 градуса гони.Погледни разхода на ДАЙКИНА и ХИТАЧИ-то и ще ти олекне.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Обаче другият нещо много взе да гълта. Февруари-Март при -2 дърпаше 260W в 35 м2, сега дърпа 400-450W при 23 зададени. Май отдолу са спрели дървата.
    Хайде сега, капризи.
    Свикна да ти "лапа" по-малко, колкото една крушка с нажежаема жичка, като те топлиха отдолу с дърва и въглища и сега дядото спря "тока" и машинка пак е под номинал, а се оплакваш. Нали е в 35кв. без изолация, какво искаш още? Перфектно е

8.  

9. Тук е от
    Jul 2011

RemoteCTRL.jpg

Благодаря за съветите!
    Е, точно в този режим съм настроила климатика. Не на 21 градуса, но на 24 с идея поне да стане 23. Изолацията е вътрешна, а термометърът съм го сложила не на стената. Тук не става въпрос за абсолютно точно да съвпадат температурите на климатика и термометъра. Просто като се влезе в стаята и се усеща, че е хладно. Говорим все пак за температури около 23-24 градуса. По същият начин съм настроила и 6-та /тя отоплява същата стая, но на 2-ри етаж/ и разликата е очевидна. Просто не зная какво да правя. Да викам ли техниците...... Умът ми не го побира, че такава скъпа и уж хубава машина да не топли. Като се замисля, по характеристики е даден да топли около 20 кв., а ние даже нямаме и точно 16 кв.м. Дали е от монтаж, дали има проблем...... ???? Ама като прочетох, че и друг има същият проблем, тревогите ми се засилват.....

БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ НА МОЯ ПРОБЛЕМ!!!! Приемам съвети всякакви!!!
    Този пост е редактиран от sevy; 27-11-13 в 13:17.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Задай му 26гр. и сподели как работи.
    Колко беше в стаята и колко стана 1 час след заданието?

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@sevy, тествай начина, който ти описах по-назад. Задай вентилатора на High power и го оставете така. Като си направи градусите машината сама ще си намали оборотите и няма да я има тази разлика от 2-3 градуса. При тази ситуация турбината започва да работи все 1 е на автоматичен режим.
    На мен този начин повече ми харесва, отколкото да повишавам градусите с 2-3 от ДУ, за да направи желаните от мен. Това е по-скоро метода на евтините и нетоплещи модели, където се задават 30, че да стопли до 22 да речем.

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Задай му 26гр. и сподели как работи.
    След като вътрешния датчик отчете достигане на заданието, след това пак ще се кротне/заспи и ще е същата картинка.

12. Тук е от
    May 2013

Здравейте, не знам дали точно тук му е мястото на моя въпрос, но за да не отварям друга тема реших в тази тема да попитам. След доста четене и питане из форума от тази година и аз съм собственик на 2 климатика Toshiba Daiseikai 5 като единият е 10-ка а другият е 13-ка. На 13-ката съм сложил енергомер за да виждам колко квч. харчи и от 15 ноември не съм го спирал въпреки че имаше дни които бяха доста топли. От тогава климатика работи настроен на 23 градуса и вентилатора на auto и през цялото това време си харчеше между 55 и 280 вата без да изключва. Дори в доста топли дни не изключваше а просто намаля мощността и харчи 55-80 вата. Та въпросът ми е нормално ли е след като тогава не изключваше, сега като паднаха температурите и навън снощи беше 2 градуса, климатика започна да изключва ( по точно не съм сигурен дали изключва но започва да харчи само по 8-9 вата и вентилатора духа хладно и това в продължение на 20-30 мин.) Иначе в стаята градусите не са паднали под 22.5 но ме притеснява дали това е нормално поведение. Когато работи харчи 230-235 вата и като спре харчи само 8-9, даже и в момента докато пиша вече става повече от 30 мин той си духа хладно, пипнах външното тяло но ми се струва че не работи в момента. Ако някой е имал подобен проблем (ако това наистина е проблем) нека да сподели.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

В стая с вътрешна изолация (подпокривна, 60 кубика) ползвам Е09 РКЕ на Панасоник, който от 18 градуса достига 21 градуса за около 10 - 15 минути! Щом изолацията е вътрешна, значи има някакъв проблем с машината или забравен отворен прозорец. Подът дали е изолиран? Много ли е студен? Ако е много студен, а вътрешното тяло на климатика е много високо, би могло да се случи такова нещо.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от shopakj Виж публикацията
    Здравейте, не знам дали точно тук му е мястото на моя въпрос, но за да не отварям друга тема реших в тази тема да попитам. След доста четене и питане из форума от тази година и аз съм собственик на 2 климатика Toshiba Daiseikai 5 като единият е 10-ка а другият е 13-ка. На 13-ката съм сложил енергомер за да виждам колко квч. харчи и от 15 ноември не съм го спирал въпреки че имаше дни които бяха доста топли. От тогава климатика работи настроен на 23 градуса и вентилатора на auto и през цялото това време си харчеше между 55 и 280 вата без да изключва. Дори в доста топли дни не изключваше а просто намаля мощността и харчи 55-80 вата. Та въпросът ми е нормално ли е след като тогава не изключваше, сега като паднаха температурите и навън снощи беше 2 градуса, климатика започна да изключва ( по точно не съм сигурен дали изключва но започва да харчи само по 8-9 вата и вентилатора духа хладно и това в продължение на 20-30 мин.) Иначе в стаята градусите не са паднали под 22.5 но ме притеснява дали това е нормално поведение. Когато работи харчи 230-235 вата и като спре харчи само 8-9, даже и в момента докато пиша вече става повече от 30 мин той си духа хладно, пипнах външното тяло но ми се струва че не работи в момента. Ако някой е имал подобен проблем (ако това наистина е проблем) нека да сподели.
    Нормално е. Под + 2 градуса и се качваше минимума на петицата. Примерно при +5 е 80W, при +1 е 300W. Затова изключва.

Има го написано в предните страници:

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post547663
    Този пост е редактиран от aruba_man; 27-11-13 в 16:57.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@shopakj, всичко е ОК, не се притеснявай. При +2 градуса минимума на топлоотдаване при 5-ицата е 1100 вата ако не бъркам.

17. Тук е от
    May 2013

Значи до +5 градуса работи на малкия цилиндър а на по ниска температура минава на големия цилиндър образно казано, където минималната мощност е по висока? Не съм много вещ в тази сфера и извинете ме ако някъде се изразявам странно.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Включват се и двата цилиндъра, но за всяка машина от класа има разлики.10-ката включва и втория при +2 градуса и от 380 вата отдаването отива на 1130 вата.13-ицата включва втория при +5 градуса и от 370 вата отдаването отива на 930 вата.16-ицата също включва втория при +5 градуса и отдаването от 510 вата отива на 1000 вата.Това е при 10% натоварване на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 71 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе