IMAG0084.jpgdodo айде сега кажи според теб това правилното място ли е.Снимано е от другия край на стаята 18кв.
IMAG0084.jpgdodo айде сега кажи според теб това правилното място ли е.Снимано е от другия край на стаята 18кв.
Оптималното място е центъра на стената. Но за това трябва вкопаване на тръбен път. Тогава има най-добро обдухване и почти няма разлики.
PB052247.JPG
PA202224.JPG
P1132485.JPG
Всеки си има негова истина. За мен правилното място ако стаята има прозорци е на 1/3 от разстоянието до прозорците и на 2/3 от вътрешната стена. Целта и резултата е да се "отреже" студеният въздух от прозорците през които става най-големият топлообмен/топлозагуби.
Ако стаята има прозорци, но преди тях има остъклена тераса която е допълнителен "буфер", тогава може и по средата(1/2) на стената която е между външната и вътрешната за помещението стени.
Поне при мен в спалнята и офиса са така -монтирани напреки и насочени към прозорците и съм много доволен.Ако бяха по средата комфорта зимата нямаше да е толкова добър.
Като извод бих казал, че вътрешното тяло на климатикът трябва да е приоритетно в тази част на помещението в която са най-големите топлозагуби и издухваният топълвъздух да е насочен успоредно на прозорците на 1-1.5 метра от тях.Аз дори насочвам с "лопатките" 1/3 от въздушната струя на климатика на 30-40 см успоредно на прозорците.
popov вдигни му малко клапите и насочи потока към средата на стаята .. така топли себе си .. аз не мисля че е високо монтиран добре си е
И да ги насочи, струята няма да тръгне натам. Ще върви доста рязко нагоре, покрай стената с прозорците. Много близо е до нея. Като резултат, няма как да не топли себе си и пространството над прозорците. Освен ако не ползва някаква умопомрачителна скорост на вентилатора...
Моя също е забит в ъгъла на стаята на стена 7м. Климатикът е с доста нисък минимум, така че по-добре да е разположен малко в тъча.
2 от моите климатици са монтирани така никога не е било проблем да топлят дори и коридора ако се наложи ..
Моите са в ъгли м/у 2 стени, поставени така, че да не притесняват нас и децата в ежедневните ни занимания и когато спим. Не бих поставил климатик в средата на стена. Не мога да контролирам достатъчно ефективно посоката, в която духат.
Отстояние от стената поне 1,2 пъти дължината на вътрешното тяло, за да можеш да регулираш струята и по хоризонтала. Премести го. И аз, като Алекси, имам едно Хитачи, забито до стената, което регулира струята само по вертикала, за съжаление, но не ни пречи. Стаята е малка, а е и спалня.
това означава посредата на стената която е 5,30.Сигурно ли е че така ще подържа температурата,защото едно преместване е свързано със разходи и после да не се окаже че е същата работа или по-зле.