Аз съм му намерил "цаката", може да пробваш и ти. Има пояснение по-назад в темата - страници 39 и 40.
Аз съм му намерил "цаката", може да пробваш и ти. Има пояснение по-назад в темата - страници 39 и 40.
Този пост е редактиран от DUNDURMA; 03-12-13 в 12:41.
не съм съгласен ако са добре оразмерени и качествени машини трябва да темперират добре помещението единствено което трябва да е за сметка на клиента е по-високия разход на електричество а не занижения комфорт едва ли някой нормален човек би купил климатик за 2300+++ ако от фирмата при огледа му кажат че в тази стая климатика тошиба ще изостава с 3-4 градуса от зададената температура което хич не комфортно,а има много по-евтини машини които ще я поддържат перфектно и даже ще я надхвърлят зададената им температура
В едната стая имам тошиба а в другата климатик от друга марка доста по-нисък клас климатиците са на една и съща температура и авто вентилатор
тошибата изостава с 3 градуса от зададената температура и като седна ми е студено на краката а като легна ми е студено на гърба ,докато евтината машина от нисък клас е 1.5 градуса над зададената температура и е доста топло и приятно кой как да съм доволен от тошиба,като не ми е комфортно а съм дал торба с пари докато другия климатик е на съвсем разумна цена и е по-комфортно при него
Ако очакваш под теб да е ледник и температурата на пода да е еднаква с тази на тавана си в грешка. Задаваш повече градуси и компенсираш. Тошибата си мери градусите горе в дясно. Няма как една машина да топли, а под, стени и таван да смучат и да е еднаква температурата. Вкъщи комшията под нас не живее в жилището и имам разлика два градуса от таван и под в хола. Пък не знам да съм бил на студено. Като се прибере за коледа и машините ми директно свалят - 200 вата в хола и 60 в детската.
Този пост е редактиран от Mega; 03-12-13 в 14:42.
съгласен съм че физиката е точна наука топлия въздух "олеква" и се изкачва нагоре а на негово място се заема от по-студения процеса се нарича конвекция от тук да помислим в коя стая пода ще по топъл,разбира се че в тази която температурата е по-висока така че не съм мерил температурата на пода защото знам че ще е по-ниска при тошибата (той си топли само датчика горе при него но не и стаята)и по-висока при другия климатик защото стаята е добре темприрана навсякъде
Доколкото разбирам си в помещение без изолация? Този пост е твой нали?
здравейте машината е 13ка монтирана в 18 квадрата от няколко дни позастудя,държа я настроена на отопление 22 градуса вентилатор ауто днес работи от 450 до 610 w като повечето време е около 550-600 като изкарва на изхода 40 градуса в стаята има 3 термометъра един под нея той показва 20 градуса,другите са в другия край единия показват съответно 20 и 21 вчера по време на снеговалежа правеше дефрости на 3-4 часа като е на южна стена и не я навява директно както другия ми климатик според вас нормално ли работи ?
При зададени 22 градуса в различни краища на помещението е 20 и 21? Гаранция, че горе при машината е 22. Ако това е нетоплеща машина, пробвай да я спреш за 6 часа и напиши пак колко е в стаята?
сега е на 23 градуса и пак вътре е 20 градуса пробвах го и 24 и успя да вдигне 20.5 а термометъра върху вътрешното тяло него отчита зададената температура 23 +0.5 така че успешно топли себе си в стаята "топлината" от нея наистина е твърде високо (около 2м) за да създава комфорт,а надолу си е студено в другата стая климатика някак съумява да свали топлината долу и да създаде комфорт
Мега, пак си почнал да приемаш твърде лично нещата. Зарежи глупостите за нетоплещите дайсейкай V, освен ако не са разменени местата на двете им тела или да са забравили да разопаковат вътрешното.
Ето един по-интересен бъг, който бих желал някой да потвърди: Пуснете по време на отопление, когато електрическата консумация е над 120W, плазмения филтър. всичко работи нормално, високото напрежение се подава периодично (чува се). Спрете филтъра и изчакайте да темперира и да свали мощността между 60W и 90W. След около 20 минути работа на този режим, пуснете пак плазмата. Високото напрежение вече не тактува, а е постоянно на макс. Не се изписва трешка, а в стаята започва да мирише ужасно на озон, започва да дразни гърлото и дишането се затруднява. След спиране на захранването и нов старт, проблемът изчезва. Този проблем не се появява, ако плазмата е постоянно включена и мощността падне.
Ха сега, де??
не може нещо което е факт да наричате глупост ще допусна,че сте попаднал на читава бройка,аз не твърдя ,че масово са така,но е видно от мненията по назад в темата че има такива климатици може би са единични бройки които са дефектни апелирам всички собственици които имат проблем да уведомят фирмите дистрибутори и вносителя за да вземат мерки машините им да бъдат ремонтирани или заменени а не да "замитаме проблема под килима" това е нормално поведение на европейски граждани
добре де ако му позасилиш вентилатора не стопля ли
А защо мислите, че машината ви се нуждае от ремонт? При мен също има няколко градуса разлика в различни части на помещението, но смятам това за нормално.
не стопля само се засилва шума които и без това над 2 ра скорост е непоносим
до Kasap мисля че не нормално машина за 2300 лв да не може да стопля стаята нормално Имам машина за 1300 лв която се справя много по-добре с задачата ако знаех,че така топли тошиба щях да си взема като другия климатик от които съм много доволен и щяха да ми останат бая пари
притеснявам се че когото стане студено под -10 положението ще стане по-зле сега не може да вдигне 20 градуса как ли ще е тогава
Този пост е редактиран от imegogo; 03-12-13 в 17:56.