Страница 43 от 71 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

Аз съм му намерил "цаката", може да пробваш и ти. Има пояснение по-назад в темата - страници 39 и 40.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    че то има ли нетоплещи тошиби
    разбира се,че има ИЗКЛЮЧЕНИТЕ и не добре оразмерените
    Този пост е редактиран от DUNDURMA; 03-12-13 в 12:41.
    dodo_pv одобрява това.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    разбира се,че има ИЗКЛЮЧЕНИТЕ и не добре оразмерените
    И монтираните в зимници, където думата изолация е нещо извънземно. И там пак топлят, просто топлят улицата.
    dodo_pv одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    И монтираните в зимници, където думата изолация е нещо извънземно. И там пак топлят, просто топлят улицата.
    не съм съгласен ако са добре оразмерени и качествени машини трябва да темперират добре помещението единствено което трябва да е за сметка на клиента е по-високия разход на електричество а не занижения комфорт едва ли някой нормален човек би купил климатик за 2300+++ ако от фирмата при огледа му кажат че в тази стая климатика тошиба ще изостава с 3-4 градуса от зададената температура което хич не комфортно,а има много по-евтини машини които ще я поддържат перфектно и даже ще я надхвърлят зададената им температура

В едната стая имам тошиба а в другата климатик от друга марка доста по-нисък клас климатиците са на една и съща температура и авто вентилатор
    тошибата изостава с 3 градуса от зададената температура и като седна ми е студено на краката а като легна ми е студено на гърба ,докато евтината машина от нисък клас е 1.5 градуса над зададената температура и е доста топло и приятно кой как да съм доволен от тошиба,като не ми е комфортно а съм дал торба с пари докато другия климатик е на съвсем разумна цена и е по-комфортно при него
    SPSt одобрява това.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако очакваш под теб да е ледник и температурата на пода да е еднаква с тази на тавана си в грешка. Задаваш повече градуси и компенсираш. Тошибата си мери градусите горе в дясно. Няма как една машина да топли, а под, стени и таван да смучат и да е еднаква температурата. Вкъщи комшията под нас не живее в жилището и имам разлика два градуса от таван и под в хола. Пък не знам да съм бил на студено. Като се прибере за коледа и машините ми директно свалят - 200 вата в хола и 60 в детската.
    Този пост е редактиран от Mega; 03-12-13 в 14:42.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

съгласен съм че физиката е точна наука топлия въздух "олеква" и се изкачва нагоре а на негово място се заема от по-студения процеса се нарича конвекция от тук да помислим в коя стая пода ще по топъл,разбира се че в тази която температурата е по-висока така че не съм мерил температурата на пода защото знам че ще е по-ниска при тошибата (той си топли само датчика горе при него но не и стаята)и по-висока при другия климатик защото стаята е добре темприрана навсякъде

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    (той си топли само датчика горе при него но не и стаята)
    Поради тази причина вадят дачиците на някои модели Мидея извън корпуса.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Поради тази причина вадят дачиците на някои модели Мидея извън корпуса.
    На PDR е наврян под една пластмасова решетка, която така и не разбрах как се маха, за да извадя този датчик. Предполагам е същото местоположиние и на 5-ицата.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    съгласен съм че физиката е точна наука топлия въздух "олеква" и се изкачва нагоре а на негово място се заема от по-студения процеса се нарича конвекция от тук да помислим в коя стая пода ще по топъл,разбира се че в тази която температурата е по-висока така че не съм мерил температурата на пода защото знам че ще е по-ниска при тошибата (той си топли само датчика горе при него но не и стаята)и по-висока при другия климатик защото стаята е добре темприрана навсякъде
    Доколкото разбирам си в помещение без изолация? Този пост е твой нали?

здравейте машината е 13ка монтирана в 18 квадрата от няколко дни позастудя,държа я настроена на отопление 22 градуса вентилатор ауто днес работи от 450 до 610 w като повечето време е около 550-600 като изкарва на изхода 40 градуса в стаята има 3 термометъра един под нея той показва 20 градуса,другите са в другия край единия показват съответно 20 и 21 вчера по време на снеговалежа правеше дефрости на 3-4 часа като е на южна стена и не я навява директно както другия ми климатик според вас нормално ли работи ?

При зададени 22 градуса в различни краища на помещението е 20 и 21? Гаранция, че горе при машината е 22. Ако това е нетоплеща машина, пробвай да я спреш за 6 часа и напиши пак колко е в стаята?

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

сега е на 23 градуса и пак вътре е 20 градуса пробвах го и 24 и успя да вдигне 20.5 а термометъра върху вътрешното тяло него отчита зададената температура 23 +0.5 така че успешно топли себе си в стаята "топлината" от нея наистина е твърде високо (около 2м) за да създава комфорт,а надолу си е студено в другата стая климатика някак съумява да свали топлината долу и да създаде комфорт

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Мега, пак си почнал да приемаш твърде лично нещата . Зарежи глупостите за нетоплещите дайсейкай V, освен ако не са разменени местата на двете им тела или да са забравили да разопаковат вътрешното.
    Ето един по-интересен бъг, който бих желал някой да потвърди: Пуснете по време на отопление, когато електрическата консумация е над 120W, плазмения филтър. всичко работи нормално, високото напрежение се подава периодично (чува се). Спрете филтъра и изчакайте да темперира и да свали мощността между 60W и 90W. След около 20 минути работа на този режим, пуснете пак плазмата. Високото напрежение вече не тактува, а е постоянно на макс. Не се изписва трешка, а в стаята започва да мирише ужасно на озон, започва да дразни гърлото и дишането се затруднява. След спиране на захранването и нов старт, проблемът изчезва. Този проблем не се появява, ако плазмата е постоянно включена и мощността падне.
    Ха сега, де??

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Мега, пак си почнал да приемаш твърде лично нещата . Зарежи глупостите за нетоплещите дайсейкай V, освен ако не са разменени местата на двете им тела или да са забравили да разопаковат вътрешното.
    не може нещо което е факт да наричате глупост ще допусна,че сте попаднал на читава бройка,аз не твърдя ,че масово са така,но е видно от мненията по назад в темата че има такива климатици може би са единични бройки които са дефектни апелирам всички собственици които имат проблем да уведомят фирмите дистрибутори и вносителя за да вземат мерки машините им да бъдат ремонтирани или заменени а не да "замитаме проблема под килима" това е нормално поведение на европейски граждани
    chippen одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

добре де ако му позасилиш вентилатора не стопля ли

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

А защо мислите, че машината ви се нуждае от ремонт? При мен също има няколко градуса разлика в различни части на помещението, но смятам това за нормално.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2008

не стопля само се засилва шума които и без това над 2 ра скорост е непоносим
    до Kasap мисля че не нормално машина за 2300 лв да не може да стопля стаята нормално Имам машина за 1300 лв която се справя много по-добре с задачата ако знаех,че така топли тошиба щях да си взема като другия климатик от които съм много доволен и щяха да ми останат бая пари
    притеснявам се че когото стане студено под -10 положението ще стане по-зле сега не може да вдигне 20 градуса как ли ще е тогава
    Този пост е редактиран от imegogo; 03-12-13 в 17:56.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 71 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе