При мен ефектът е обратния - стопля и даже подминава, постоянно го държа на 23 и на Ауто фан. През деня като понапече се успива и почва да мърка турбината, но вечер като почнат да падат температурите вдига оборотите горе-долу на около първа степен на вентилатора и в стаята става 23.6-23.7 и изобщо не иска да се успи, 2-3 часа бичи като на първа степен и като ми стане жега го намалям на 22 да се сети да изключи.
Толкова изписани постове, а още не си дал консумацията при максимален вентилатор и температура! Отвори прозорците на стаята, за да изравниш външната и вътрешна температура на въздуха. Пусни го, както съм написал и след 5 минути премери температурата на изходящия и входящия въздух. Напиши ни ги тук тези три неща, за да преценим какво да те правим
Действай
какъв ти е термометъра .Ако е метеостанция дават 2-3гр разлика по-малко от реалната.При мен за сега се оказа това.Mega колко трябва да е изходящата температура при 30гр на High Power.
Досега даваш само субективни показания и няма как да преценим кое е нормално и кое - не.
Ето например при мен - помещение от 13,5м2, с големи топлозагуби и доста прозорци. През деня поддържах 17оС, а като се прибрах, увеличих на 21оС. След час, машината харчи 680W и е постигнала заданието на мястото където седя. На 1м оттам, в ъгъла на стаята, темературата е с 3оС по-ниска. Ама всичко това е повод да се хваля, а не да се оплаквам.
П.С. Изходящата температура е 55оС
Този пост е редактиран от Kasap; 03-12-13 в 20:55.
На V-а серия горната граница е 55 градуса на изходящия въздух.Тогава започва да намалява мощността.
Имах едни клиенти дето ми спореха че климатика не може да направи 26гр че къпят бебето. И като бях там дигнах го на 26 изчакахме 10мин и на леглото дето бяха сложили поне 3-4 разни темометри лазерния измери точно 26 после вдигнах на 28 и пак ги направи а техните термометри мереха със 3-5градуса по малко. И до сега не са ме търсли повторно.
И аз имах скоро интересен случай с клиентка-баба на около 65 г.Оплаква се че GE-35 не топли.Отиваме с колегите и заварваме следното-климатика на 30 градуса,вентилатор на ауто,външното прави опити да излита развъртяно до дупка,вътре бълва вряло не се стои от жега.Питаме я какви са оплакванията от работата на климатика,а тя ни казва следното-а бе момчета той климатика си работи ама краката ми са все студени.
днес вече е доста студено може ли някой да каже след дефрост при каква температура тръгва вентилатора вътре
Вентилатора ще тръгне, след като получи информация, че изпарителя е затоплен. Точно тази температура ли те интересува?
Дали не беше 38 градуса, ако не се лъжа.По принцип го дават компресора да спре за 40 секунди, след 30 секунди от спирането превключва четирипътния вентил и вътрешния вентилатор се завърта 30 секунди след спиране на компресора.Освен това ДАЙСЕЙКАЙ има възможност за корекция на температурния контрол от -2 до +4 градуса.Корекцията се прави в модула на вътрешното тяло.Заводски е заложена корекция 0.До сега не съм чул някой да я е правил.Това също е решение в някои случаи.
Този пост е редактиран от edi1; 04-12-13 в 09:42.
нормално ли е първите няколко минути струята да е с температура под 30 градуса усеща се доста хладна