Купете си Лг при тях плазмата не можеш разбра работи или не озона се усеща само ако си навреш носа над касетата.
Купете си Лг при тях плазмата не можеш разбра работи или не озона се усеща само ако си навреш носа над касетата.
Плазмата, дали на LG, Toshiba или друго, няма как да видите дали върши работа. Аз правя следния експеримент - като се напия и лягам където има плазма, ако след 5 часа съм се събудил бодър и без главоболие - значи върши работа, сиреч - спал съм на горски въздух!
Ти уби всичко младежко в мен, аз мислех, че нося, а то било от плазмата.
Значи имах в магазина преди климатик Корона (Тошиба) и като се влиза се усещаше много миризмата на озон навремето ни облъчваха с ув лампи в училище и така миришеше.
Никога не съм усещал негативи от плазмата.
Истината е, че за да има най-голям ефект от плазмата, тя трябва да работи на най-силна вентилация. Климатика като дреме на минимум чисти въздуха най-вече около себе си.
И двата ми въздухопречиствателя като са най-силна вентилация, ефектът е в пъти по-добър. Тях като излизам ги пускам на макс и като се прибера ги намалявам. С климатика няма как да стане. Четох тестове/данни за Дайкинския въздупречиствател на TUV NORD. Тия 99% ги елиминира при най-силна вентилация.
Edit: Като се замисля, може и с климатика. Ако няма никой вътре, го пускате на 4-та или 5-та степен и като се приберете пак авто. Веднага ще усетите разликата.
Този пост е редактиран от aruba_man; 04-12-13 в 23:22.
и като хвърли лагерите на 3тата година и дай 300 за чист въздух
Документално не знам - сигурно го има някъде.
При TV високото напрежение (с висока честота е) е 20kV , 25kV , 30kV и прави дъга като доближиш отверка около 1,5см до 2см - така сме го проверявали по практика едно време без никакви предпазни средства.
При автомобилите пика на напрежението при което прескача искра, според марка модел е около 10kV - 20kV. Много трудно пробива искра ако разстоянието до маса е 2 см (това при електронно запалване, което има потенциал да дига по-високо напрежение).
Веднага мога да ти покажа кондензатор на 25kV и разстоянието между елекродите му е 4,5см.
Принципно въздухът е добър изолатор, но има различен въздух. При по-висока влажност, прах, метален прах(като при нас) е естествено изискванията при по-тежки условия да са завишени в пъти.
Отделно траф и DC напрежение не се понасят.
В момента не можах да намеря принципна схема на плазмата и не съм се заглеждал постоянно ли, променливо ли, или импулсно напрежение прави.
Ето сондата: Voltcraft High Voltage Probe H40 | Rapid Online
Благодаря за изчерпателният отговор! Наистина не бях виждал такава сонда, а тя е доста полезен инструмент.
Документално безопасното разстояние е 35 см., което не означава, че ще те удари от това разстояние. Аз си мислех за по-различно приложение на 6-те киловолта и понеже познавам човек горял от 6 киловолтова дъга и едва оцелял след 6 м. престой в болница и се отнесох в такава посока. Поздрави!
Силна и гадна е миризмата, ако турбината се върти много бавно (под 500 об/мин). Иска по-висока скорост.
@imegogo,
какво стана с инфото за консумацията и температурите? Може да се окаже, че при теб, случайно, някой е "скопил" компресора, за да не бръмчи много отвън. Виж тук: може да се окаже, че развърта до 4300 об/мин., вместо до 5600. Провери и това.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 05-12-13 в 23:39.
на максимални градуси и hi power изкарва 58 градуса консумацията стига до 2550 w но не я задържа за повече от 1-2 минути знам ще кажете че си е ок
Съвсем си е ОК, ти какво търсиш повече.Ограничението на компресора е на 55 градуса на топлообменника.Явно проблема ти е в помещението.