Страница 49 от 71 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V

хайде някакви отзиви за 5серия ,справят ли се ,не се ли справят топлят ли или сте готови да ги сменяте

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Топлят, малко взеха да тресат стените като се понатоварят при около -9-10. Единия е без никакви тампони, другия е с червените - разлика никаква и при двата има бууууу... Цял ден е нагласен на 23С, навън е около нулата.. в стаята е 25С... доволно.

4. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

При мен бучене и тресене няма.Браво при теб градски е на 23 и прави 25,а при мен е на 25 и прави 23.

5. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Топлят, малко взеха да тресат стените като се понатоварят при около -9-10. Единия е без никакви тампони, другия е с червените - разлика никаква и при двата има бууууу... Цял ден е нагласен на 23С, навън е около нулата.. в стаята е 25С... доволно.
    Имаш ли изолация на тавана и къде държиш термометъра?
    При мен при зададени 26 поддържа 22-22,5 ,иначе топли безпроблемно ,на хай пауър ще те изгори ако стоиш под него..Вътр.тяло е на вътрешна стена,духа по дължина ,няма мебели срещу него.Държа го на автоматичен режим на вентилатора,тръбен път 4,2м,днес дефроства на около 100-120мин,външна Т -10.

6. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Като гледам ти си с 10ка в 18кв.,а при мен 13ка в 18кв.И при мен вътрешното е на вътрешна стена на 15см от тавана,който е със стиропорните плочи 50-50.Последен етаж съм -панелка.Дограмата е пласмаса-калпава е,но пък пускам външни щори.От никъде не ме топлят-от всякъде с по-един пенсионер.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от stanislav77 Виж публикацията
    Имаш ли изолация на тавана и къде държиш термометъра?
    При мен при зададени 26 поддържа 22-22,5 ,иначе топли безпроблемно ,на хай пауър ще те изгори ако стоиш под него..Вътр.тяло е на вътрешна стена,духа по дължина ,няма мебели срещу него.Държа го на автоматичен режим на вентилатора,тръбен път 4,2м,днес дефроства на около 100-120мин,външна Т -10.
    за протокола шарпа как работи не поддържа ли по-добре зададената температура ? дефростите му не са ли по-редки от на тошибата ?

8.  

9. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Аз съм с много добра изолация:каменна вата на тавана,10см неопор външна + 2см стириопор на единствената външна.Интересното е,че при другият ми хиперинвертор МХИ е същото положение,а той дори е преоразмерен....В другият апартамент Шарпът поддържа зададената Т само с 2градуса отклонение,а стаята е без никаква изолация и вътр.тяло духа по-късата стена,термометъра естествено е в далечният край на дългата страна, и въпреки това отклонението тук е най-малко....всичките климатизатори ги държа на автом.режим на вентилатора!Всички замервания на Т са правени с един и същ термометър
    Вашите Дайсекаи на какъв режим ги държите?

10. Member
    Тук е от
    Aug 2008

странно те тошибите уж топлеха в изолирани помещения моята в какъвто и режим да я държа винаги в стаята е 3-4 градуса по-малко от зададеното
    Този пост е редактиран от imegogo; 01-02-14 в 21:53.

11. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

ако е по-топло при плюсови температури на auto ,при по-ниски на 2вентилатор

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

при мен на втора разликата в градусите между зададената и тази в стаята стига 5-6 градуса затова го държа на ауто или на 3та работи горе долу еднакво като на 3та е с 0.5 до 1 градус по-топло но пък е доста шумно

13. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Явно рафинираните и безшумни климатици така топлят ,на хай пауър и двата хиперинвертора правят дори над 30градуса,ако термометърът е в радиус 1,2-1,5 от пода и климатика,докато нерафинираният Шарп поддържа Т доста по-коректно и то в неизолирано помещение...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    ако е по-топло при плюсови температури на auto ,при по-ниски на 2вентилатор
    ОК,благодаря!Следващата седмица ще ги наблюдавам:Тошибата на 3 степен,Хевито на мидиум степен!

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

stanislav77, Пробвай Хеви-то на макс вентилатор, ще се изненадаш от резултата. След време ще намали сам, следи и дефроста.
    stanislav77 одобрява това.

16. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

човек се учи докато е жив.Ако искаш по точна температура извади му датчика отстрани.Това е малко Ганьовско изпълнение за скъпа машина ,но аз може и да пробвам

17. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    stanislav77, Пробвай Хеви-то на макс вентилатор, ще се изненадаш от резултата. След време ще намали сам, следи и дефроста.
    Благодаря,Мега - ще го оставя на макс-вента за седмица за сравнение, така и направих за пробата за достигане на +30 и ги достигна безпроблемно.В спалнята търся Т по време на сън в рамките на +16+18 (термозавивките са с коеф 5 и не се издържа на по-висока Т ).
    Генерално,не търся някаква супер точност от климатизорите, но няма как да не ми направи впечатление ,че Шарпът поддържа доста по-коректно зададените Т от хиперинверторите на Тошиба и МХ, и то при по-лоши условия (неизолирана стая и позициониране по ширина)!!!

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Важно е да те топлят в студа, температурата се коригира от ДУ. Аз лично нямам проблеми с това. Ако е топло МХ претопля с 1-2 градуса, ако е много студено изостава с 1-2. Ако ми е студено качвам градуса. Всичко е индивидуално, няма еднакви помещения. За мен важното е, че съм на топло.
    Aleksandars и stanislav77 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 71 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе