хайде някакви отзиви за 5серия ,справят ли се ,не се ли справят топлят ли или сте готови да ги сменяте
хайде някакви отзиви за 5серия ,справят ли се ,не се ли справят топлят ли или сте готови да ги сменяте
Топлят, малко взеха да тресат стените като се понатоварят при около -9-10. Единия е без никакви тампони, другия е с червените - разлика никаква и при двата има бууууу... Цял ден е нагласен на 23С, навън е около нулата.. в стаята е 25С... доволно.
При мен бучене и тресене няма.Браво при теб градски е на 23 и прави 25,а при мен е на 25 и прави 23.
Имаш ли изолация на тавана и къде държиш термометъра?
При мен при зададени 26 поддържа 22-22,5 ,иначе топли безпроблемно ,на хай пауър ще те изгори ако стоиш под него..Вътр.тяло е на вътрешна стена,духа по дължина ,няма мебели срещу него.Държа го на автоматичен режим на вентилатора,тръбен път 4,2м,днес дефроства на около 100-120мин,външна Т -10.
Като гледам ти си с 10ка в 18кв.,а при мен 13ка в 18кв.И при мен вътрешното е на вътрешна стена на 15см от тавана,който е със стиропорните плочи 50-50.Последен етаж съм -панелка.Дограмата е пласмаса-калпава е,но пък пускам външни щори.От никъде не ме топлят-от всякъде с по-един пенсионер.
Аз съм с много добра изолация:каменна вата на тавана,10см неопор външна + 2см стириопор на единствената външна.Интересното е,че при другият ми хиперинвертор МХИ е същото положение,а той дори е преоразмерен....В другият апартамент Шарпът поддържа зададената Т само с 2градуса отклонение,а стаята е без никаква изолация и вътр.тяло духа по-късата стена,термометъра естествено е в далечният край на дългата страна, и въпреки това отклонението тук е най-малко....всичките климатизатори ги държа на автом.режим на вентилатора!Всички замервания на Т са правени с един и същ термометър
Вашите Дайсекаи на какъв режим ги държите?
странно те тошибите уж топлеха в изолирани помещения моята в какъвто и режим да я държа винаги в стаята е 3-4 градуса по-малко от зададеното
Този пост е редактиран от imegogo; 01-02-14 в 21:53.
ако е по-топло при плюсови температури на auto ,при по-ниски на 2вентилатор
при мен на втора разликата в градусите между зададената и тази в стаята стига 5-6 градуса затова го държа на ауто или на 3та работи горе долу еднакво като на 3та е с 0.5 до 1 градус по-топло но пък е доста шумно
Явно рафинираните и безшумни климатици така топлят ,на хай пауър и двата хиперинвертора правят дори над 30градуса,ако термометърът е в радиус 1,2-1,5 от пода и климатика,докато нерафинираният Шарп поддържа Т доста по-коректно и то в неизолирано помещение...
- - - - - - - - - -
ОК,благодаря!Следващата седмица ще ги наблюдавам:Тошибата на 3 степен,Хевито на мидиум степен!
stanislav77, Пробвай Хеви-то на макс вентилатор, ще се изненадаш от резултата. След време ще намали сам, следи и дефроста.
човек се учи докато е жив.Ако искаш по точна температура извади му датчика отстрани.Това е малко Ганьовско изпълнение за скъпа машина ,но аз може и да пробвам
Благодаря,Мега - ще го оставя на макс-вента за седмица за сравнение, така и направих за пробата за достигане на +30 и ги достигна безпроблемно.В спалнята търся Т по време на сън в рамките на +16+18 (термозавивките са с коеф 5 и не се издържа на по-висока Т ).
Генерално,не търся някаква супер точност от климатизорите, но няма как да не ми направи впечатление ,че Шарпът поддържа доста по-коректно зададените Т от хиперинверторите на Тошиба и МХ, и то при по-лоши условия (неизолирана стая и позициониране по ширина)!!!
Важно е да те топлят в студа, температурата се коригира от ДУ. Аз лично нямам проблеми с това. Ако е топло МХ претопля с 1-2 градуса, ако е много студено изостава с 1-2. Ако ми е студено качвам градуса. Всичко е индивидуално, няма еднакви помещения. За мен важното е, че съм на топло.