Много точно казано,дано наблюденията(сравненията) ми да са полезни и на други потребители....
Много точно казано,дано наблюденията(сравненията) ми да са полезни и на други потребители....
той със шарпа не стой на студено напротив даже работи по-добре от прехвалените тошиби ,шарп 12 ка е 1600лв,а тошиба 13 ка 2150 (6та серия) 2340лв (5та серия) заслужават ли си парите ...
Според мен да. Изолация и добра дограма е фактора.
Има доста истина в думите ти , но Шарп не е удачно да сложиш в спалня ,а и липсва истинска плазма(плазмаклъстера не е същото според прочетеното).Вероятно само от нея идва разлика 200-400лв,но пък за разлика от хиперинверторите ГХР мери външна и вътр.Т , и то много коректно...
Да не забравяме, че GHR е високия клас на Шарп. Това че е на ниска цена е защото стана много стар като модел. Не е коректно да се приравнява към посредствените машини.
плазмата на тошибата и плазмата на шарпа са йонизатори според мен са еднакви поне като ги пусна и оставя миреше по-един и същ начин в стаите
Ионизаторите не се усещат изобщо само плазмите генерират озон и се усеща.
От всичките ми клими в подписа, нито една няма проблем с поддържането на зададените градуси в стаите. Някои са монтирани и в неизолирани помещения, но на правилните места. Стига да са чистички.
Бучат си климите, ново строителство.. а и са хванати и за плочата, че не исках само на тея кухи тухли четворки да се разчита, а нали има и 5см изолация отвън. С една външна стена съм, 20м2.. като паднат температурите под 2С и вдигне минимума при мен надвишава градусите. Тоя в спалнята влиза в он/офф за около 30сек... а тоя в хола странно хич не спира, намалям го на 21-22С
Тва за напомнянето за изолацията, май аз го практикувам най-много от всички. Където бях недоволен от Шаро 9ГХР, и мислех да го сменям с нещо по-скъпарско, май и от Дайсейкаите ме отказахте , да не хвърлям пари, за единия експеримент. Аз изолацията си я имам , нямам бученета и други странични ефекти и дефекти. Плазмаклъстера си е йонизатор, само дето на други йонизатори не съм чувал този жужащ звук, който издава плазмаклъстера /може и да не е меродавно това, все пак е субективно/.
За тези,които са любопитни къде точно е монтиран моят