Живеем в свободна страна, който не е довлен от дадено си притежание го продава и купува друго. Alexi, как се оправи на бързо. Други марки (повечето) страдат в пъти повече с лагерите от Тошиба. Освен това, смяната на лагери е рутинна операция.
Живеем в свободна страна, който не е довлен от дадено си притежание го продава и купува друго. Alexi, как се оправи на бързо. Други марки (повечето) страдат в пъти повече с лагерите от Тошиба. Освен това, смяната на лагери е рутинна операция.
за професионалист е рутинна ,но би струвало пари .. а за обикновения потребител е сложна .. винаги дразни нещо да се развали точно след изтичане на гаранцията ,особено ако е скъпо и имаш големи очаквания но това е положението ..
Смея да кажа, че имам значителни продажби на Тошиба и само един сменен мотор с нов, при това машината така дойде като нова. На една друга марка сменям лагери като бесен.
Драги колега popov, аз отдавна се сблъсках с разочарованието от новите машини изобщо, с което ти тепърва се докосваш. Като потребител на климатична техника се намирам от страната на потребителя, от която си и ти. В професията, която упражнявам като наемен специалист, съм от другата страна. Повярвай ми, страданието и дискомфорта са и от двете страни. Поради това си промених коренно отношението към техниката, колегите и приятелите. Вече нищо не е като това, което беше преди 10-тина или малко по-малко години. Доверието към техниката отдавна е химера. Важни са две неща:
1. По-високите класове таралясници гарантирано създават по-малко проблеми, във всяко едно отношение.
2. Никога не ползвай свои приятели или колеги за доставка и ремонти на каквато и да е лична техника. Това ще ти гарантира липсата на каквито и да са духовни загуби и разочарования.
Разбира се, ако не си съгласен с тази концепция, винаги има К2У, за които горенаписаното не важи.
Cheer up![]()
Машината определено има проблем с лагерите и няма какво тука хора заинтересовани от това да продават и монтират да ме убедят, че било нормално. Имам два такива в нас и виенето е само началото. При нашите има 2 Осаки над 10 годишни при които няма никакво виене от лагери. Те сигурно не са с китайски лагери, а с лагери произведени в Осака. Но от друга страна, това е единствения недостатък на климатика.
И други недостатъци има градски.На ауто за да се събуди малко турбината ,трябва да го настроиш на 27гр.и тогава ще ти направи 23-24гр.Но важното е да сме здрави,то другото майната му![]()
Аз като ви разправям, че 3-а серия е най-хубавата машина, не вярвате.![]()
Сузуми 16 не се успива така , малко да надуши хладен въздух - примерно ако отворя - веднага вдига оборотите на турбината на първа степен ( инак крета на някаква по ниска ) ... ако му задам 2-3 над зададените доста се развърта но ми прави впечатление ,че струята не е така гореща като на 12LCC при който направо пърли лицето като се развърти яко
С два дайсейкая топля цял етаж и никога не съм имал проблеми с успиване. Когато проветрявам, винаги им свалям температурата с 2 - 3 градуса, ´щото след секунди става страшно. И около петицата, и около осмицата. Проблемът при мен е обратен, т.е. дори при малка разлика между зададената и реална температура, форсират като ненормални. Бутонът "турбо" е сложен за украса и е винаги "натиснат".
Няма успиване, както казва Dodo, отворя ли да се проветри за малко откача, докато не си достигне зададеното.
Да споделя малко странно поведение на Тошибата.Настроен е на 24гр външна около 15гр.помещение около 28-30кв.Както работи ,вдига консумация към 450-60вата работи малко и изключва,като турбината не изключва-около 10вата.След малко почва да вдига консумацията -плавно до 270вата работи така известно време,вдига пак до 460 вата и след малко всичко отначало.Вентилатора е на ауто .Ако е на ръчен втора или трета степен ,не забелязвам такава работа.Слизал е до 80-90-120 вата , и затова сега това ми прави впечатление.Аз си го обяснявам с това че става прекалено топло горе при него,а турбината не е от най пъргавите и затова работи като с висок минимум.От друга страна помещението е голямо ,не би трябвало да прави така .Странна работа -поне за мен.Затова питам някой наблюдавал ли е подобна работа.
Този пост е редактиран от popov; 22-03-15 в 18:28.
случвало ми се е като е толкова топло навън .. като тръгне таман поразвърти и подминал зададената и директно изключва ,12LCC е особено склонен да работи така като е топло навън +10 и нагоре
Преди да мине на един цилиндър, дайсейкай 5 прави около четири цикъла On / Off. Писал съм преди. Условието е външната и вътрешна температура да не се променят и топлопреноса да е малък. Процесът на преминаване от два на един цилиндър отнема до около час. Така са го измислили.
Имам едно въпросче.Само ''рибената кост '' на плазмата ли се почиства или и другата част която се намира в дясно .Ако да ,то с какво и как.''Рибената кост'' съм я чистил ,обаче и другата част ми се вижда мръсна.