Страница 10 от 71 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Мда, явно съм я по напънал...
    Mega, климатика не се спира, въпреки че още не обитавам активно къщата. Така съм го остави да поддържа 17гр. В съседното помещение работи един ГЕНЕРАЛ 12LD също на 17 гр. Двете помещения (18 кв.м. и 23 кв.м.) са свързани с портал. Мисля , че двете другарчета си помагат. Но дали да не вдигна температурата някой и друг градус за да им е по-леко??

А това което казва justify за външните щори е абсолютно вярно. Потвърждавам от опит.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Аз минах през идеята за щорите и съм убеден ,че имат своето място ама като разпитвах ми обясниха ,че трябва да имам 5 см борд отстрани на стклопакета. При мен е доста по-малко и май няма къде да се пробие за да се монтира лентичката и касетата .. освен от мързел да са ме хвърлили на джанката. Или да диря модел с електрическо прибиране в случай ,че няма нужда да се пробива борда отстрани.

4. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от justify
    по добре похарчи пари за външни ролетни щори отколкото да сменяш цялата дограма.
    Аз така съм направил.
    Това и за мен е най ''елегантното'' решение с минимум вложени средства,и огромен ефект.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Потвърждавам и аз за щорите.Моите са обикновени ПВЦ с лента и табакера.Много добра работа вършат.Един приятел скоро си сложи електрически с дистанционно.Алуминиеви профили, пълни с пяна.Май СОЛИС ги направиха.Изглеждат много добре и вършат работа, но не знам подробности по изработката.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Солис ги гледах като матерял на Стройко и ми харесаха... малко ме притеснява че отбраздихме в темата щори ,като добавка на климатика ... та да не ни санкционират .

Но приемам съвета и клоня към дистанционно за тях.

Инак климата е звер Доста данни събрах и продължавам. Само външен термометър искам да взема, ако някой има предложение и да е точен. Било живачен или спиртен..( -25 до + 50 )

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Идеята е, че алгоритъма при Тошибата е при нужда да качва температурата ударно. И при мен така работи. Днес сутринта от 20 градуса му дадох 23 и откачи. Вдигна на 1760 вата. При Мицубиши това става плавно и доста по-нежно. Та моя съвет е да качваш температурата плавно. Щом не се спира климатика не е проблем и ударно, но на електромера няма да му хареса.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Symptom
    От 8.12 сутринта до 14.40 следобяд -4 kw. Повечето време на 22 и 1 час на 23 градуса, вентилатор Low.
    Я пробвай на по-голям вентилатор се същите Т да видим разхода.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ще пробвам колега, забелязъл съм че перката отвън се ускорява като дигна степента отвътре .Днес се прибирам и ще експериментирам.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, при по-високите вчера, засичане на вече темперирано помещение по сметката и показанията на електромера няма разлика , или ако има то тя е в половинката на половин киловат тоест дали е 320 или 350 W/h. Понеже го следя изкъсо ще ъпна по този въпрос когато навън стане студенко и то вечвено време когато температурните изменения са по малки и стабилни.

Поздрави

12. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Symptom
    Ще пробвам колега, забелязъл съм че перката отвън се ускорява като дигна степента отвътре .Днес се прибирам и ще експериментирам.
    При мен е японец и съм забелязал, че при по-голям фан консумацията пада и за това питам при европеец как е.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Същото е, по-силен вентилатор, по-малка консумация. От най-слаб вентилатор, до среден разликата ми е към 90 вата. При определени условия де.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Така,де-той топлообменнът не гледа дали машината е на 100/200v или 220v.,а дали по бързо или по бавно ще стане за единица време.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Имам един въпрос, снощи го бях изключил както никога Дайсейкайчето 5 от контакта и днес като го включих в контакта зелената лампа започна да мига и така 10 мин. мига и го включих от дистанционото, та питането ми е какво индикираше това мигане?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При прекъсване на захранването, винаги така мига, когато го включиш.Така прави и когато е спрял и дошъл тока.Нормално е.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Благодаря за бързия отговор, аз мислех да не би да прави подгряване или нещо друго по стенд бай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 71 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе