Ако fan е на ауто, при офф скоростта пада до изключително ниска.
Ако fan е на ръчно зададена 1ва степен, при офф нищо не се променя - остава на първа.
Ако fan е на ръчно зададена 2/3/4/5 степен, при офф скоростта пада до 1ва. Не и по-ниско.
При всякакво положение клапите не мърдат.
За дефрост се задържа SET за 5 секунди - докато се изпише dF.
Този пост е редактиран от anonim4o; 17-01-18 в 18:33.
Благодаря на anonim4o за разяснението.
В моя случай,ако fan е на 2,3,4,5 степен,при офф скороста не пада на 1-ва степен ,а си остава същата.
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:00.
Здравейте.
От един месец климатика ми се държи меко казано странно. Достига избраната температура,вентилатора почти не върти, топлообменника е почти хладен.... и не изключва. Не изключва и външното тяло. Примерно настроен е на 23, в стаята е 24, влязъл е в гореописания режим. Намалям на 22, нищо. на 21 ,нищо, ..... на 19 изключва и вдига клапите, външното тяло също спира.Трета зима и е на тази машина.Никога досега не е работила така. Имам още 2 такива машини и те си изключват. Стаята е 13 квадрата. Топлозагуби супер минимални.От външното тяло вечер като е супер тихо ,като че ли леко бучи.
Извиках техник, дойде,избичи го на 30 градуса, струята стана около 40 градуса, вуншното тяло виеше яко ,което си е нормално при такива градуси. Човека каза ,че си работи нормално според него, пита дали не е препрограмиран.Не е. Измери налягането на фреона.Било в норма.... хубаво. И си замина. Това преди 4 дена.
Хубаво, ама. днес ДЕФРОСТВА ПРЕЗ ПОЛОВИН ЧАС. навън е 3 градуса, питата е е абсолютно чиста. задал съм му 23 градуса, в стаята е 23 и почти не му се налага да бачка. Обаче пича си дефроства..докато дефроства външното тяло бачка на виещи обороти. от 16 часа досега 6 дефроста засякох.
Предни зими съм му хващал по 1-2 дефроста и то при -12 -15 с мъгла...
Някакви идеи?
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:01.
Така както го описваш много прилича на изфирясал фреон. Да го избичиш на макс и да вади само 40 градуса не е нормално. Трябва да не можеш да стоиш от жега пред него.
А тоя тъпак... така де техник, когото си извикал, да си набие в простата кратуна, че количество на фреон не може да се мери с манометри.
Трагично е положението с монтаж и обслужване на климатици по нашите ширини.
Извикай друг майстор да ти направи нови конуси на тръбите и да зареди точното количество фреон.
Това нормално ли ти се вижда?Извиках техник, дойде,избичи го на 30 градуса, струята стана около 40 градуса
Нормално ли е да редактирам всеки твой пост?
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:02.
Бих започнал с проверка на датчиците, преди да правя конуси и да източвам фреона.
Все едно, аз не съм специалист като Джак и Алекси, така че мнението ми може да се игнорира.
Daiseikai 8 на макс в това време прави над 40 бара и над 64 градуса. 40 градуса са много малко на Hi Power.