Това с клапите има решение. Друг е въпроса, дали тези на които ще се доверите, са наясно с това и ще може ли да разчитате на тях.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Благодаря, това с параметрите на мрежата са добри насоки.
Поразрових се сериозно снощи и намерих от къде може да се поръча подобна мрежа с всякакви параметри https://www.ebay.com/itm/FILTER-MESH...-rEWTQIC5Q4HZA
Дори успях да намеря от къде да поръчам на Панасоник E-ION филтрите, проблемът е, че не им пише размерите. Не знам дали ще паснат на Тошибата.
CWD00K1017 - Panasonic Online Shop
CWD00K1001 - Panasonic Online Shop
Май ще е опит грешка.
Причината да искам да подменя филтрите е, че от както имам сензор за прах в къщи (PM2.5 и PM10), заедно с машина за пречистване на въздуха с Hepa и карбонов филтър. Сензорът и машината ги местя от стая в стая - след проветряване главно и наблюдавам, че в стаята с Панасоника, част от финия прах се улавя от филтрите му.
Не се плаша от миене на филтри - правя го всяка събота - като се почне - филтри на климатици, на компютрите, на машина за въздух и влагоуловителя - за сутрешна загрявкаНо виждам във водата какво остава. От този фин прах ми се появи някаква кихавица, когато се изчиства - проблема изчезва.
- - - - - - - - - -
За съжаление, всички искаме за 2-3к, климатик за 7-8 к.
На Тошибата това й са минусите - успиването - което при мен се реши веднъж за винаги с настройка - и да винаги го държа на auto тоя вентилатор. Шумните клапи - на мен лично не ни пречат. Важното е, че преди покупка се знаят какви са проблемите - не да вземеш нещо, пък после да се чудиш - какво що така прави.
Но от към мощност и комфорт климатика е ламя. Върши си добре работата. От към консумация - доста добре. Това е за тези пари - чакам да умре хаера в едната спалня, да сложа мицубиши и да рева и там по темите :D
Този пост е редактиран от DarkSide; 26-02-18 в 10:58.
Четох, че има препрограмиране, което не е никак сложно. Аз самият съм инженер и преди години съм програмирал машини с ЦПУ управление. Въпросът е, че даваш не малко пари и да започнеш от първия ден да решаваш проблеми... никак не е редно.
А някой има ли мнение за Митцубиши Електрик Зубадан? Гледам че също има добри харектеристики.
Аз съм с ФХ ,но не зубадан и съм доволен .
Ако искаш повече инфо може да прочетеш темата или пиши на лично
П.П.
Мое мнение е че МИ ФХ е по-добър от Даисекай
Като задам висока фиксирана скорост на турбината, не се поддържа при темперирано помещение.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
При мен няма такива проблеми. Много често пускам вентилатора на 4-та степен + 31 градуса температура, за да сгрея по-бързо. Веднъж го бях забравил така и по едно време гледам беше направил 28 градуса в стаята.
Единственият проблем при мен е с Auto на вентилатора, но и на него му хванах цаката - слагам 3 градуса от горе на това, което желая и няма никакви ядове.
Поддържа ли я третата и четвъртата скорост константна?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Мисля, че я поддържа или поне не съм забелязал да се променя. Преди да схвана трика с ауто режима го държах винаги само на 3-та скорост, защото иначе не успяваше да стигне до зададената температура и така работеше по цяла зима. Дори се ядосвах, че през нощта, когато намалявах градусите той пак си вееше на тази 3-та скорост.
Господа, темата е за тошиба. Ако имате желание за дискусия относно други модели от други марки, потърсете темите за тях във форума и пишете в тях.
Здравейте, а някой не е ли направил видео на Дайсекай 8 от което да се чува колко са шумни клапите му?
Ами представи си телефон оставен на вибрация без звук - същото се чува и докато се движат клапите.