Колко килограма фреон би трябвало да имам в машината фабрично, и колко е минимума при който работи безпроблемно?
Сега съм го оставил на19 градуса, за да не работи,щото в стаята си е 22..Стои си с вдигнати клапи. Пробвах онова с охлаждането на макс за 15 мин.За щастие не аварира. Външното изобщо не изглеждаше да се зори.Не вие така, както при 30 градуса на отопление.
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:05.
Не се сети да направиш едно клипче на виенето при 30°. На максимално натоварване климатиците си имат характерен шум.
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:05.
Този модел има характерна миризма при този режим, Миланов. На прегрят метал! Няма шумове.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Аз не се оплаквам от виенето при 30 градуса. Това си е нормално. Проблема е че дефроства и леко вие при зададени 23. Реално преди не ги усещаше, и за да разбера ,че машината работи трябваше да пипна външното тяло. Просто се усеща че машината работи при високи обороти, докато преди не беше така. Останалите две машини едвам мъркат външните им тела в момента
Дайсейкай при охлаждане на максимално натоварване развърта компресора на обороти като на 50% от максималното на отопление. (за 10-ка)
Моят съм го пускал на охлаждане зимно време и качи по спомен 400W консумация. Ама не съм го чакал кой знае колко време, 15-20мин.
dodo да обясни какво е имал в предвид.
- - - - - - - - - -
Insomnia, пак се обаждаш и пак обясняваш, че имаш три еднакви климатика и единият работи различно като прави дефрост през 30мин. Сигурен ли си че прави дефрост. При дефрост ако вдигнеш капака на вътрешното топлообменника става леко заскрежен или силно студен.
Залитането по ватметри и мерене на консумация в някои случаи може да е от полза. Ако имаше мерило под ръка и при тази малка и топла стая качи ли необичайна консумация ...
Той не може да качи консумация без фреон. Иска си специалист, не ватметри.
Този пост е редактиран от avenger; 21-01-18 в 20:06.
Препоръчайте читави амперклещи, че гледам има от 30 до 900 лева. Явно си има значение, а нямам време да чета всички форуми по темата. Не пестя пари за читави уреди, но и 500 кинта при положение, че не съм професионалист е безсмислено да дам.
Докато го върти на сухо, ако наистина е така, има голяма вероятност да засмуче въздух. Аз бих го спрял, ако имам съмнения за изтекъл фреон. Ваша си работа... Досега да съм намерил на заем пет пъти амперметър.