Пробвай без ватметър. Ако се е успал и тока е мигнал се е рестартирал и е дал яко зор. Второ предположение, след дефрост пак се форсират.
Пробвай без ватметър. Ако се е успал и тока е мигнал се е рестартирал и е дал яко зор. Второ предположение, след дефрост пак се форсират.
За последното изречение, някъде назад в темата е точно обратното написано. Нали успиването се забелязва когато стане около нулата и започне да работи on/off и в един момент се успал. Тогава не се уточни при каква външна с на колко отива, но трябва желание да се измери и сподели.![]()
И аз си мислех така, че се вдига минимума. Оказа че при мен в по-студено време, машината работи на по-голяма мощност и съответно отделя повече топлина и тъй като е в ъгъл около нея се образува балон с топъл въздух и я подлъгва. Правил съм много замервания, примерно да сваля градусите с 1 или 2 и минимумът си пада съвсем спокойно под 300,че и под 200 вата
200 или 300 не е нисък минимум, Дайсейкай 5 си вдига минимума от 70 на 210 при темп под 2 градуса, така че ако видиш твоя под 100 да кажем, тогава бива.
Писал съм по-горе, че съм го виждал да пада до 118-120. Спред мен е ОК. Незнам колко е реално да чакаме при темепратури около нулата да работят на минимум, освен ако не се отопляваме на ТЕЦ примерно и сме си пуснали климатика само да си поиграем с него. Ти сигурен ли си че твоята 5-ца пада до 70 вата или говориш наизуст? За Дайсекай 8 10-ка, май се коментираше 90 вата минимум, не толкова далече от това което аз съм замерил, така че го броя за реален!
Не става въпрос да не харчи ток, а за комфорт когато се спи в стаята. Доста са дните в които за кратко нощните температури стават малко под нулата, дневните са положителни. И като се вдигне минимума се почва цяла нощ включи/изключи. Ако е монтиран в дневна дреме ти за минимуми, on/off и пр.
dodo, ти какво си установил при тебе. Вдига ли се или не се вдига.
![]()
При мен миналата година при температури около -5гр. работеше на 220-240W консумация, при задание 23гр. Сега е целодневно 130 -140W без Off/On.