Най ме кефи да ползвам "маркови" 7-ци като 12-ки и да "трансформирам" конвенционалки в инвертори (като помещението им идва голямо)
Най ме кефи да ползвам "маркови" 7-ци като 12-ки и да "трансформирам" конвенционалки в инвертори (като помещението им идва голямо)
SRK20ZSX-S - тоя модел примерно е 5.3 kW, ограничен софтуерно. Не виждам проблем да се сложи в 25 m2. Според мен ще работи добре.
Още един пример. Ползвам 20ZMX-S в абсолютно идентично помещение с друго, в което имам монтирана 12LUCA. 7-цата по абсолютно нищо не отстъпва на 12-ката. Помещенията са 15 m2, така че това не е от най-добрите примери, но все пак да го спомена.
Аз лично си направих извод за себе си. Занапред, ако имам възможност (да сме живи и здрави), бих вземал само машини от високия клас. Парите си заслужават. 20ZMX-S го взех само за 150 лева повече от 12LUCA, но съм и много по-доволен от него.
Един пример и за конвенционалките. Имам наблюдения върху един Panasonic 4.2 kW, на фреон R22, монтиран в помещение 35 m2. Работи си като инвертор. 30 градуса на ДУ Прави дефрости през час и 10 минути, но това е защото е стара машина просто. Иначе си работи идеално, не се мъчи, не са заскрежава, не работи под голямо натоварване, защото си е конвенционалка. Колкото стопли, толкова. До -2 градуса е ок. После му се помага с камина.
Този пост е редактиран от babati; 23-12-17 в 12:51.
Здравейте,
Тъй като за първа зима се отоплявам с климатик (Daiseikai 8 10-тка), имам въпрос. Знам, че при режим отопление, достигне ли се желаната температура климатикът би трябвало да спре, да си вдигне максимално нагоре хоризонталните жализи и само отвреме-навреме да проверява температурата, до момента, в който започне да работи пак. Въпросът е че последния около месец, при темеператури все около нулата навън и климатик настроен на 22-3 вътре, то това "спиране" не го виждам. Ако намаля от 23 градуса на, да речем, 20, то се получава споменатият процес, но държа ли го на 23 постоянно, така и не спира. Ако проблемът е голямата температурна разлика спрямо навън и е предвиден да не спира съм ок, но ме притеснява да не би да се мъчи да поддържа температурата и затова да не спира. Имате ли наблюдения как е при вас (и дали не сгрешил с 10-тката)?
Знаеш ли сега колко ти завиждат не се притеснявай,така трябва да работи хубавия инвентор.
Пий си спокойно ракията. Така трябва да работи един инверторен климатик.
П.п. Сега чакаме включване от milanov.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз с хора дето нямат по два ватметъра на климатик и три-четири термометъра по него не разговарям.
Шегувам се. Браво на машината.
Поздрави на всички с настъпващите Коледни Празници.
П.П.
...и моята тошиба си работи мирно и тихо, сега като е облачно и температурите са около нулата...
Почвам да съжалявам, че избрах монтажа на моите мултисплитове така, че да изключва намесата на ватмери. Започвам да си мисля, дали наистина работят толкова перфектно...
Някой може ли да ми каже как се връщат фабричните настрйки ?
Пробвах с бутона ресет , но не мисшя че връща всичко в фабрично състояние
Какво ночно си променял, че изкаш да възстановяваш?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Опитвах се да направя това с клапите ,но нещо не се получи.
И май съм направил нещо друго.
Сега климатика за да държи 23 градуса трябва да работи на 27-28.
Преди колкото му кажа толкова правеше.
Друга разлика е ,че преди като му кажа примерно 25-26 градуса се раздухваше и то силно.
Сега едвам едвам крета и дори понякога изключва ,а температурата е 22-23 градуса.
Нещо съм променил.
Сега е по- мързелив.
Включвам го към 8 за да може до към 9 да стопли хубаво кухнята на 24-25 градуса ,че там къпим малката .
После се спира и работи само Панасоника.
Преди седмица се пробвах с клапите с идея поне да го ползвам ама не се получи .