Страница 94 от 169 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Най ме кефи да ползвам "маркови" 7-ци като 12-ки и да "трансформирам" конвенционалки в инвертори (като помещението им идва голямо)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Сподели повече от този ти опит. Благодаря.

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

SRK20ZSX-S - тоя модел примерно е 5.3 kW, ограничен софтуерно. Не виждам проблем да се сложи в 25 m2. Според мен ще работи добре.
    Още един пример. Ползвам 20ZMX-S в абсолютно идентично помещение с друго, в което имам монтирана 12LUCA. 7-цата по абсолютно нищо не отстъпва на 12-ката. Помещенията са 15 m2, така че това не е от най-добрите примери, но все пак да го спомена.
    Аз лично си направих извод за себе си. Занапред, ако имам възможност (да сме живи и здрави), бих вземал само машини от високия клас. Парите си заслужават. 20ZMX-S го взех само за 150 лева повече от 12LUCA, но съм и много по-доволен от него.

Един пример и за конвенционалките. Имам наблюдения върху един Panasonic 4.2 kW, на фреон R22, монтиран в помещение 35 m2. Работи си като инвертор. 30 градуса на ДУ Прави дефрости през час и 10 минути, но това е защото е стара машина просто. Иначе си работи идеално, не се мъчи, не са заскрежава, не работи под голямо натоварване, защото си е конвенционалка. Колкото стопли, толкова. До -2 градуса е ок. После му се помага с камина.
    Този пост е редактиран от babati; 23-12-17 в 12:51.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Когато говорим за комфорт в жилищно помещение, машина се подбира по кубатура. Под "18-20 квадрата холче" се разбира стая с височина 2,50 до максимум 2,60. Това е обем, под 50 куб.м. и е за девятка. Ако е хубава и от висок клас, ще топли и в по-големите студове. Ако е калпава, ще и се помага с отоплителен уред. Изчислението на машина на база топлозагуби не е подходящо за жилищно помещение, тъй като може да се получи разминаване с комфорта. Силата на струята от турбината се усеща по различен начин в различни по обем помещения. Зависи и от мястото на монтаж на вътрешното тяло, както и от кубатурата, и разположението на мебелите. Затова се прави предварителен оглед от компетентен топлотехник.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Дрън дрън та пляс

6. Тук е от
    May 2017
    Живее в
    Варна

Здравейте,

Тъй като за първа зима се отоплявам с климатик (Daiseikai 8 10-тка), имам въпрос. Знам, че при режим отопление, достигне ли се желаната температура климатикът би трябвало да спре, да си вдигне максимално нагоре хоризонталните жализи и само отвреме-навреме да проверява температурата, до момента, в който започне да работи пак. Въпросът е че последния около месец, при темеператури все около нулата навън и климатик настроен на 22-3 вътре, то това "спиране" не го виждам. Ако намаля от 23 градуса на, да речем, 20, то се получава споменатият процес, но държа ли го на 23 постоянно, така и не спира. Ако проблемът е голямата температурна разлика спрямо навън и е предвиден да не спира съм ок, но ме притеснява да не би да се мъчи да поддържа температурата и затова да не спира. Имате ли наблюдения как е при вас (и дали не сгрешил с 10-тката)?

7. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Знаеш ли сега колко ти завиждат не се притеснявай,така трябва да работи хубавия инвентор.
    tanatos, SPSt, toto4ev и 3 други харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

what's up dog

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Пий си спокойно ракията. Така трябва да работи един инверторен климатик.

П.п. Сега чакаме включване от milanov.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Aleksandars, ruuni9 и Endeavour харесват това.

11. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Endeavour Виж публикацията
    Здравейте,

Тъй като за първа зима се отоплявам с климатик (Daiseikai 8 10-тка), имам въпрос. Знам, че при режим отопление, достигне ли се желаната температура климатикът би трябвало да спре, да си вдигне максимално нагоре хоризонталните жализи и само отвреме-навреме да проверява температурата, до момента, в който започне да работи пак. Въпросът е че последния около месец, при темеператури все около нулата навън и климатик настроен на 22-3 вътре, то това "спиране" не го виждам. Ако намаля от 23 градуса на, да речем, 20, то се получава споменатият процес, но държа ли го на 23 постоянно, така и не спира. Ако проблемът е голямата температурна разлика спрямо навън и е предвиден да не спира съм ок, но ме притеснява да не би да се мъчи да поддържа температурата и затова да не спира. Имате ли наблюдения как е при вас (и дали не сгрешил с 10-тката)?
    Значи ставаме двама,на които климатиците си работят нормално...
    Mega, babati, ruuni9 и 1 други харесват това.

12. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Значи ставаме двама,на които климатиците си работят нормално...
    +1

Зависи от топлозагубите на помещението, не се плаши
    dodo_pv, zxc0, rosswen и 1 други харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Аз с хора дето нямат по два ватметъра на климатик и три-четири термометъра по него не разговарям.

Шегувам се. Браво на машината.
    Поздрави на всички с настъпващите Коледни Празници.

П.П.
    ...и моята тошиба си работи мирно и тихо, сега като е облачно и температурите са около нулата...
    Alexi, Gyokov, tanatos и 5 други харесват това.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Почвам да съжалявам, че избрах монтажа на моите мултисплитове така, че да изключва намесата на ватмери. Започвам да си мисля, дали наистина работят толкова перфектно...
    toto4ev одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Някой може ли да ми каже как се връщат фабричните настрйки ?
    Пробвах с бутона ресет , но не мисшя че връща всичко в фабрично състояние

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Какво ночно си променял, че изкаш да възстановяваш?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Какво ночно си променял, че изкаш да възстановяваш?

Опитвах се да направя това с клапите ,но нещо не се получи.
    И май съм направил нещо друго.
    Сега климатика за да държи 23 градуса трябва да работи на 27-28.
    Преди колкото му кажа толкова правеше.
    Друга разлика е ,че преди като му кажа примерно 25-26 градуса се раздухваше и то силно.
    Сега едвам едвам крета и дори понякога изключва ,а температурата е 22-23 градуса.
    Нещо съм променил.
    Сега е по- мързелив.
    Включвам го към 8 за да може до към 9 да стопли хубаво кухнята на 24-25 градуса ,че там къпим малката .
    После се спира и работи само Панасоника.
    Преди седмица се пробвах с клапите с идея поне да го ползвам ама не се получи .
    DDM87 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе