За ралика от тебе, не мога да изказвам мнение по проблем, за който липсва достатъчно информация. Ти с какво помогна на питащия?
За ралика от тебе, не мога да изказвам мнение по проблем, за който липсва достатъчно информация. Ти с какво помогна на питащия?
Няма как да съм 100% сигурен откъде точно идва шумът, тъй като климатикът е нависоко и без толкова дълга стълба няма как да огледам, камо ли в точния момент, в които се чува. Заслушах се няколко нощи в квартала (тъй като до нас има цех за сладолед, а и къщите наоколо са с климатици) и установих, че и от други се чува идентичен шум, но ако все пак никой от вас не е имал подобен проблем с Дайсейкайчето, то може би е време да викам монтажистите да видим те какво мислят?
ПП: Снощи направих няколко кратки записа (по 10-тина секунди) на шума и ги качих в драйв: https://drive.google.com/open?id=0B1...UdSdlRrMWV1dzg
Архив е, а не директно изпълними клипчета, защото ако бях ги качил така, то google щеше да ги компресира и да се загуби голяма част от качествотото и доста да се влоши звукът.
Все пак ако някой има желание и 2 минути може да свали архива и да чуе шумът, който ме притеснява.
Този пост е редактиран от Endeavour; 10-07-17 в 10:09.
Здравейте ,
извинявам се предварително , но пиша от таблет.
От месец декември съм притежател на daisekai 8 .
Въпросният климатик е 16 ка и доколкото разбрах е малко напомпана 13 ка .
Честно казано съм доволен от климатика като тази зима се доказа като топлещ .
При мен е в хол 28 кв с кухня в едно като е отворена врата към спалня 15 кв и коридорче, което е към хола и е без врата .
Отоплява всичко без проблеми като температурата и зима и лято е около 23-24 градуса .
Питането ми е за този плазмен филтър .... прочетох темата , но така и не разбрах кога трябва да се чисти и дали наистина трябва да се усеща миризма на озон ?
Под климатика има Дайкин пречиствател, но и от него нищо не се усеща.
Имам в другото ми жилище и FH 25 и nocria 14 .
Ако искате някакви съпоставки мога да споделя .
То и аз пиша от таблет, обаче са ми включени авт. главни букви и авт. редакция на думи.
Този пост е редактиран от avenger; 19-07-17 в 07:05.
На моя 6-ца го чистя като почне да припуква,никога не съм чакал да светне диода за чистене.Иначе се усеща доста мириса на озон,като вляза в стаята.Ако поседя малко носа свиква и...![]()
Александър ,
може ли да ми кажете как трябва да се почиства и евентуално с какво .
виждам че сте от Пловдив ако може да ме насочите от каде да си купя препарат примерно .
и трябва ли да се усеща мирис на озон.
аз такова нещо до сега не съм усетил .
Както и до сега никога не съм видял Нокрията да пуска UV лампата която има .
UV лампата на нокрията работи само при почистване на изпарителя. За да усетите филтъра на тошибата е нужна основна профилактика на изпарителя. С препарати на място не става...
...ако трябва два пъти в годината да се мие топлообменника на вътрешното за да се усеща миризмата на озон....., не ми фалете такъв филтър.![]()
ОК,а дали вие можете да го направите и колко би ми струвало?
Климатикът е нов и в гаранция и НЗ дали е добре да се демонтира.
Външното днес го почистих като отворих горния капак пистата и с меглио и мноооого вода.
Този пост е редактиран от avenger; 19-07-17 в 07:07.
С ватметър /тези уредчета дето мерят колко ток харчи/ се хваща кога работи плазма йонизатора и кога само свети диодчето. Трябва климатика да е в ОФФ, т.е. да е достигнал температурата и да е изключил компресора. Консумацията на плазма модула е няколко вата, примерно около 3W. Цъка се копчето pure на дистанционното и на ватметъра се вижда.
Сигурно са различни и по-келяви на 8-цата, щото моя никога не съм го чистил и като пусна PURE мирише на озон доволно та не се трае.
Виждал ли си на 8-ма серия какво представлява, че ми държиш подобен тон?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk