Страница 14 от 169 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Тошибa имa още степени под тих режим - общо сa 8.
    Mega одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    ...Разбирам че Дайсейкай е извънземна технология но някой ще замери ли при зададени 22 гр и минимум на топлоотдаване от 400 в ,колко реално "гореща" струя изкарва ,за да не си говорим празни приказки.
    Не съм убеден, че разбираш технологията, но ще ти отговоря: При зададени 22 гр и турбина на авто, температурата на засмуквания въздух е 25,5 гр. Температурата на издухване е 37 градуса. Харчи 180 W (13-ката). Скоростта на потока е толкова ниска, че се разсейва на около 1,5 метра от вътрешното тяло. Температурата на стените и на височина 1,6 метра е 22,5 гр. Това са фактите. Що се отнася до технологията на дайсейкай, тя умря с 5 серия (европейската) и PDR (японската). Осма серия не е предназначена да работи на минимал, заради тъпия компресор. Просто няма как да е достатъчно ефективен. Ако тошибаняците бяха поръчали на Самсунг да им го направят, може би нещата щяха да са малко по-добре, но далеч по-зле, отколкото при 5 серия и PDR-ите. Става въпрос само и единствено за ефективността. Комфортът, който предлага 8 серия, е отличен. Липсва какъвто и да е шум или неприятни течения. Разбира се, при правилно оразмерена машина, с достатъчно дълъг тръбен път и монтирана на правилното място в помещението. Нямам никакви забележки към нея, тъй като минимумът не ме интересува особено, нито сравнително голямата сума, с която се разделих. Много съм доволен засега, не очаквам и проблеми в големите студове, съдейки по мощността, до която развърта (1800 W) и направата на външния топлообменник.

Цитат Първоначално публикувано от MisterT Виж публикацията
    Нормално е всяка въздушна струя с температура под 37 градуса, да се чувства като хладна за тялото, тъй като е под телесната темепратура.Единственото спасение е струята да е максимално настрани от хората в помещението което понякога си е проблем в много малки стаи.

dodo_pv твоята 8-ца наситина ли има копче за ръчен дефрост, защото аз на моята машина (10-ка) още не съм намерил такава опция?
    Трудно ми е да си представя хората да стоят на метър и половина пред тялото. Или те, или машината не ще да са на правилното място.
    Отвори (плъзни) капака на дистанционното и задръж бутона < SET > долу, в дясно, за 5 секунди. Слушай внимателно какво се случва при теб.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Новата SDR серия за Япония е жестока.На R32 е и с любимия ти тип компресор.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз така и не разбрах кое наложи да се минава на R32?

6. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

"Масово използвания при съвременните климатици R410A, скоро ще бъде изместен от R32, не само при битовите климатични инсталации от различни марки .Но същността на R410A или двата вида фреон смесени при неговата формула са точно R32 и R125. Фреон R125 е добавен в R410A само поради свойството да е не запалим,което прави R410A не запалим газ. Явно японците искат да отстранят R125 и да остане чистия R32,който да си остане слабо запалим."

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така де това го знам. Въпроса е защо? Защо в битовите машини махаш един незапалим газ и слагаш слабо запалим? До колкото знам R32 е по-екологичен и ще ни улесни това, че е еднокомпонентен.

8.  

9. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Така де това го знам. Въпроса е защо? Защо в битовите машини махаш един незапалим газ и слагаш слабо запалим? До колкото знам R32 е по-екологичен и ще ни улесни това, че е еднокомпонентен.
    "Новия фреон R32 има предимства и някои недостатъци.
    Основния недостатък на този фреон е, че е слабо запалим, което предполага известни мерки за безопасност при монтажа и ползване на някои специфични инструменти (манометри със скала за R32, детектор за течове при монтаж на външното тяло в закрито помещение, машина за събиране сертифицирана за R32).
    Предимствата на този фреон са многократно повече:
    - има много добри термодинамични показатели, което позволява достигането на много висока енергийна ефективност - за новата серия URURU SARARA енергиен клас на охлаждане и на отопление A+++, SEER до 9.54, SCOP до 5.9.
    - има много нисък потенциал на глобално затопляне - GWP от 675, което е с 68 % по-ниско от R410a
    - еднокомпонентен е
    Всичко това предполага, че този фреон, независимо от неудобствата при работа, свързани с неговата запалимост, все повече ще навлиза като хладилен агент за битовите климатизатори."

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Пак бих споменал, че амоняка си е много добър агент, ама Сашо ще се кара че цапам темата.
    Aleksandars одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по нагоре бях питал компресора двуцилиндров ли е .. ако е така интересно защо са махнали опцията да работи на 1 цилиндър и защо не премахнат тази опция примерно при машините си на 100 волта ( където пък я има от 15г горе долу ) .. изобщо за техния пазар има един стремеж към нисък и ефективен минимум при всички производители а за европа не е точно така ..

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Средният обем на помещенията на жилищата в Европа е много по-голям от този в Япония, поради което и концепциите в разработката на климатизаторите са различни. Отделното командване на втория цилиндър изисква допълнителен трипътен вентил и управление. Не е особено смислено, като разход, за по-големи помещения.
    gnf, Jack Krauser и rosswen харесват това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

може да се поспори .. най маломощните им климатици от високия клас - 22ките ,се развъртат до 6+кВ ,средния клас поне до 5 .. тука това са мощности на добри 12ки само дето нашите са с коп 4 най много и с минимуми от по 300 вата .. е и цената е по ниска но просто тука бъка от дървета ..

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Оставяй климатика на автоматичен вентилатор.

При фуджицата няма хладна струя.Аз от моите 12 LD не съм усетил хладна струя, но там и компресора "играе" -по силен ветилатор-по-голямо "набиране" на компресора.

Принципно и при останалите климатици е така, но струята не се поддържа толкова топла.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Отвори (плъзни) капака на дистанционното и задръж бутона < SET > долу, в дясно, за 5 секунди. Слушай внимателно какво се случва при теб.
    Супер, ти си втория който потвърждава, че така се активира ръчен дефрост, но интересно защо в ръководството за употреба не е споменато нищо за това. Вярно че, при Тошиба това си е много ненужна функция предвид отличното автоматично размразяване, но щом са си поиграли инженерите да го направят беше добре да ни уведомят.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тук сме се събрали хора, обичащи понякога да издевателстват над машините си, нещо като хоби. За обикновения потребител този бутон изобщо не е необходим и не му влиза в работата кога машината дефроства или не. Затова не е описано в ръководството. За региони с по-влажен и студен климат, дефростът може да се промени от джъмперите и да се направи по-мощен. Пак не е работа на потребителя, а на тези, които го монтират. Молбата ми беше да опишеш шумовия фон при дефрост на десятката, в това топло време, без да се налага да поръсваш с въгледвуокисния пожарогасител външното тяло

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    може да се поспори .. най маломощните им климатици от високия клас - 22ките ,се развъртат до 6+кВ ,средния клас поне до 5 .. тука това са мощности на добри 12ки само дето нашите са с коп 4 най много и с минимуми от по 300 вата .. е и цената е по ниска но просто тука бъка от дървета ..
    Може да се поспори, разбира се. Първо, развъртането до 6+ kW на машина с 30 кила външно тяло, би било ефективно само в сухо време. P design на такава машина е около 2 kW. Освен това, в България би развила тази мощност само у нас, не у вас
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 12-11-14 в 08:51.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

при доста машини тялото е доста над 30 кила .. примерно при Нокрия 22 е 37 кила ,1200 грама фреон ,14 кила вътрешно ,изобщо си е 14ка по европейските стандарти и това е най маломощния климатик
    Aleksandars одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 169 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе