Тошибa имa още степени под тих режим - общо сa 8.
Не съм убеден, че разбираш технологията, но ще ти отговоря: При зададени 22 гр и турбина на авто, температурата на засмуквания въздух е 25,5 гр. Температурата на издухване е 37 градуса. Харчи 180 W (13-ката). Скоростта на потока е толкова ниска, че се разсейва на около 1,5 метра от вътрешното тяло. Температурата на стените и на височина 1,6 метра е 22,5 гр. Това са фактите. Що се отнася до технологията на дайсейкай, тя умря с 5 серия (европейската) и PDR (японската). Осма серия не е предназначена да работи на минимал, заради тъпия компресор. Просто няма как да е достатъчно ефективен. Ако тошибаняците бяха поръчали на Самсунг да им го направят, може би нещата щяха да са малко по-добре, но далеч по-зле, отколкото при 5 серия и PDR-ите. Става въпрос само и единствено за ефективността. Комфортът, който предлага 8 серия, е отличен. Липсва какъвто и да е шум или неприятни течения. Разбира се, при правилно оразмерена машина, с достатъчно дълъг тръбен път и монтирана на правилното място в помещението. Нямам никакви забележки към нея, тъй като минимумът не ме интересува особено, нито сравнително голямата сума, с която се разделих. Много съм доволен засега, не очаквам и проблеми в големите студове, съдейки по мощността, до която развърта (1800 W) и направата на външния топлообменник.
Трудно ми е да си представя хората да стоят на метър и половина пред тялото. Или те, или машината не ще да са на правилното място.
Отвори (плъзни) капака на дистанционното и задръж бутона < SET > долу, в дясно, за 5 секунди. Слушай внимателно какво се случва при теб.
Новата SDR серия за Япония е жестока.На R32 е и с любимия ти тип компресор.![]()
Аз така и не разбрах кое наложи да се минава на R32?
"Масово използвания при съвременните климатици R410A, скоро ще бъде изместен от R32, не само при битовите климатични инсталации от различни марки .Но същността на R410A или двата вида фреон смесени при неговата формула са точно R32 и R125. Фреон R125 е добавен в R410A само поради свойството да е не запалим,което прави R410A не запалим газ. Явно японците искат да отстранят R125 и да остане чистия R32,който да си остане слабо запалим."
Така де това го знам. Въпроса е защо? Защо в битовите машини махаш един незапалим газ и слагаш слабо запалим? До колкото знам R32 е по-екологичен и ще ни улесни това, че е еднокомпонентен.
"Новия фреон R32 има предимства и някои недостатъци.
Основния недостатък на този фреон е, че е слабо запалим, което предполага известни мерки за безопасност при монтажа и ползване на някои специфични инструменти (манометри със скала за R32, детектор за течове при монтаж на външното тяло в закрито помещение, машина за събиране сертифицирана за R32).
Предимствата на този фреон са многократно повече:
- има много добри термодинамични показатели, което позволява достигането на много висока енергийна ефективност - за новата серия URURU SARARA енергиен клас на охлаждане и на отопление A+++, SEER до 9.54, SCOP до 5.9.
- има много нисък потенциал на глобално затопляне - GWP от 675, което е с 68 % по-ниско от R410a
- еднокомпонентен е
Всичко това предполага, че този фреон, независимо от неудобствата при работа, свързани с неговата запалимост, все повече ще навлиза като хладилен агент за битовите климатизатори."
Пак бих споменал, че амоняка си е много добър агент, ама Сашо ще се кара че цапам темата.![]()
по нагоре бях питал компресора двуцилиндров ли е .. ако е така интересно защо са махнали опцията да работи на 1 цилиндър и защо не премахнат тази опция примерно при машините си на 100 волта ( където пък я има от 15г горе долу ) .. изобщо за техния пазар има един стремеж към нисък и ефективен минимум при всички производители а за европа не е точно така ..
Средният обем на помещенията на жилищата в Европа е много по-голям от този в Япония, поради което и концепциите в разработката на климатизаторите са различни. Отделното командване на втория цилиндър изисква допълнителен трипътен вентил и управление. Не е особено смислено, като разход, за по-големи помещения.
може да се поспори .. най маломощните им климатици от високия клас - 22ките ,се развъртат до 6+кВ ,средния клас поне до 5 .. тука това са мощности на добри 12ки само дето нашите са с коп 4 най много и с минимуми от по 300 вата .. е и цената е по ниска но просто тука бъка от дървета ..
Оставяй климатика на автоматичен вентилатор.
При фуджицата няма хладна струя.Аз от моите 12 LD не съм усетил хладна струя, но там и компресора "играе" -по силен ветилатор-по-голямо "набиране" на компресора.
Принципно и при останалите климатици е така, но струята не се поддържа толкова топла.
Супер, ти си втория който потвърждава, че така се активира ръчен дефрост, но интересно защо в ръководството за употреба не е споменато нищо за това. Вярно че, при Тошиба това си е много ненужна функция предвид отличното автоматично размразяване, но щом са си поиграли инженерите да го направят беше добре да ни уведомят.
Тук сме се събрали хора, обичащи понякога да издевателстват над машините си, нещо като хоби. За обикновения потребител този бутон изобщо не е необходим и не му влиза в работата кога машината дефроства или не. Затова не е описано в ръководството. За региони с по-влажен и студен климат, дефростът може да се промени от джъмперите и да се направи по-мощен. Пак не е работа на потребителя, а на тези, които го монтират. Молбата ми беше да опишеш шумовия фон при дефрост на десятката, в това топло време, без да се налага да поръсваш с въгледвуокисния пожарогасител външното тяло
Може да се поспори, разбира се. Първо, развъртането до 6+ kW на машина с 30 кила външно тяло, би било ефективно само в сухо време. P design на такава машина е около 2 kW. Освен това, в България би развила тази мощност само у нас, не у вас![]()
Този пост е редактиран от dodo_pv; 12-11-14 в 08:51.
при доста машини тялото е доста над 30 кила .. примерно при Нокрия 22 е 37 кила ,1200 грама фреон ,14 кила вътрешно ,изобщо си е 14ка по европейските стандарти и това е най маломощния климатик