За плазмения филтър ли става въпрос? Може ли да се сваля и да се мие? При монтажа ги питах момчетата дали има някаква профилактика на този филтър и дали се сменя след определен период и казаха, че нищо не се прави! Гаранцията ще важи ли, ако го славя и го почистя?
И въобще нещо друго освен праховите филтри трябва ли да се чисти периодично.
чисти се .. прочети си книжката на климатика човек ,вземал си си топ модел поне прочети какво е писал производителя за поддръжката му ..
Нямаш ли мануал на потребителя в кашоните.Мие се филтъра, това си влиза в периодичната профилактика от потребителя.Иначе не се сменя, вечен си е.
Чисти се веднъж на 5 години, както ТХО-тата на старите телевизори с CRT. Работата му не е да събира мръсотия, а да стерилизира частично изпарителя през лятото. Или, с други думи казано, да извършва антисепция (както ме поправи един колега преди). Събирането на прах е неприятен страничен ефект, който, за радост, при хубавите модели на дайсейкай е доста слабо изразен.
Освен ''рибената кост'' друго сваля ли се да се почиства.
на определени години (2-3) е добре да се разглоби ,да се измие основно турбината и топлообменника както и пласмасите отвътре ,да се гресира втулката .. ако не можеш сам се вика професионалист
Ако е постоянно включен веднъж месечно няма да му навреди да се мие плазма филтъра.
Събира фин изгорял прах, който постепенно образува черен слой от графит/въглен върху метала на плазма филтъра и започва да затормозява работата му.
Миенето е без препарати по възможност.Топла вода и малко търкане с ръцете без каквито е да е други помощни средства върши работа.Ако е много силно замърсен може да се ползва някакъв домaшен сапун който е мек- течен или твърд бебешки с приблизително неутрално Ph, но твърдият сапун се насапунисва по пръстите и след това с тях се сапунисва плазма филтъра.
Използва ли се сапун е задължително да се измива препарата на 100%, защото след това може да даде грешка филтъра поради отложилите се химикали от сапуна по него от недоброто измиване.
Преди да се сложи трябва да е изсъхнал, защото иначе се поврежда.
Тъй като не исках да ти отговарям преди отново да се уверя в това което ще кажа.. Та книжката съм я чел над десет пъти и не съм видял да има инструкции за почистване на плазмата, сега прелистих пак и също не видях дори и качените в нета инструкции не виждам нещо подобно http://www.toshiba-aircon.co.uk/assets/uploads/product_assets/20140722_OM_Daiseikai_8_01_EN.pdf
Единствено на дайсекай 3 има схема на демонтаж и почистване на плазмата http://www.toshiba-aircon.co.uk/assets/uploads/product_assets/Super%20Daiseikai%20Owners%20Manual.pdf
Имам да го наречем форумна култура и съм се постарал да прегледам книжката преди да тръгна да задавам подобни въпроси
Изминалата нощ бе доста студена, какви са отзивите от машините, интересно е собствениците да споделите
Изчакай още няколко дни да дойдат по-големи студове.
Ако -3,4 градуса се броят за студ, машината си работеше тихо и спокойно. От вчера следобед я чух да направи 2-3 кратки дефроста по около 5 мин, но не съм излизал на терасата да видя има ли скреж по питата. Принципно на такива темеператури, не се очаква дори много по-нисък клас машини да имат проблеми, а какво да говорим за Дайсекай!