Мога да го нарека тих, но чак безшумен. Аз първо го разбирам, че ще "дефроства" по това, че спира турбината. След малко се чува типичното "изфъскване" което не е много силно. Оттам нататъка наистина почти нищо не се чува или и да се чува тъй като аз не съм наврян в климатика, не го чувам. Пукания на пластмаси почти няма или най-много 1-2 тихи прискърцвания. И така докато пусне клапата надолу и пак задуха топло.
А след като свърши с дефроста вън и почне да нагрява вътрешното не се ли чува пак звук за 1-2 сек и шум като течаща вода.При мене това е най шумната част от дефроста.
Този пост е редактиран от avenger; 29-12-14 в 01:55.
-10 е гъдел за добрите машини. Дори им е гот, защото влагата е по-малко. Няма дефрости. Вкъщи MHI-то започва да пъшка на -18. Там някъде му е реалния предел. Toshiba-та не и дреме изобщо, пита ама то зима ли е?
Здравейте!
На 22,12,2014 се сдобихме с Toshiba Daiseikai 8,десятка!Апартаменът ми е на последният 9 етаж,западно изложени,49 квадратни метра,от които 7 квадрата са приобщена тераса,която е и лицето на апартамента!Като монтираха климатика,държах външното тяло да се постави на покрива на блока,за да не се дупчи изолацията,а и цял покрив имам на разположение!Тръбите са дълги 7 метра,а стойката е над 50 см висока,за да не се събира лед.Ще постна снимки и видео как е разположен и как работи!
Имам един въпрос на който не получих убедителен отговор,а именно как точно е най-добре да се разположи външното тяло спрямо север и юг?Също така бях посъветван ако се натрупва лед заради силният вятър ,който е винаги в повече по покривите от колкото при стенен монтаж,да изградя някаква преграда,стена или параван на отстояние от около 20 см от към подветрената страна.
Ще съм благодарен за съвети,коментари и забележки,а и ще споделям как се държи-за момента не е проблем да топли апартамента,като не е предвиден да отоплява всички стаи!
А ето и видео от работа на външното тяло при първият сняг Видео споделяне / VBOX7!
Този пост е редактиран от avenger; 29-12-14 в 01:56.
Външното тяло е на супер лошо място. Само като слушам какво става в микрофона на апарата и ми става зле. Добре е да се измисли ветрозащитна стена. Аз не бих монтирал машина така, нищо, че ми плащат.
Е то и снимки от монтажа20141222_160958.jpg20141222_161028.jpg20141222_161011.jpg
Малее, колега, да не се обидиш нещо, не съм монтажист на климатици, но това, което виждам е един от най-лошите монтажи според мен. Само като гледам тази стойка и първата ми мисъл е, какво би станало при един малко по силен вятър. Нищо, че е тежко външното тяло.
Както има една приказка“Като се виждаш,защо се обиждаш“-така че няма място за цупене!Както писах и по горе очаквам забележки,но и конкретни предложения как е най добре да се постъпи в случая!А за стойката и аз очаквах нещо по голямо и стабилно,но от фирмата си носят гаранцията!
Въпросите са следните-трябва ли да се постави ветрозащитна стена и колко голяма,правилно ли е разположен понеже вятърът е от североизток или северозапад през повечето време,или ситуацията е така окъкана,че няма значение!Или да се смени мястото и да се монтира на фасадата под прозореца!