Колеги, за мен нещата се изясниха. Първоначално се чудех дали проблема не е в моя телевизор. Много малко хванах миналата зима, но тука последните няколко дни вече и с измервания на повече машини, по-дълго време, различни помещения, изчистиха се въпросите.
Ако имам някаква обратна връзка от Тошиба, ще ви държа в течение. За сега излизам от темата. Нямам с какво повече да я обогатя. Това е от мен
Не виждам лошо да се направи измерване, особено като има човек достъп до по-качествен уред. Иначе са само догатки - на един му нисък тавана, на друг мебелите му пречат, трети спи леко, четвърти нямал никакви проблеми, ма тръбен път, ма монтажници, ма с адакс си помагали хората за да купуват супер прецизно избрани климатици работещи добре в диапазон -3 до +4*C... Хаос някакъв, хем въпроса не е сложен. Превръща се в сложен поради странната реакция на машините, спрямо информацията която имаме за тях. На Тошиба това ме впечатли много - огромния обем информация която публикуват.
Сега като знам как реагират климатиците, по различен начин ги управлявам. През деня увеличавам температурата на 23-24градуса, отварям всички врати. Вечерта преди да си легна, намалявам температурата на 19градуса и климатиците си траят цяла нощ. За хора с по-големи топлозагуби, решението ще е различно, а може и проблем да нямат. Ако още в началото знаех как реагира Дайсейкай 8 на изменението на външната температура, нямаше да се налага да измервам. Но и може би нямаше да се спра на Тошиба изобщо.