Страница 153 от 169 ПърваПърва ... 103143151152153154155163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 2532
Like Tree1871Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2281

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Колеги, за мен нещата се изясниха. Първоначално се чудех дали проблема не е в моя телевизор. Много малко хванах миналата зима, но тука последните няколко дни вече и с измервания на повече машини, по-дълго време, различни помещения, изчистиха се въпросите.
    Ако имам някаква обратна връзка от Тошиба, ще ви държа в течение. За сега излизам от темата. Нямам с какво повече да я обогатя. Това е от мен

    Не виждам лошо да се направи измерване, особено като има човек достъп до по-качествен уред. Иначе са само догатки - на един му нисък тавана, на друг мебелите му пречат, трети спи леко, четвърти нямал никакви проблеми, ма тръбен път, ма монтажници, ма с адакс си помагали хората за да купуват супер прецизно избрани климатици работещи добре в диапазон -3 до +4*C... Хаос някакъв, хем въпроса не е сложен. Превръща се в сложен поради странната реакция на машините, спрямо информацията която имаме за тях. На Тошиба това ме впечатли много - огромния обем информация която публикуват.

    Сега като знам как реагират климатиците, по различен начин ги управлявам. През деня увеличавам температурата на 23-24градуса, отварям всички врати. Вечерта преди да си легна, намалявам температурата на 19градуса и климатиците си траят цяла нощ. За хора с по-големи топлозагуби, решението ще е различно, а може и проблем да нямат. Ако още в началото знаех как реагира Дайсейкай 8 на изменението на външната температура, нямаше да се налага да измервам. Но и може би нямаше да се спра на Тошиба изобщо.
    bobivg, zxc0, Pipoko и 1 други харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #2282

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Биг росо, осмиците са със седмичен таймер, така че въобще не е необходимо да си играеш с дистанционните всеки ден. Вземи си прочети книжката, настрой времената, температурите и скоростите за съответните дни, след което ограничи мощността на машините на 50%. От там нататък не пипай нищо, докато не ти стане прекалено топло. Това ще се случи, като дойде зимата. Тогава свали с градус - два температурите на дистанционните и си свиркай. С простотиите на Миланов можеш само да се забавляваш, а ако им се вържеш, ние ще се забавляваме с теб [emoji4] . Друг път си поръчвай по-малки машини за добре изолираните помещения. Ако не ти намерят подходящи и се направят на ударени, че нямало търсене и били уж скъпи, купи си евтини японски от среден клас и им смени дистанционните с европейски.

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2283

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    С кои простотий на milanov да не се занимава.
    Да не ходи да пита този който го е внесъл защо така работи. Ми може пък да обяснят хората.
    Както се каза 5г. се дъвчат тези минимуми, но никой не е обяснил защо е така.
    Това с намаляването на 19° и цяла нощ да не включват...при все че се спряга при външна под +5° да не се изключват климатиците, май не било добре да се пускат и спират при минусови температури. С този седмичен таймер си е всеки ден студен старт.
    Една простотия на дайсейкая да се решава с друга простотия ала dodo....
    Така ли е dodo

  5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #2284

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от Big_Rosso Виж публикацията
    За сега излизам от темата. Нямам с какво повече да я обогатя. Това е от мен
    Биг Росо... преди да напуснеш, икам да те попитам. От къде имаш достъп до толкова много Дайсейкаи в различни помещения?
    Да няма учреден клуб в който да си член?

  6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #2285

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Има Клуб, ма ПреТседателят не дава членски карти на всеки! [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    mimojef одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2286

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Книжката съм я чел, мога да им направя програма, имам основание в момента да не го правя Важно е, че вече знам реакцията на машините и мога да предвиждам резултата в голяма степен, т.е. намерил съм вариант на решение за мен.

    Некултурно е да си говорим за връзване. Не сме малки деца. Първоначално не бях забелязал он/оф режимите на климатика, измервах консумация на енергия от любопитсво. Първия климатик беше в хола, нощно време не бях до него и не съм разбирал какво се случва. Измерването на енергия разкри проблема, събрах 2+2 и си дадох сметка в спалните помещения какво предстои. Тогава започнах да измервам конкретни неща и да си изяснявам картинката. Не бях наясно какво се случва, смятах че проблема е някъде в мен. Няколко колеги във форума бяха прави, преди мен са събрали 2+2, доста точно са разбрали проблема. Когато цифрите говорят и форумните богове мълчат

    Додо, явно има някаква разлика между твоята 13-ка и моите климатици. Съветите ти са добронамерени и на база реакцията на твоя климатик, опитвах твоите идеи, не работят при мен. Вече и аз като dwebudr мога да позная външната температура Надявам се на отговор от Тошиба.
    ..............
    Малко да кажа за студения старт, може да е полезно на някой. Просто покрай измерванията видях какво се случва. Ако климатика се изключи от дистанционното, при следващо включване мощността му се вдига много - до киловат (по спомен говоря, но е нещо подобно).
    Ако вместо климатика да се изключи от дистанционното се понижи зададената температура, при старт компресора си повишава мощността много по-малко (най-често малко над минимума в тоя момент). Студения старт (включване с on от дистанционното) изглежда по-агресивен за машината.
    ..............
    Свалянето на температурата в помещенията през нощта не е панацея. Ако помещенията не са добре топлоизолирани, свалянето на температурата ще реши проблема за час-два и след това циклите он-оф стават страшно много (при зададена 22*C температура ще са значително по-малко). Ако случайно повишения минимум на климатика е по-малък от загубата на топлина в помещението, няма да има он-оф цикли. Моя опит показа, че е сложна работа да се нацели помещението и топлозагубите му, особено с машина с неизвестни параметри. Вариант е да се повишава зададената температура докато се изравни минимума на климатика с топлозагубата. За едни помещения може това да е 24*C, за други може да е 19*C. При липса на топлоизолация, нощите могат да станат или много шумни, или много горещи, или студени (с изключен климатик).

    Хората са различни (за едни 19градуса е ок, за други 24), помещенията топлинно са абсолютно различни и се променят - дограми се слагат, топлоизолации се правят, нови електроуреди се появяват... Това е причината климатик с широко управление да е подходящ за по-широк спектър хора и помещения. Колкото климатика има по-тясно управление на мощността си, все някъде нещо ще му стиска (малък е, голям е, дай адакс, отвори врата, намали температура, увеличи температура......).
    ..............
    Няма клуб. Правим ремонт, предвидихме климатици за всички помещения, исках да са една марка, поне проблемите да са еднакви, с едни хора да комуникирам, една техника да поддържам. Харесах, че Тошиба имат много информация за моделите им, хареса ми широкия диапазон на управление (на хартия) и голямото тегло на външното/вътрешно тяло.
    bobivg, zxc0, rosswen и 2 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #2287

    Toshiba Daiseikai 8

    @Big_Rosso , натрапчиви ли са машините, когато ряботят он/офф? Как тръгва турбината? Клапите дразнят ли? Шум от фреон, предполагам няма. Компресорът развърта ли до по-висока мощност или си вдига колкото му е нужно? Знам, че сте качил графики, но имам спомени само за 13-ката. 10-ката до колко развърта след офф?
    Този пост е редактиран от rosswen; 09-12-19 в 08:39.

  10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #2288

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Аз имам машина, която ще задоволи напълно критериите на БигРосо.
    Понеже съм аджамия, реших да вземам различни марки за да не се налага да сменям всичко на куп.
    А и ако не пробва човек от всичко, как ще разбере кое най му е по душа.
    rosswen одобрява това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2289

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Машините са натрапчиви, при он/офф не са приятни за спални помещения. Аз спя тежко, но пак ги чувам. При многократни он/офф се получават и пуканията на пластмасите. Общо-взето, повечето негативно около Дайсейкай 8 се върти около повишените минимуми. Вдигания и сваляния на клапи, пъшкания, пукане. Хората опитват да заобикалят проблема по различни начини, но същтността на проблема е доста явен.
    Клапите дразнят нощем. През деня не ми правят впечатление. Шум от фреон има когато изключи компресора. Чува се едно ''пуфффффффф''. Друг шум не се чува. Спазили сме изискванията на производителя за минимален и максимален тръбен път. Ако климатика не влиза в цикли он/офф е много тиха и приятна машина.
    При включване на климатика от дистанционното, компресорът се развърта до висока мощност, след което спада докато нацели топлозагубите на помещението или допре минимума, който е различен за различните външни температури.
    Когато климатика е в цикли он/офф, мощността на компресора не се вдига много над минимума. Примерно при минимум 240W (температура около нулата), мощността се вдига до 300W и след това относително бързо слиза към минимума (щом има цикли он/офф, климатика работи на минимума си).
    Мога да кача точна графика, имам записани тези моменти.

    Додо има други наблюдения за мощностите, които се различават около два пъти от моите. Имам подозрения, че след като е адаптирал измервателния уред, без да иска измерва през нулев проводник. При определени свързвания може да се получи токов делител, особено щом измервателния му уред има земна клема и е разглобен. Или машината му е с друг софт. Аз казвам при мен как са нещата, направил съм двойна проверка и с допълнителен уред.
    milanov, rosswen и Rafailiev харесват това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2290

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    На dodo дайсейкая е купуван доста отдавна, може би около преди 5г. Ако му прочетеш написаното от тогава, май май не е останал много доволен.
    Но сега е зависим, трябва някой да му поддържа всичките клими и няма как да каже лоша дума.
    Нали dodo.
    bobivg одобрява това.

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #2291

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Миланов, много от рано си почнал да пишеш мемоари на хора, дето не познаваш особена добре. Четеш Евангелието като Дявола! Дайсейкай 8 ми работи по-добре от дайсейкай 5, както и от всички останали машини в подписа ми. Що реши, че не съм доволен? Това, от което не съм бил доволен, съм си го моднал! [emoji4]

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2292

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Знам ли бре човек, така си писал навремето. Не само тук.

    - - - - - - - - - -

    Това ти ли си:
    Screenshot_20191209-185857_Samsung Internet.jpg

  16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #2293

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Ами не знаеш, я! Тогава дайсейкай 5 нямаше ватметър и не знаех, че се лигави и еб@в@ с тока, както японските си събратя, падайки на 50 - 60 вата, вместо да спре и да чака залеза! [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Боднеш ли ватметъра, хващаш измамага! [emoji1787][emoji1787][emoji1787] После идва мъката и страданието [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    milanov одобрява това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2294

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Ех тея ватметри...

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    85
    #2295

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Покрай мненията на колегата Big_Rosso да споделя и аз няколко думи за работата на Дайсейкай 8/10-ка. Тази зима ще му е шеста от както го ползвам. Монтиран е в панелен апартамент, стая 17кв.м/42м3,югозападно изложение, една външна стена от която 3/4 е вратопрозорец ПВЦ двоен стъклопакет и външна изолация 5см. стиропор, тръбен път около 3-3,5м, който допълнително съм топлоизолирал и обвил с алуминиево фолио.
    В стаята през деня се поддържа температура от 22/23/24 според нагласата на жена ми, режима на турбината е AUTO. Проветрява се поне два пъти на ден и през това време не го спирам, спира се само, когато се чистят филтрите.
    Като цяло усещането, когато влезеш в стаята е подобно на отопление с парно. Няма веене, не се усеща струята на турбината при работа, трябва да застанеш на метър пред него, за да се усети полъх. При мен няма “пъшкане”, “пуффффкане”, шум от “бълбукане” на фреона. Пукане на пластмаси и то леко има при първоначално пускане в началото на сезона. През повечето време си работи, като инвертор без он/офф цикли. Случва се и да изключва, но това е когато му е зададено да поддържа примерно 22 градуса в по топло време. Дефроста е рядкост наблюденията са от предни години, тази есен не съм го забелязал, но тук все още температурата не е стигала 0 градуса, а и няма още месец от както работи, а и аз не го следя постоянно.
    През нощта се спи в стаята и се наглася на 18/19гр., на сутринта температурата е спаднала само с 1-2градуса
    Единствен минус за мен са шумните клапи, за които колеги са писали как може да се коригират, но рядко се случва и нас специално не ни дразнят.
    Относно минимумите на които работи, колегата Big_Rosso ги е описал. При мен сега при външна 6-9гр/вътрешна 23. работи на 130/140W, като застудее ги вдига, но според мен това е нормално.
    Ако се предлагаше 5/7-ца отново бих взел за по малка стая.
    Gyokov, Big_Rosso и SPSt харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1049
    Последно: 03-12-23, 16:55
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 21:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 11:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 17:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 16:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе