Цанков, лошо му е управлението на вътрешния вентилатор, по-шумен е и няма този комфорт, който ти дава осмицата на дайсейкай. А и цените им са почти еднакви. Мисля, че нокрията е от класа на дайсейкай.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Аз не съм спал под Дайсейкай но от всичко прочетено оставам с впечатление, че би трябвало да е по комфортен
от Фуджитсуто.Последния е по-простичка и без екстри (плазма) но топлеща машина за непретенциозни ползватели.
Рос, много пари дадох за ZM-S и не останах особено доволен. ZSX са по-високия им клас, но нямат гъвкавостта на дайсейкай, при една и съща цена. Вперил съм орлов поглед в PSB на Хитачи, че е от неръждавейка и няма да се вмирисва така, както другите цепеници. Ма са 3k...
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Имам и стария модел от високия клас - ZMX (от ерата на твоята машина) и най-смело и отговорно ти заявявам, че ZSX е мноого по-напред. Вече са с двойнороторни компресори. Дори 60-ката е супер гъвкава. Работи в диапазон 170W до близо 3000W, в режим отопление. На -8 съм го виждал на 2700W след дефрост. На охлаждане слиза на 80-100W, като основно работи на 120-140W. Това е 60-ката. Моделите от 20-35, слизат до 120-130W на отопление. Турбината се разхожда из междунните и фиксираните степени, според нуждите и натоварването на компресора. Може с дни да работи около 1-ва, а може и до последната да стигне, според нуждите, в режим на турбина Ауто. Адски динамична и еластична машина. Повярвай ми, няма нищо общо с цепеницата ZM-S, освен логото и дефрост алгоритъма...
Този пост е редактиран от rosswen; 07-12-19 в 11:43.
А, цепеницата zm-s според мене (без да обобщавам ) като че ли е по читаво скроена от zs-s...
Абе на дайсейкая му трябва съвсем мъничко (пак според мене, без да обобщавам ) и става без конкуренция, но пък ще е егати скуката.
Съгласен съм. Покачването на минимума. Тоя момент, в някои случаи и при Хеви го има. Ако вдига на 220-250-тина вата под -2, не мисля, че ще има някакви оплаквания. За Дайсейкая става въпрос. Аз лично, бих си наслагал такива в спалнята и детската, знам си горе-долу каква мощност трябва и биха заспали, ако свалят до 250-тина вата под 0-та.
Да ви кажа като супер щастлив бивш собственик не е никак малко това което му трябва на дайсекай за да е топ модел.
По- моята лична класация е след Етерията и преди ЛЛЦЦ ( тук съм на кантар с фуджака) .
Какво му е топ модел .
1 има големи тела и фреон +
Следват много минуси
Шумни клапи
шумни дефрости
Пукаща пластмаса
Няма око ( аз това много го ползвамми на фиджака и на Фх)
За топ модел трябва да има пречистване ( плазма или йонизатор )
“ плазмата “ не работи
Моя дори и 16 ка не топли според мойте престави !!
Нокрията го отвява като бръмбар сламка .
ЛТЦ - то топли повече !
Има само добре организирани маркетингови трикове за продажба.
За мен дайсекай ако беше около 1500 лв ( около толкова е цената на 10 на едро ) щеше да е реална цена за това чудо.
Изобщо не е в една лига с нокрия , уруру , нексура и други топ модели !