Грешен ти е термометъра или ти е развален климатика. При тръбен сензор 55° (а изходящата струя леко под тази температура) следва редуциране на оборотите на компресора.
- - - - - - - - - -
.....
Screenshot_20220123-112554_Drive.jpg
Грешен ти е термометъра или ти е развален климатика. При тръбен сензор 55° (а изходящата струя леко под тази температура) следва редуциране на оборотите на компресора.
- - - - - - - - - -
.....
Screenshot_20220123-112554_Drive.jpg
Този пост е редактиран от Mega; 23-01-22 в 13:06.
Може и 450бара да качи.
Няма как тръбен сензор да ограничава 55°, а изходящата струя да е 66°.
Може и да лъжат в сервизните, не знам.
На моят дайсейкай над 54° трудно.
Сега ако някой премести тръбния сензор не където трябва....
то ако струята е 66 ,на тръбния трябва да е около 70+ ( щото топлообмена не е 100% ) така че определено термометъра е за коша
Мани я тая измишльотина (термометъра).
66° ако си задържиш ръката няколко минути отиваш до аптеката за крем за изгаряне.
barnett ,махай вентилатора и се топли само на тръбите дето им мериш температурата.
Ако разпарчетосаш външното тяло и на изхода от компресора мериш температура на тръбата ще бъдеш още по-изненадан. Там ще измериш температури над 90 градуса, ако му дадеш яко жега.
Тия термометри не стават за измерване на въздушна струя.Мерят температурата на повърхност, доколкото успяват да я измерят.Общо взето не бих разчитал на тях за точно измерване.. IMG_20220123_092142.jpg
Този тип термометри, когато мериш срещу струята не мерят точно. Трябва от по-далече да се мери с лъча, но не срещу струята, а при турбината, или на клапите. Като цяло Daiseikai има най-горещата струя. Друг климатик, при който съм засичал много топла струя е 18-ка на Gree Amber.
Тия термометри въобще не мерят точно..Показанията им се менят от ъгъла на измерване и от цвета на измерваната повърхност..От 15на години ползваме такива в службата и общо взето са вятър работа...Аз вярвам единственно на този в ляво...Еталонен термометър,калибрира се всяка година, седи си в едно шкафче и с него си сверяваме останалите..Другото е ала бала..
Този пост е редактиран от supermario; 24-01-22 в 13:40.
Чак десетите не са ми толкова важни,ясно е че може би Вашия е по точен,аз ориентировачно съм го мерил,Защото преди да го взема този дето и да съм ходил в познати и приятели по висока от 61гр. никаде не съм мерил пак с този термометър затова.Демек Дайсейкай са огънЗа японските не говоря разбира се.