ТЕЗ ОТ ВИМАКС винаги са ме радвали с възможностите на машините им в сайта.........за кубатурата говоря
ТЕЗ ОТ ВИМАКС винаги са ме радвали с възможностите на машините им в сайта.........за кубатурата говоря
то голям кеф ще бъде за нас истинската зима като настъпи,то машината цял ден ще дефроства,каква полза ще имаме тогава от този климатик само да ми върти електромера
ми що първо не се допита до форума бе джанъм...........
И какво щяхте да му препоръчате за 16м2, пък било и в къща? Ако е изолирана и няма големи топлозагуби? Той, ако топли улицата и 13-ка ще му е малка...
10-ка на 8-ма серия в 16 изолирани квадрата трябва да пее. Ако са неизолирани ще плаща да топли улицата. Отделно имам съмнения в монтажа, защото съм се нагледал на хубавини от тази фирма.
то иначе климатика си топли доста добре на 25 градуса цял ден ,и дори вечерно време в съседната стая тоест хола паля камината ,къщата не е измазана ,но това лято смятам да сложа изолация на външните стени ,а иначе прозорците са ПВЦ,за този дефрост никой нищо не каза това нормално ли е
Абе хора, климатиците не са камини, акумулиращи печки, радиатори и прочие...25 градуса в неизолирана къща...сега ако кажате, че къщата е в Русе. Нормално е да дефроства по-често, в такива условия. Зимата, най-вероятно ще се побърка...намали градусите на 22-3 и/или изолирай стаята.
25 е много .. то не е полезно и за бебето .. нормално си дефроства ,времето поне по нашия край е кофти .. -1 е в момента ,лека мъглица ..
Човекът е задал 25 градуса, защото при тези големи топлозагуби му е студено.
Като за начало и за малко пари може да направи вътрешна изолация.
При мен все още никой от трите ми климатика не е дефроствал, но и минималната температура през нощта е 1.7 градуса.През деня 8-9 градуса е максималната.
Този пост е редактиран от justify; 26-11-14 в 20:38.
ее вие къде живеете .. тука пред деня беше 0 ,а сега е -4 .. дефрости има ,и то с нужда щото е влажно ,70-80%
При нас пък в момента е +5 гр. ,а през деня беше +11 гр.
Нормално ли е при дефрост във вътрешното тяло и по тръбите да се чува шум от фреон?
Колко метра ти е тръбния път.По принцип да,макар че от прочетеното във форума ,при дайсекай този шум е минимален.При мен единия климатик е с около 5,5 м тръбен път но като свърши дефроста пак се чува леко изпъшкване вътре и шум като от течаща вода.