Защо ми се струва, че тук пишат хора с разни мании или нямат друга работа, че постоянно се вничат???/това нова дума ли е?/ в климатиците.
Защо ми се струва, че тук пишат хора с разни мании или нямат друга работа, че постоянно се вничат???/това нова дума ли е?/ в климатиците.
Този пост е редактиран от avenger; 17-11-14 в 17:18.
Не, че е по темата, но потвърждавам на 100% твърдението на Mega. При он-оф режим клапата се вдига директно (без да ходи до най-долно положение) и при тръгване сваля клапата директно до зададената позиция. Разхождане има при изключване от ДУ (както спомена Mega) и при прекъсване на захранването. При авторестарта, когато дойде тока, винаги позиционира клапата с една позиция по-нагоре от най-долната, т.е. забравя ръчно зададената!
A Daisekai 8 Как работи при он оф режим? Четот тук , че на един от притежателите му не е доволен от движението на клапата и жалузите ? Други с наблюдения над климатика има ли ? Не мисля , че движението е проблем,но искам да знам дали се чуват много, защото мисля да слагам такъв климатик след време във спалня. Благодаря предварително!
Климатика има доста нисък минимум 90 вата 10-ката и едвали ще изключва често, че да дразни
Този не е с компресорът на 5-цата, минимума му пада под 450 вата, при ниски температури, ама то тогава за какво ти е? 5-цата си е добра.
Аз знам че климатика е с доста нисък минимум, но ме притеснява това , че стаята е едва 13 кв. М. В стая с такава квадратура имам климатик с минимум 1.3 киловата и работи он оф до към 2 гр. От там надолу не спира , но трябва да е най малко настроен на 23 гр. Ако се водя по тази ми статистика би трябвало дйсекай 8 да не рботи он оф до доста по топло време.
пак ще поизключва но по рядко ,зависи от топлозагубите
Клапите на осмицата се движат много тихо, по-тихи са от 5-та серия. Ако тръбите са над 3 метра, дефростът не се усеща звуково. Преди да мине от работа на минимум в -Off режим, компресорът се форсира до около 700W при 13-ката, след което спира и се чува слабо изтичането на фреона от вътрешното тяло. Пета серия на дайсейкай няма този проблем, което я прави, като цяло, по-добра за спалня.
Що се отнася до минимум от 90W, дори за 10-ката на 8-ма серия е имагинерен. Няма такова нещо, при правилно монтирана и работеща машина. Освен ако ватметъра не показва, каквото си иска. Като цяло, машината е много тиха.
ДОДО, до колко вата пада мин. консумация за по-продължително време, преди да мине в он/офф?
При дневни теператури от 10-14°C и 6-7-8 °C нощни на зададени 24°C си работи постоянно. През деня на 22 зададени изключва за по 20мин. и работи по толкова. Консумацията на зададени 24°C не се вдига над 140 вата. За една седмица работа е изразходил 21кв.ч.
Работи много тихо
Този пост е редактиран от miroslav_dt; 18-11-14 в 12:36.