Лошото е,че този ъгъл по диагонал ми е директно към леглото където спя.
Що така го монтирахте, място ли нямаше или така ти предложиха.
Драги green_hooligan, за жалост, много малко хора знаят как се монтира дайсейкай на Тошиба, а още по-малко са запознати с това, как точно роботи осмицата на този модел. Минималният тръбен път е 2 метра, препоръчително е да не е по-къс от 3 метра, а най-добре работи с дължина между 3 и 5 метра. От монтажниците можеш да претендираш да ти го удължат, което до голяма степен ще реши въпроса с шума от фреона. Осма серия на дайсейкай пресмята какъв е обема на помещението и какви са му топлозагубите. За да сработи алгоритъма, необходимо е вътрешното тяло да е монтирано на правилното място в стаята, режима на вентилатора да е автоматичен и системата да не се изключва и да не и се променя зададената температура, докато стаята не се темперира. Първо трябва да разрешиш проблемите с горенаписаното. Когато това се случи, остави вентилатора на автоматичен режим, настрой клапите в подходящото направление, както са писали колегите по-горе и ползвай SLEEP режима, когато решиш за спиш в помещението.
.
Всъщност, осмицата съвсем не е шумна. Както и петицата. Шестицата и 6.5 са точно толкова дайсейкайчета, колкото ябълките са трактори, нищо, че са ги маркирали по този начин. Видях го с очите си. Единствените два проблема на осмицата са високата цена и това, че им се е досвидяло на производителите да им поръчат хубави компресори от Самсунг.
Благодаря dodo_pv след написаното от теб нещата не ми изглеждат оптимистично. Мисля, че слиип режима работи само при охлаждане на осмицата.
- - - - - - - - - -
Ами общо взето има само една стена на която може да се монтира и хората дойдоха да ме консултират къде да го монтират и ми казах нека да е възможно най-близо до прозореца за да е по-малко тръбния път, и аз естествено като не разбирам казвам си логично да е така и те така.
М, да, да е по-малко, че да не харчат тръба, да не се минат случайно.Като спестят по 1 метър на 3-ма клиенти, ето ти монтаж без пари за някоя браточка.Както казва ДОДО 90% не четат инструкциите за монтаж и сервизните инструкции, другите 10%ги четат, ама гледат да минат клиента.Не си длъжен да знаеш каквото и да било, тяхно задължение е да работят както се полага.
Някой дали може да ми изпрати инструкция за монтаж?
Това е сервизното - http://www.toshibaclim.com/Portals/0...SM_SDK8_EN.pdf а това монтажната - http://www.toshiba-hvac.ro/media/218...2KVP-G2AVP.pdf .
Със слийп режима ще ти е доста студено. При мен на 5-цата при слийп режим и зададени 21, сутрин в стаята е около 17-18. Толлкова намаля оборотите на компресора, че направо не топли. Добре, че поне при дефрост и он-офф клапите не мърдат, голям късмет.
Зеления_хулиган увеличете зададената температура, за да започне да топли и да не обдухва само себе си.Пробвайте така, пък ако продължава да има същия проблем ще помислим още за възможни варианти.
Ами когато увелича температурата положението се подобрява, започва да спира по-рядко, но пък става доста топло за спане. На температура от 25 и нагоре работи почти задоволително само дето ми е доста горещо за спане при тази температура. Сутрин като се събудя като съм спал на 25 или 26 цялата ми уста е пресъхнала . Някак си твърде много пари струва за да не мога да си наглася каквато температура искам и аз да се съобразявам с него, а не той с мене
green_hooligan в колко кв.м ти е монтиран климатика? Моята 10-ка е монтирана в 16кв.м и прави он-оф цикли много рядко. Вярно е, че нямам никави съседи да ме топлят, но сградата е добре изолирана, а машните са си с нисък минимум. Съгласен съм, че на ауто вентилатор има тенденция да се "успива" и да държи малко по-ниска темепратура, но като вдигна вентилатора до 2-ра степен няма грижи. Аз лично също имам лек сън, но на вентилатор до 2-ра степен машината принципно си е достъчно тиха за мен.
Те повечето тошиби от високия клас не ги подържат точно градусите.При сузумито датчика е отстрани и показва точно,а на дайсейкая отстрани близо до ''nпитата''.Аутото е мързеливо ,аз денем го държа на 3степен,а вечер 1или2 .Абе има недомислени работи ,ама така ще е.
Значи, дайсейкай трябва да е ниския клас на Тошиба. Защото, при мен и двата дайсейкая правят точно толкова градуса в отсрещния диагонал на стаята, колкото пише на дистанционните им. Не, че това е някакъв критерий за качество или има някакъв особен смисъл. Според хигиената, най-добрата температура за спане през зимата е между 18 и 20 градуса. От особено значение за комфорта е и разположението на леглото спрямо вътрешното тяло. То трябва да е разположено или над главите на спящите, или в страни от леглото, не духащо директно към него.