Страница 26 от 169 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2532
Like Tree1871Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

При сериозен снеговалеж, това тяло ще стане на "дупунце, ако ме разбираш. Кой ще се качва горе да го отрива? Не виждам какъв е проблема да се монтира под прозорец?! Ако тези които монтират знаят какво правят, няма да повредят изолацията с няколко малки дупки. така или иначе тя вече е нарушена от отвора за тръбния път. Предвид изпълнението на целия монтаж, задължително е да се помисли върху някакви заграждения които да пазят тялото от снеговалеж. Колкото до вятъра - машината е предвидена да стои на открито, така че това не е проблем. Просто течението ще оказва по голямо влияние върху работата. И стойката - не искам да я коментирам, но можеше да се измисли нещо по добро в случая.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Покривът заключва ли се?

Стойката дори не обхваща дължината на външното тяло на климатизатора...
    Тази стойка хваната ли е за покрива?
    Ако "хваната" и е дупчен покрива, продупчена ли е хидроизолацията на покрива?

Преграда/заслон или навес-разбирайте го както искате е малко безсмислено да се прави на такова място, защото е доста открито.Отделно вятъра си мени посоката и "наветрената" страна е различна в зависимост от посоката.Отделно горе на покрива това може да доведе до събиране на сняг и натрупване на преспа точна там където е климатикът и да го затрупа.Имаше във форума снимки от точно такова "събитие" на покрива на една банка...
    Във вашата "ситуация" вредите биха били най-малки ако вятъра духа откъм компресора на външното тяло-ако духа отпред ще пречи на самият климатик, отзад, ще се набива сняг в топлообменника, отстрани където не е комшпресора също ще се набива сняг...

Това което може да се направи е да се премести и монтира външното там където му е мястото- на външна стена на жилището под прозорец или на открита част на тераса.

Има Ръководство за монтаж, което най-вероятно имате в книжките към климатизатора.Там е указано как да се направи монтажа правилно.Във форума съм публикувал снимка от ръководството за монтаж на дайкин.
    XOPMOH и adrian_dimitrov харесват това.

4. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014

И моят съвет към колегата е монтажа да е на терасата, или на стената.
    1. При правилно изпълнен монтаж ще стане красиво, климатика няма как да падне и няма да се повреди изолацията
    2. Ще се скъси предполагам тръбният прът
    3. Тялото ще е на завет
    4. От добросъвестни съседи няма да осъмне с изчезнало външно тяло

Страхотен избор на машина, заслужава си дет се вика, да си иде на хубавото място
    БТВ: Честита да ти е и със здраве да си я ползваш

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Vadjo Виж публикацията
    Както има една приказка“Като се виждаш,защо се обиждаш“-така че няма място за цупене!Както писах и по горе очаквам забележки,но и конкретни предложения как е най добре да се постъпи в случая!А за стойката и аз очаквах нещо по голямо и стабилно,но от фирмата си носят гаранцията!
    Въпросите са следните-трябва ли да се постави ветрозащитна стена и колко голяма,правилно ли е разположен понеже вятърът е от североизток или северозапад през повечето време,или ситуацията е така окъкана,че няма значение!Или да се смени мястото и да се монтира на фасадата под прозореца!
    Драги Vadjo, за този монтаж изобщо няма място за цупене. Може да се нацупим, ако машината не е вакуумирана при монтажа или е силно денивелирана, например. В този случай нещата са много, ама много по-зле. Да започнем от стойката:
    - гаранцията на машината ще отпадне автоматично, според закона, след един по-силен вятър. От фирмата никаква гаранция не могат да носят, нито пък ще го направят, освен ако не ги осъдиш;
    - Височината на тази "стойка" трябва да се промени на около 20 сантиметра, тъй като на това място не е възможно образуването на лед с височина, по-голяма от 10-тина сантиметра и то при най-неблагоприятни условия;
    - ако до няколко часа тази "стойка" (предполагам, пазарджишка) не се запъне, медните тръби ще се сцепят и фреона ще излети.
    Да продължим с мястото на монтажа:
    - използването на машината при снеговалеж няма да е възможно, поради споменатите в по-горните постове причини и машината ще трябва да се изключва;
    - за да може да се използва в дъждовно време и температури, близки до нулата, трябва да се покрие с нещо като навес, което ще е икономически неоправдано.
    Като извод, необходими са снимки на сегашния монтаж и наемането на монтажна група, която да свърши работата още веднъж, да изтества машината и да уведоми вносителя на климатизатора, че всичко е наред и лайн@та на говедата са забърсани. Всичко това трябва да бъде описано в протокол, за да можеш да ползваш гаранцията на машината. Иначе, си изгорял.
    Успех в борбата!

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

хубава машина,осрана с некадърен монтаж..........ти ли го искаше така или те ти предложиха.
    rosswen одобрява това.

7. Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    хубава машина,осрана с некадърен монтаж..........ти ли го искаше така или те ти предложиха.
    Аз пожелах да е на покрива и от фирмата ме убеждаваха със част от по горе посочените доводи,посочени от всички до момента!Относно вероятно натрупване на сняг-ако се стигне до такъв момент аз ще си го чистя,но е доста ветровито горе,така че се съмнявам!Имам и уговорка,че ако реша да променя мястото,тоест да го поставя на стандартното място под прозореца,ще се направи.Е сигурно няма да е безплатно.А относно стойката-и на мен ми се искаше нещо по масивно,но така са преценили.Захваната е със 8 броя винтове и дюбели във бетонна на плочата!
    Пожелах да се постави на покрива защото както споменах терасата е приобщена към апартамента и е доизградена със блокчета ютонг с 20 см дебелина,изолирана със 8 см фибран положен на места на гребен,на места на топки,че фасадата не е равна.И опсанията ми са ,че тази 42 кг машинка как точно ще бъде хваната надежно за фибран и ютонг,освен ако не се пробие цялата стена и се поставят контра планки от вътрешната стена.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

няма начин да няма начин-ИМА НАЧИН,ей ся си плати нов монтаж.че ще го НАЛАПОНДРИШ...............язък за машината

10. Тук е от
    Dec 2014

Чак толкова ли да е сбъркан монтажа,съмнявам се!Но времето ще покаже!Ако се наложи ще се промени ,но за сега не планирам.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

виждам не си се скъпил за климатик.да беше попитал тук бре,а за монтажа-сбъркан е

12. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

vadjo колко квадрата топлиш с този климатик

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Като стана въпрос за пари, на същата цена са пуснали нокрии 14 и 18 в една от търговските вериги! Няма ли най-на края да свалят цената на тези осмици до 1800 - 2000 лева, колкото трябва да струват

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Ще я закрепите с химически дюбели и шпилки ако толкова се притесняваш за здравината.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...аз не виждам к'во толкоз я коментирате тая стойка...на тея 4 крака много си е здрава даже...тея 'Г' образните да не са по-хубави?...

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Аз съм на по-различно мнение.

Мястото на външното тяло на покрива не е толкова лошо. Има някои предимства:
    - лесен достъп за обслужване
    - абсолютна тишина, няма да му бучат вентилатори, компресори на главата, няма да му се заледява терасата от конденза.

...бях посъветван ако се натрупва лед заради силният вятър ,който е винаги в повече по покривите, да изградя някаква преграда,стена или параван на отстояние от около 20 см от към подветрената страна.
    - безплатния вятър на покрива ти осигурява много добро обдухване и висок дебит дори и при най-слаб вентилатор(по голяма ефективност). За какво да го спираш?
    Навявания от сняг биха били проблем в Сибир, но не и тук. При нашите условия не вярвам да има проблеми със снега. Последните 6-7 години климата в България е тотално изменен, сняг почти не вали. За цялата зима не мисля, че ще се съберат повече от 7-8 дена през които вали сняг.

-------------------------------------
    Единствено минус за който се сещам е, че пролетта и лятото може да има проблем с градушките. Ще трябва навес над тялото за да не го надупчи града. Според мен монтажа не е лош и няма смисъл да се преработва. Не ми харесва само тръбния път. Като видя такива навити колела зад климатиците и ми идва да навия медните тръби около вратлето на "майстора". Навитите кръгове зад климатика са типично българско изпълнение, за какво ги правят - и те не знаят.

Ще е добре ако увиеш още 2-3 слоя изолация върху тръбите, за да не се губи топлина по пътя. Там където минават върху ръба може да ги покриеш с нещо да не ги засипва снега и да ги охлажда.

Имам един въпрос на който не получих убедителен отговор,а именно как точно е най-добре да се разположи външното тяло спрямо север и юг?
    Както е разположено тялото в момента е по-добре за отопление. Слънцето директно ще грее питата. Естествено през лятото климатика ще бъде по-натоварен.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-12-14 в 15:21.
    Bivola одобрява това.

18. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Тя тази тема не бе ли за отзиви от машините, а не на кой, къде и как му е монтирана машината ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 169 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе