Страница 26 от 169 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2532
Like Tree1871Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на Aleksandars
  Тук е от
  Jan 2008
  Живее в
  Plovdiv
  Мнения
  9,762
  #376

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  При сериозен снеговалеж, това тяло ще стане на "дупунце, ако ме разбираш. Кой ще се качва горе да го отрива? Не виждам какъв е проблема да се монтира под прозорец?! Ако тези които монтират знаят какво правят, няма да повредят изолацията с няколко малки дупки. така или иначе тя вече е нарушена от отвора за тръбния път. Предвид изпълнението на целия монтаж, задължително е да се помисли върху някакви заграждения които да пазят тялото от снеговалеж. Колкото до вятъра - машината е предвидена да стои на открито, така че това не е проблем. Просто течението ще оказва по голямо влияние върху работата. И стойката - не искам да я коментирам, но можеше да се измисли нещо по добро в случая.

 2.  
   
 3. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  9,302
  #377

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Покривът заключва ли се?


  Стойката дори не обхваща дължината на външното тяло на климатизатора...
  Тази стойка хваната ли е за покрива?
  Ако "хваната" и е дупчен покрива, продупчена ли е хидроизолацията на покрива?

  Преграда/заслон или навес-разбирайте го както искате е малко безсмислено да се прави на такова място, защото е доста открито.Отделно вятъра си мени посоката и "наветрената" страна е различна в зависимост от посоката.Отделно горе на покрива това може да доведе до събиране на сняг и натрупване на преспа точна там където е климатикът и да го затрупа.Имаше във форума снимки от точно такова "събитие" на покрива на една банка...
  Във вашата "ситуация" вредите биха били най-малки ако вятъра духа откъм компресора на външното тяло-ако духа отпред ще пречи на самият климатик, отзад, ще се набива сняг в топлообменника, отстрани където не е комшпресора също ще се набива сняг...
  Това което може да се направи е да се премести и монтира външното там където му е мястото- на външна стена на жилището под прозорец или на открита част на тераса.

  Има Ръководство за монтаж, което най-вероятно имате в книжките към климатизатора.Там е указано как да се направи монтажа правилно.Във форума съм публикувал снимка от ръководството за монтаж на дайкин.
  XOPMOH и adrian_dimitrov харесват това.

 4. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
  Тук е от
  Dec 2014
  Мнения
  100
  #378

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  И моят съвет към колегата е монтажа да е на терасата, или на стената.
  1. При правилно изпълнен монтаж ще стане красиво, климатика няма как да падне и няма да се повреди изолацията
  2. Ще се скъси предполагам тръбният прът
  3. Тялото ще е на завет
  4. От добросъвестни съседи няма да осъмне с изчезнало външно тяло

  Страхотен избор на машина, заслужава си дет се вика, да си иде на хубавото място
  БТВ: Честита да ти е и със здраве да си я ползваш

 5. Senior Member Аватара на dodo_pv
  Тук е от
  Jan 2007
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  6,511
  #379

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Цитат Първоначално публикувано от Vadjo Виж публикацията
  Както има една приказка“Като се виждаш,защо се обиждаш“-така че няма място за цупене!Както писах и по горе очаквам забележки,но и конкретни предложения как е най добре да се постъпи в случая!А за стойката и аз очаквах нещо по голямо и стабилно,но от фирмата си носят гаранцията!
  Въпросите са следните-трябва ли да се постави ветрозащитна стена и колко голяма,правилно ли е разположен понеже вятърът е от североизток или северозапад през повечето време,или ситуацията е така окъкана,че няма значение!Или да се смени мястото и да се монтира на фасадата под прозореца!
  Драги Vadjo, за този монтаж изобщо няма място за цупене. Може да се нацупим, ако машината не е вакуумирана при монтажа или е силно денивелирана, например. В този случай нещата са много, ама много по-зле. Да започнем от стойката:
  - гаранцията на машината ще отпадне автоматично, според закона, след един по-силен вятър. От фирмата никаква гаранция не могат да носят, нито пък ще го направят, освен ако не ги осъдиш;
  - Височината на тази "стойка" трябва да се промени на около 20 сантиметра, тъй като на това място не е възможно образуването на лед с височина, по-голяма от 10-тина сантиметра и то при най-неблагоприятни условия;
  - ако до няколко часа тази "стойка" (предполагам, пазарджишка) не се запъне, медните тръби ще се сцепят и фреона ще излети.
  Да продължим с мястото на монтажа:
  - използването на машината при снеговалеж няма да е възможно, поради споменатите в по-горните постове причини и машината ще трябва да се изключва;
  - за да може да се използва в дъждовно време и температури, близки до нулата, трябва да се покрие с нещо като навес, което ще е икономически неоправдано.
  Като извод, необходими са снимки на сегашния монтаж и наемането на монтажна група, която да свърши работата още веднъж, да изтества машината и да уведоми вносителя на климатизатора, че всичко е наред и лайн@та на говедата са забърсани. Всичко това трябва да бъде описано в протокол, за да можеш да ползваш гаранцията на машината. Иначе, си изгорял.
  Успех в борбата!

 6. Senior Member
  Тук е от
  May 2008
  Живее в
  Burgas, Bulgaria, Bulgaria
  Мнения
  2,081
  #380

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  хубава машина,осрана с некадърен монтаж..........ти ли го искаше така или те ти предложиха.
  rosswen одобрява това.

 7. Novice
  Тук е от
  Dec 2014
  Мнения
  9
  #381

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
  хубава машина,осрана с некадърен монтаж..........ти ли го искаше така или те ти предложиха.
  Аз пожелах да е на покрива и от фирмата ме убеждаваха със част от по горе посочените доводи,посочени от всички до момента!Относно вероятно натрупване на сняг-ако се стигне до такъв момент аз ще си го чистя,но е доста ветровито горе,така че се съмнявам!Имам и уговорка,че ако реша да променя мястото,тоест да го поставя на стандартното място под прозореца,ще се направи.Е сигурно няма да е безплатно.А относно стойката-и на мен ми се искаше нещо по масивно,но така са преценили.Захваната е със 8 броя винтове и дюбели във бетонна на плочата!
  Пожелах да се постави на покрива защото както споменах терасата е приобщена към апартамента и е доизградена със блокчета ютонг с 20 см дебелина,изолирана със 8 см фибран положен на места на гребен,на места на топки,че фасадата не е равна.И опсанията ми са ,че тази 42 кг машинка как точно ще бъде хваната надежно за фибран и ютонг,освен ако не се пробие цялата стена и се поставят контра планки от вътрешната стена.

 8.  
   
 9. Senior Member
  Тук е от
  May 2008
  Живее в
  Burgas, Bulgaria, Bulgaria
  Мнения
  2,081
  #382

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  няма начин да няма начин-ИМА НАЧИН,ей ся си плати нов монтаж.че ще го НАЛАПОНДРИШ...............язък за машината

 10. Novice
  Тук е от
  Dec 2014
  Мнения
  9
  #383

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Чак толкова ли да е сбъркан монтажа,съмнявам се!Но времето ще покаже!Ако се наложи ще се промени ,но за сега не планирам.

 11. Senior Member
  Тук е от
  May 2008
  Живее в
  Burgas, Bulgaria, Bulgaria
  Мнения
  2,081
  #384

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  виждам не си се скъпил за климатик.да беше попитал тук бре,а за монтажа-сбъркан е

 12. Member Аватара на popov
  Тук е от
  Mar 2011
  Живее в
  Бургас
  Мнения
  822
  #385

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  vadjo колко квадрата топлиш с този климатик

 13. Senior Member Аватара на dodo_pv
  Тук е от
  Jan 2007
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  6,511
  #386

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Като стана въпрос за пари, на същата цена са пуснали нокрии 14 и 18 в една от търговските вериги! Няма ли най-на края да свалят цената на тези осмици до 1800 - 2000 лева, колкото трябва да струват

 14.  
   
 15. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2008
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  999
  #387

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Ще я закрепите с химически дюбели и шпилки ако толкова се притесняваш за здравината.

 16. Member
  Тук е от
  Apr 2009
  Мнения
  351
  #388

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  ...аз не виждам к'во толкоз я коментирате тая стойка...на тея 4 крака много си е здрава даже...тея 'Г' образните да не са по-хубави?...

 17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  5,735
  #389

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Аз съм на по-различно мнение.

  Мястото на външното тяло на покрива не е толкова лошо. Има някои предимства:
  - лесен достъп за обслужване
  - абсолютна тишина, няма да му бучат вентилатори, компресори на главата, няма да му се заледява терасата от конденза.

  Цитат Първоначално публикувано от Vadjo Виж публикацията
  ...бях посъветван ако се натрупва лед заради силният вятър ,който е винаги в повече по покривите, да изградя някаква преграда,стена или параван на отстояние от около 20 см от към подветрената страна.
  - безплатния вятър на покрива ти осигурява много добро обдухване и висок дебит дори и при най-слаб вентилатор(по голяма ефективност). За какво да го спираш?
  Навявания от сняг биха били проблем в Сибир, но не и тук. При нашите условия не вярвам да има проблеми със снега. Последните 6-7 години климата в България е тотално изменен, сняг почти не вали. За цялата зима не мисля, че ще се съберат повече от 7-8 дена през които вали сняг.

  -------------------------------------
  Единствено минус за който се сещам е, че пролетта и лятото може да има проблем с градушките. Ще трябва навес над тялото за да не го надупчи града. Според мен монтажа не е лош и няма смисъл да се преработва. Не ми харесва само тръбния път. Като видя такива навити колела зад климатиците и ми идва да навия медните тръби около вратлето на "майстора". Навитите кръгове зад климатика са типично българско изпълнение, за какво ги правят - и те не знаят.

  Ще е добре ако увиеш още 2-3 слоя изолация върху тръбите, за да не се губи топлина по пътя. Там където минават върху ръба може да ги покриеш с нещо да не ги засипва снега и да ги охлажда.

  Цитат Първоначално публикувано от Vadjo Виж публикацията
  Имам един въпрос на който не получих убедителен отговор,а именно как точно е най-добре да се разположи външното тяло спрямо север и юг?
  Както е разположено тялото в момента е по-добре за отопление. Слънцето директно ще грее питата. Естествено през лятото климатика ще бъде по-натоварен.
  Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-12-14 в 14:21.
  Bivola одобрява това.

 18. Banned
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  256
  #390

  Отговор: Toshiba Daiseikai 8

  Тя тази тема не бе ли за отзиви от машините, а не на кой, къде и как му е монтирана машината ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 169 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. TOSHIBA DAISEIKAI V
  От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 1049
  Последно: 03-12-23, 16:55
 2. Отговори: 50
  Последно: 02-11-14, 21:31
 3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
  От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 63
  Последно: 28-01-14, 11:35
 4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
  От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 1
  Последно: 23-04-13, 17:36
 5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
  От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 16
  Последно: 06-11-09, 16:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе