Ще се предлага пак този модел.
Как е дефроста писахте, че е същия като на другите дайсекаи, но в сервизното при 8-цата е дадено това малко по различно от другите модели на тошиба като е дадено освен температурата на външния топлообменик е дадено и разликата с околния въздух, можеби е дадено по подробно като и при другите модели е така, в студовете при сух въздух прави ли дефрости.
Не, тази зима още не ти е дефроствал. Моя само веднъж, но го стартирах принудително от дистанционното, от любопитство. Причина е конструкцията на машината, която е направена да работи при номинал с малка температурна разлика между изпарителя и околния въздух, поради което много трудно трупа лед. Що се отнася до алгоритъма, по-добър от неговия още не съм срещал, но може и да има някъде.
Dodo_pv ,какви ги пишеш човече ?
- - - - - - - - - -
Като започне да дефроства вътрешното тяло започва да ври и кипи при дължина на тръбният път 3,60 метра.
Ако наистина някъде дефроства през година, останалите, какво издребнявате толкоз с шума за няколко дефроста в годината....![]()
И аз потвърждавам за дефростите, липсват в студено време и при сух въздух. Само при мъгла има и пак са много редки.
А на 10-ката как и се движи разхода на ток при сегашното време сигурно си работи около минимума, но при по студено почва ли да изключва, когато си достигне температурата доста преди минимума, защото останах с впечатлението, че 13-цата прави така като е студено минимума и се вдига и работи повече он офф на около 500 вата
Аз имах такива подозрения, но хора познаващи сервизните характеристики казаха, че няма такова нещо. Отскоро и сложих ватметър, но не е застудявало да видя как ще работи. Това което наблюдавам при температури около и над 0-та е, че не изключва никога, като съм засичал да пада до 110-120вата консумация.
Здравейте,
В момента ми се строи апартамент и трябва да е готов към края на лятото. Искам да сложа климатици в двете спални (12 и 14 кв.м.). Искам най-доброто, но нямам 3500лв за Дайкин Уруру Сарара (FTXZ 25N) за всяка спалня. Такъв реших ще сложа в Хола (FTXZ50N). Мога да отделя към 2000-2200 за климатик на една спалня. Майка ми бог да я прости имаше McQuay 9ка инвертор от най-висок клас и нямаше никакви проблеми с него повече от 10 години. Тези Дайсейкай 8 съпоставими ли са с McQuay като качество и най-доброто ли са според вас за тези пари?
Всички серии на Дайсекай са се доказали като много надежни и топлещи машини и определено няма да сбъркаш ако избереш такъв. За 8-ма серия моите впечатления за една зима ползване са отлични. Някой се оплакваха от шума на моторчета движещи клапите при работа он-офф, но при мен работа в такъв режим е рядкост. Може да прочетеш и за предните серии на Дайсекай по форума, може би предвид малките спални 5-та ще ти пасне по-добре (ако все още се намира)!
Аз го държа на 75%, ´щото много дърпа и е на един кръг с друг. Вдига до около 1700W при студен старт, без включен турборежим. Вечерта на 06.08, в големия сняг, направи първия си самостоятелен дефрост, но не вдигна повече от 800W. Странно и много неприятно, що се отнася до ефективността. Дъртите машини на 100V винаги развъртат до към максимум и приключват бързо процеса. Или мощността на дефроста е свързана по някакъв начин с околната температура или времето от предходния дефрост, или машината е осакатена. Ще разберем чак другата зима, ´щото тази мина, а и ме няма. Но определено мощността при дефрост не достига до лимита
![]()
моите 100 волтови качват до около номинал при дефрост .. колкото повече се развърта повече шуми при дефрост така че аз не съм привърженик на дефростите на максимална мощност