Страница 41 от 169 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Ще се предлага пак този модел.
    steffan одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Toshiba Daiseikai 8

Как е дефроста писахте, че е същия като на другите дайсекаи, но в сервизното при 8-цата е дадено това малко по различно от другите модели на тошиба като е дадено освен температурата на външния топлообменик е дадено и разликата с околния въздух, можеби е дадено по подробно като и при другите модели е така, в студовете при сух въздух прави ли дефрости.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Отговор: Re: Toshiba Daiseikai 8

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    в студовете при сух въздух прави ли дефрости.
    Не, не прави такива дефрости. Аз не знам, моя дали въобще някога е дефроствал тази зима ( тука сняг мога да кажа че все още не е валял...пък и мъглите са рядкост).
    Mega и mystikalrs харесват това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Wink Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Не, тази зима още не ти е дефроствал. Моя само веднъж, но го стартирах принудително от дистанционното, от любопитство. Причина е конструкцията на машината, която е направена да работи при номинал с малка температурна разлика между изпарителя и околния въздух, поради което много трудно трупа лед. Що се отнася до алгоритъма, по-добър от неговия още не съм срещал, но може и да има някъде.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Dodo_pv ,какви ги пишеш човече ?

- - - - - - - - - -

Като започне да дефроства вътрешното тяло започва да ври и кипи при дължина на тръбният път 3,60 метра.

7. Member
    Тук е от
    May 2012

Ако наистина някъде дефроства през година, останалите, какво издребнявате толкоз с шума за няколко дефроста в годината....

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

И аз потвърждавам за дефростите, липсват в студено време и при сух въздух. Само при мъгла има и пак са много редки.
    mystikalrs одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Toshiba Daiseikai 8

А на 10-ката как и се движи разхода на ток при сегашното време сигурно си работи около минимума, но при по студено почва ли да изключва, когато си достигне температурата доста преди минимума, защото останах с впечатлението, че 13-цата прави така като е студено минимума и се вдига и работи повече он офф на около 500 вата

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

А на 10-ката как и се движи разхода на ток при сегашното време сигурно си работи около минимума, но при по студено почва ли да изключва, когато си достигне температурата доста преди минимума, защото останах с впечатлението, че 13-цата прави така като е студено минимума и се вдига и работи повече он офф на около 500 вата
    Не минава 160w при 23гр. при мен не изключва. Много рядко влиза в онн/офф

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Аз имах такива подозрения, но хора познаващи сервизните характеристики казаха, че няма такова нещо. Отскоро и сложих ватметър, но не е застудявало да видя как ще работи. Това което наблюдавам при температури около и над 0-та е, че не изключва никога, като съм засичал да пада до 110-120вата консумация.
    miroslav_dt одобрява това.

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Здравейте,

В момента ми се строи апартамент и трябва да е готов към края на лятото. Искам да сложа климатици в двете спални (12 и 14 кв.м.). Искам най-доброто, но нямам 3500лв за Дайкин Уруру Сарара (FTXZ 25N) за всяка спалня. Такъв реших ще сложа в Хола (FTXZ50N). Мога да отделя към 2000-2200 за климатик на една спалня. Майка ми бог да я прости имаше McQuay 9ка инвертор от най-висок клас и нямаше никакви проблеми с него повече от 10 години. Тези Дайсейкай 8 съпоставими ли са с McQuay като качество и най-доброто ли са според вас за тези пари?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

забрави ДАЙКИН
    Alexi одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Тези Дайсейкай 8 съпоставими ли са с McQuay като качество и най-доброто ли са според вас за тези пари?
    Всички серии на Дайсекай са се доказали като много надежни и топлещи машини и определено няма да сбъркаш ако избереш такъв. За 8-ма серия моите впечатления за една зима ползване са отлични. Някой се оплакваха от шума на моторчета движещи клапите при работа он-офф, но при мен работа в такъв режим е рядкост. Може да прочетеш и за предните серии на Дайсекай по форума, може би предвид малките спални 5-та ще ти пасне по-добре (ако все още се намира)!

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Dodo, да ти кажа, че ограничението на мощността, ограничава същата и при дефроста. Правих опит, защото моя работи ненатоварен. Работеше на 50% ограничние, нямаше проблем с отоплението. Но в мъглите правеше един дефрост по 20-25 минути. Докато се усетя да махна рестрикциите.
    Аз го държа на 75%, ´щото много дърпа и е на един кръг с друг. Вдига до около 1700W при студен старт, без включен турборежим. Вечерта на 06.08, в големия сняг, направи първия си самостоятелен дефрост, но не вдигна повече от 800W . Странно и много неприятно, що се отнася до ефективността. Дъртите машини на 100V винаги развъртат до към максимум и приключват бързо процеса. Или мощността на дефроста е свързана по някакъв начин с околната температура или времето от предходния дефрост, или машината е осакатена. Ще разберем чак другата зима, ´щото тази мина, а и ме няма. Но определено мощността при дефрост не достига до лимита

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моите 100 волтови качват до около номинал при дефрост .. колкото повече се развърта повече шуми при дефрост така че аз не съм привърженик на дефростите на максимална мощност

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 169 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе