Оказа се ,че е малко трудно вече да се намери Нокрия 14 и минахме на варианта Daiseikai 8 (16ката) . Знам,че е добра машина,но малко ме притеснява как ще работи в помещението (~35m2~90м3),вероятно ще е ок, но все пак?
Оказа се ,че е малко трудно вече да се намери Нокрия 14 и минахме на варианта Daiseikai 8 (16ката) . Знам,че е добра машина,но малко ме притеснява как ще работи в помещението (~35m2~90м3),вероятно ще е ок, но все пак?
Много зависи от помещението. Като цяло за мен 16-ката е по-скоро за 30 квадрата.
ЕПК е сградата в София,не е ново строителство.На междинен етаж се намира апартамента има нови прозорци ПВЦ,има изолация на тавана и на външните стени и се отоплява под и над. Имам елементарна представа,а тези дни и поразпитах наоколо,мненията бяха,че машинката,ще се справи без проблем.Сравнявахме и с Нокрията,убеждаваха ме,че Тошо може и леко да я надвие,макар и с по-високата мощност от страна на Нокрията.
Знам на какво е способна Нокрията,защото разполагам с такъв в друго жилище,сега вероятно ще имам и възможност да видя Тошо на живо![]()
Честита Нова Година!
Навън -11,5 С, през нощта имаше и непрогледна мъгла, до голяма река сме. Външното тяло беше покрито с 4-5мм. скреж.Първи дефрост за сезона. Продължи 3-4мин., точно толкова, колкото да изчисти топлообменника. Клапите си останаха в същото положение, не си спомням дали преди прекодирането се вдигаха, толкова рядко дефроства, последно миналата зима, че не помня
.
Уникален дефрост алгоритъм от Тошиба -един път годишно.![]()
Мда уникален е за това Сузумито беше спряло миналата зима .. първия ми замръзнал климатик е това за 15г![]()
Адаш, пишеш неподготвен.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Напълно подготвен си пиша ,имам и снимки, ама не ми се търсят из темата.Нали не мислиш, че си измислям.Климатикът спря поради опиране на перката в леда ,толкова за дефрост алгоритъма - бичи заскрежен с часове, докато се стигне до момента да не може да се размрази в рамките на 10мин колкото трае дефроста максимално.Просто мъгла и -10-15 му идват в повече.
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-17 в 13:27.
М/у другото, ако помня добре, тогава май бяха някакви почивни дни и след това го беше намерил замръзнал. На какво градуси го бяхте оставили?
На ниски, няма начин при други настройки, това да се случи.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
19 или 20 бяха по спомен ,точно по нова година беше .. тая година е доста по меко и не се притеснявам че ще мръзна първия работен ден в офиса![]()
Е, аз все пак, мисля, че пиша в темата за Дайсекай 8, не за Сузуми?Мда уникален е за това Сузумито беше спряло миналата зима .. първия ми замръзнал климатик е това за 15г![]()
С масивният си външен топлообменник, много рядко може да се види да има скреж. Само при мъгла и много ниски температури. Тази сутрин дефроста стартира 30-60мин. след натрупването на тези 4-5мм. скреж.
А на сузумито ми какъв мислиш че е топлообменника ,20 кила ли![]()
Не е 20, но как е съотношението спрямо номинала на машината?![]()