Някои да е чувал за даисекай 8 артик?
Тук един приятел ми е на гости от Швеция и казава,че с е с такъв и топли 150 кв къща?!!!
Показа ми го в техен саит и се води 35 ца един вид 12 ка но се развърта до 7.1 кw и на -25 отдавал 3 kw
Някои да е чувал за даисекай 8 артик?
Тук един приятел ми е на гости от Швеция и казава,че с е с такъв и топли 150 кв къща?!!!
Показа ми го в техен саит и се води 35 ца един вид 12 ка но се развърта до 7.1 кw и на -25 отдавал 3 kw
Има такива да, но не се внасят.
п. п Тази къща стаи няма ли?
Моделите на ТОШИБА СУЗУМИ и ДАЙСЕЙКАЙ винаги имат НОРДИК братчета.До колкото помня, май преди години съм виждал да продаваха III серия ND модела, но не съм сигурен.За нагоре са, към полюса.
Рафаилиев, там както сме коментирали преди години нещата с отоплението с климатизатори стоят на друга основа.Тук 95% от марковите машините никога не разгръщат способностите си, понеже са в кутийки за способностите им и някой стои с ватметъра на входа на машината и търси защо няма 50 вата консумация.
Този пост е редактиран от edi1; 08-09-17 в 08:58.
С пет ката изолация. А и в Швеция не са свикнали на много топло. Поне аз като бях в командировка в офисите им беше 18-19 градуса и си ходеха по къс ръкав, а ние с блузите. На перона на гарата 50см сняг и имаше деца облечени с тениски с дълъг ръкав, луда работа...
В ***** продават пълната гама НОРДИК модели, а и имат някои модели за техния пазар.
Не можем да се мерим с шведите.И по изолация и по усещане за студено- свикнали са си на по-хладен климат хората.
А у нас дори с такъв нордик в доста от случаите този нордик ще "клекне" под - 5 градуса ако се използва за отопление на цяло жилище и то само поради това че жилището изобщо няма изолация или защото има имитация на изолация.
Човека каза ,че климатика е над входната врата и един вид топли през коридора.
Аз го питах как така топли?( има 3 спални хол кухня)
Каза ми,че коиматика не се спира цяла година и работи на 24-26 градуса.
Разпитвах го аз ,но той много не беше на ясно защо ми е чудно.
Българин е и живее там от около 10-12 години.
Каза ,че си ходят с жена му и децата по къси гащи и тениски .
Питах за изолация и това каза,че Нз .
Проверихме цената в някакъв саит техен с монтаж струва 15000. Крони или около 3000 лв с монтажа
Без монтаж е 11500 или около 2300 лв.
това много ме узадъчи.
Как така при нас с по-нисък стандарт нормалната 8 ца е толкова ,а при тях нордик е пак толкова.
Какво ли разбирам
Разлика в цените на материалите и вложенията в двата модела няма. Затова са едни и същи цените. И класа им е един и същ. Разликата в цената на монтажа идва от стандарта. И в Румъния е доста по-евтин от у нас.
Каква е разлика между двата климатика нордик и нашите
Нордиците имат нагревател в тавата на външното. Специално за 8-та никой не е виждал нордик...
А на моята 6-ца под капака на вътрешното пише на хартиена лепенка '25SKVP2-ND' , т.е. наполовина съм бил уреден.
Мога ли да напръскам плазменият филтър (без да го разглобявам) с обезмаслител ?