Нека колеги,които имат такъв климатик,да си кажат мнението,Интересува ме как се държи през зимния сезон,икономичен ли е,ще се справи ли с отоплението на това помещение?
Заслужава ли си инвестицията от 2500лв?.Или да търся друго решение?
25m2 без изолация. Ако топлозагубите са ти над 4kW и той сигурно няма да се справи. А защо не си викнеш оглед? В меката си все пак.
Поздрави
Аз Съм с 8ца ,но 16 ка в около 40 кв .
За топленето топли и дори тази зима съм нямал проблеми.
Само да вметна при мен е в хол около 27-30 кв + спалня 15 кв.
В спалнята се държи с 1-2 градуса по студено/топло.
Примерно е нагласен на 23 в хола си е толкова ,а в спалнята е около 21 ,което мен ме устройва .Не обичам да спя на топло.
Имам и МИ FH25 и лично мое мнение е ,че е по добър.
Хубавото на Тошо е ,че е в хола и не го чувам много когато дига клапите .Въпреки ,че пак се чува през нощта в спалнята!
Другото е ,че когато тръгва да прави дефрост и в спалнята се чува пуфтенето и едно като преливане.
Тук пак се ядва защото дефроства много рядко.
Аз бих заложил на FH.
Решението си е твое.
П.П.
Ако се съмняваш в мощноста загледай нокрията там поне празни няма!!!!
runni9, имаш ли си бегла представа какво представлява и как работи дайсейкай 8-ма серия?
Ще се справи с помещението, държи се точно така, както си го настроиш и е много тих. Не мога да отговоря, дали си струва или не, защото гледаме от съвсем различни камбанарии. Не е идеален.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 25-08-17 в 20:23.
[QUOTE=dodo_pv;832897]runni9, имаш ли си бегла представа какво представлява и как работи дайсейкай 8-ма серия?
Никъде не съм коментирал Тошибата. Само отговарям на човека за притесненията за 10+ годишните.
Градски човека каза ,че не иска да си смени 10 годишния с друг 10 + годишен.
За това го подкрепям на 100 % .
Сега някои ще кажат ти не знаеш какво е как са от космоса .
Ако иска да си вземе нов Японски за тези пари или малко отгоре има.
Аз пак не бих защото с тези къщички нищо не мога да разбера.
Здравейте,
имам нужда от съвет
Вчера си поръчах 2 броя RAS-13G2KVP-E. Един за Траперзария + кухня - около 18 м2 и един за спалня пак около 18 м2. И двете имат излоация и ПВЦ дограма.
Днес обаче се зачетох в тази тема и имаше няколко мнения, да се внимава с преоразмеряването.
Въпроса ми е да бягам ли да ги сменя с 10-и и ако не ги сменя какви са ефентуално страничните ефекти ако дойдат по-мощни за помещенията.
Да кажа, че съм от Добрич и тук зимите са доста влажни и ветровити. И мъглите не са рядкост.
Поздрави,
Пламен
]Здравейте,
имам нужда от съвет
Вчера си поръчах 2 броя RAS-13G2KVP-E. Един за Траперзария + кухня - около 18 м2 и един за спалня пак около 18 м2. И двете имат излоация и ПВЦ дограма.
Днес обаче се зачетох в тази тема и имаше няколко мнения, да се внимава с преоразмеряването.
Въпроса ми е да бягам ли да ги сменя с 10-и и ако не ги сменя какви са ефентуално страничните ефекти ако дойдат по-мощни за помещенията.
Да кажа, че съм от Добрич и тук зимите са доста влажни и ветровити. И мъглите не са рядкост.
Поздрави,
Пламен[/QUOTE]
Аз съм с 10-ка в югозападна стая с изолация, 3.45/4.95/Н2.50м (около 17м2) и климатика поддържа без проблем зададените температури: лято 25/26гр., зима 23/24гр. Като поддържа минимуми лятото 85-110W, a зимата 110-130W, като в големите студове -12/13гр. консумацията бе около 220-240W. Според мен 13-ка за твоите помещения е преоразмерен. При мен се като мине на вкл./изкл. отварях врата към коридора. Ако имаш възможност се консултирай с фирмата, която ще ти извърши монтажа. Успех!
Вдига ли си минимума при отрицателни температури дайсекая или си поддържа без он офф под 200 вата може ли да падне на -10 -5 някъде