Сигурен съм, че така ще мислят и от Тошиба!
Сигурен съм, че така ще мислят и от Тошиба!
Тук не съм съгласен. Да вероятно микроклимата при някои е предпоставка за проява на дефекта, но той е факт. Тук не става въобще въпрос, че климатика не следи нещо добре температурата, а става въпрос за проблем с алгоритмите на софтуера което води до "объркване" на машината. Аз мисля, че щом във форума сме 3-4 забелязали проблема реално има 10-ки ако не 100-ци хора страдащи от проблема (форума се чете от сравнително скромна част от населението).
Ами при това, че струва 2000+ лв за 10-ка, не мисля, че е нормално да създава дискомфорт да не казвам проблеми. При мен и 2та климатика са до тръби на парно и те са си топли и как не се бъркат тия климатици, не се успиват и си поддържат темп. и най-вече комфорт. Аз така заради това успиване на хайер-а преди да го сменя за тошиба скъсах всички, които можеше от тормоз, докато не се реши проблема.
На Додо 13ката също не прави проблеми, те се проявяват при по малката мощност поне засега.
Излиза че сузумито по-добро като работа и комфорт,а и моите преки впечатления са такива.Май Дайсейкая почва да потъва като Титаник ,поне за 5 и 8 серия
Еди, това е точно така, но не е обяснено в инструкцията за монтаж. Променили са алгоритъма на работа, без да се съобразят с ограниченията за монтаж. Затова са виновни и дали ще отреагират или не, зависи от това, дали някой е пуснал официално сигнал за проблема. А той, доколкото разбрах е, че машината спира да поддържа температурата в помещението и това не се отстранява със задаване на по-висока. Или греша? Единственото, което могат да направят сами оплакващите се е да зададат ръчно втора или трета скорост на турбината и да се лишат от "DAI SEI KAI".
@Кию, 13-ката ми не прави проблеми, защото не е монтирана според изискването за минимално отстояние от тавана, а според това за мин. Отстояние от пода! И е в средана на стаята, близо до врата!
Трябва повечко хора да се съберат с един и същ проблем, и то не само от България.За 4-5 случая отговора ще е "няма проблем в машината, случая е частен".При III серия от мотора на турбината изрева половин Европа и цялото Скандинавие и решиха нещата кардинално.
Виж сега, аз не мога да кажа, че съм загубил комфорта от работата на машината. Повечето време работи без проблем...топли, доста тихо както и икономично. Поне при мен забива обикновенно сутринта като намаля температурата от 23 на 20, защото тогава компресора изключва и след това влиза в "порочния" цикъл. Тези Тошиби са си с реално нисък минимум, така че работата без да влизат в офф е съвсем постижима цел. Но дори да го направи 2 пъти седмично си е дразнещо когато си инвестирал пари за може би най-скъпата 10-ка на пазара. Все пак да не стигаме до крайни изводи, че не стават на работа и т.н. Истината е, че за момента, докато не се знае какъв е проблема и ще бъде ли разрешен, този модел не е най-разумната инвестиция. Та така де исках да кажа, че забиването не е толкова често, че да се загуби реално комфорта от ползването.
Промяна положението на вътрешното тяло-единствения вариант за промяна,и то не се знае до каква степен.При мен се получи в някаква степен ,но винаги може и още.
Не знам за останалите, ама аз ако слагам в хола 8-ца вероятно ще е 10-ка и едва ли ще се успива, а ако се успива ще е за кратко.Имам си топлозагуби като мансарда.
Ако искаш да ти се успива, викни ме да ти бодна базата на вътрешното тяло...
Машините продължават да ме 'очароват'... На едната от трите, моторчето за клапите така се разшумя, че вече се събуждам от него. То е някви стържене, бучене... Явно ще се ходи до сервиза по-рано отколкото предполагах...
Става въпрос за този хол от подписа ти?В 29 кв ще слагаш 10ка?
Сигурно аз нещо не съм разбрал.
Що да не сложи, моята 9-ка LDC без зор си топли близо 25 квадрата хол и спалня.Ама е от онези, дето вече не ги правят.10-ката на 8-а серия е нещо подобно.То от големи машини в малки стаи често се получава проблем.В България рядко някой използва пълните възможности на климатиците, все гледа да има много мощност отгоре.ХИТАЧИ-то /в близо 24 квадрата, две помещения/ и LDC-то / и то около 24 и малко квадрата, две помещения/ при мен са в кубатури, в които могат да използват с пълния капацитет на възможностите си и никога не са правили проблеми от никакво естество.Повечето от вас няма да ги сложат в такива помещения, като моите, сигурен съм, винаги ще сложат 1 номер отгоре.Все пак климатиците са направени да топлят, не да се чудят как да харчат колкото едно радио и да дремят повечето време.