Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сигурен съм, че така ще мислят и от Тошиба!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Рано е за генерален извод за наличие на фабричен проблем на модела.Аз поне, за сега си мисля, че по-скоро е специфичен проблем на място на монтаж и микроклимата в помещенията.
    Тук не съм съгласен. Да вероятно микроклимата при някои е предпоставка за проява на дефекта, но той е факт. Тук не става въобще въпрос, че климатика не следи нещо добре температурата, а става въпрос за проблем с алгоритмите на софтуера което води до "объркване" на машината. Аз мисля, че щом във форума сме 3-4 забелязали проблема реално има 10-ки ако не 100-ци хора страдащи от проблема (форума се чете от сравнително скромна част от населението).
    VanDan, JOKVN, adrian_dimitrov и 1 други харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ами при това, че струва 2000+ лв за 10-ка, не мисля, че е нормално да създава дискомфорт да не казвам проблеми. При мен и 2та климатика са до тръби на парно и те са си топли и как не се бъркат тия климатици, не се успиват и си поддържат темп. и най-вече комфорт. Аз така заради това успиване на хайер-а преди да го сменя за тошиба скъсах всички, които можеше от тормоз, докато не се реши проблема.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

На Додо 13ката също не прави проблеми, те се проявяват при по малката мощност поне засега.

6. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Излиза че сузумито по-добро като работа и комфорт,а и моите преки впечатления са такива.Май Дайсейкая почва да потъва като Титаник ,поне за 5 и 8 серия

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Еди, това е точно така, но не е обяснено в инструкцията за монтаж. Променили са алгоритъма на работа, без да се съобразят с ограниченията за монтаж. Затова са виновни и дали ще отреагират или не, зависи от това, дали някой е пуснал официално сигнал за проблема. А той, доколкото разбрах е, че машината спира да поддържа температурата в помещението и това не се отстранява със задаване на по-висока. Или греша? Единственото, което могат да направят сами оплакващите се е да зададат ръчно втора или трета скорост на турбината и да се лишат от "DAI SEI KAI".
    @Кию, 13-ката ми не прави проблеми, защото не е монтирана според изискването за минимално отстояние от тавана, а според това за мин. Отстояние от пода! И е в средана на стаята, близо до врата!
    popov одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Трябва повечко хора да се съберат с един и същ проблем, и то не само от България.За 4-5 случая отговора ще е "няма проблем в машината, случая е частен".При III серия от мотора на турбината изрева половин Европа и цялото Скандинавие и решиха нещата кардинално.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Излиза че сузумито по-добро като работа и комфорт,а и моите преки впечатления са такива.Май Дайсейкая почва да потъва като Титаник ,поне за 5 и 8 серия
    Виж сега, аз не мога да кажа, че съм загубил комфорта от работата на машината. Повечето време работи без проблем...топли, доста тихо както и икономично. Поне при мен забива обикновенно сутринта като намаля температурата от 23 на 20, защото тогава компресора изключва и след това влиза в "порочния" цикъл. Тези Тошиби са си с реално нисък минимум, така че работата без да влизат в офф е съвсем постижима цел. Но дори да го направи 2 пъти седмично си е дразнещо когато си инвестирал пари за може би най-скъпата 10-ка на пазара. Все пак да не стигаме до крайни изводи, че не стават на работа и т.н. Истината е, че за момента, докато не се знае какъв е проблема и ще бъде ли разрешен, този модел не е най-разумната инвестиция. Та така де исках да кажа, че забиването не е толкова често, че да се загуби реално комфорта от ползването.

11. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Промяна положението на вътрешното тяло-единствения вариант за промяна,и то не се знае до каква степен.При мен се получи в някаква степен ,но винаги може и още.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не знам за останалите, ама аз ако слагам в хола 8-ца вероятно ще е 10-ка и едва ли ще се успива, а ако се успива ще е за кратко.Имам си топлозагуби като мансарда.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ако искаш да ти се успива, викни ме да ти бодна базата на вътрешното тяло...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Машините продължават да ме 'очароват'... На едната от трите, моторчето за клапите така се разшумя, че вече се събуждам от него. То е някви стържене, бучене... Явно ще се ходи до сервиза по-рано отколкото предполагах...

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Става въпрос за този хол от подписа ти?В 29 кв ще слагаш 10ка?
    Сигурно аз нещо не съм разбрал.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Що да не сложи, моята 9-ка LDC без зор си топли близо 25 квадрата хол и спалня.Ама е от онези, дето вече не ги правят.10-ката на 8-а серия е нещо подобно.То от големи машини в малки стаи често се получава проблем.В България рядко някой използва пълните възможности на климатиците, все гледа да има много мощност отгоре.ХИТАЧИ-то /в близо 24 квадрата, две помещения/ и LDC-то / и то около 24 и малко квадрата, две помещения/ при мен са в кубатури, в които могат да използват с пълния капацитет на възможностите си и никога не са правили проблеми от никакво естество.Повечето от вас няма да ги сложат в такива помещения, като моите, сигурен съм, винаги ще сложат 1 номер отгоре.Все пак климатиците са направени да топлят, не да се чудят как да харчат колкото едно радио и да дремят повечето време.
    justify одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Единственото, което могат да направят сами оплакващите се е да зададат ръчно втора или трета скорост на турбината и да се лишат от "DAI SEI KAI"!
    Аз по принцип си държа турбинта на 2 даже и 3 през цялото време и пак го прави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 17:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе