Страница 25 от 31 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Бахти кефа, ако излезе че е от липса на зауляване в контактите. Става интересно..

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Бахти кефа, ако излезе че е от липса на зауляване в контактите. Става интересно..
    Няма да е първата марка, която има странно поведение при липса на нула или нестабилно напрежение.

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

В новото строителство са така, ако искаш дайсейкай,първо 50к за ново жилище

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

А дано да е това проблема. Най добре и за двете страни на казуса. :-)

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Като знам какви електротехници се подвизават из някои специализирани фирми за битови климатизатори, изобщо няма да се учудя.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Моите гарантирано са занулени.

Аз имам една молба -ако във форума има поне един притежател на Дайсекай 8, при когото никога не се е наблюдавало въпросното "успиване", нека пише и ако е възможно да сподели серийният номер намиращ се на вътрешното тяло. Призовавам и притежателите на проблемните да споделят също, да направим една статистика. На моите две 10-ки, купувани 09/2015 и 11/2015, са :
    5250010х
    5250014х
    Във форума сякаш имаше снимка на модела при излизането му на пазара в България и мисля беше 52400ххх. Просто искам да се види има ли връзка с партидата, но вероятно има, щом миналата зима не е имало никакви оплаквания.

П.С. Серийният номер на машината, снимана във форума при излизането на модела е 42500023, RAS-10G2KVP.
    Този пост е редактиран от djenev; 26-02-16 в 21:36.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Този е наред и е занулен. Въртели прави само плазма филтъра. Тази му беше втората зима:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Мерси dodo_pv.
    Добро начало, 425-серията май ще излезе читава. Силно се надявам и другите собственици на модела да се включат.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

425-та серия са първите монтирани. Сега погледнах първите три машини са монтирани 07.2014. Няма оплаквания до тук.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Моя е 425003ХХ. Монтиран 10-ти или 11-ти 2014г. И има проблем с машината

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Прескача ли искра, ако опреш фазата до крановете?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Нямам представа за какво ми говориш. Точно със тока съм много скаран

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

......сега само да не бодне някой в контакта две жици и да почне да си претества техниката в къщи.....
    Mega, SPSt, AC_From_Hell и 1 други харесват това.

17. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте, моя също е от "425-ките" от 08.2014 (10-ка) и се успива, и няма проблем с заземяването. Трипроводна е инсталацията, къща със собствено заземяване от няколко кола. Не мисля, че проблемът е в заземяването, респективно при някои зануляване. Преди време даже монтажниците бяха разменили земния с нулата при свързването на единия ми климатик (20 zjx-s), но той си работеше без проблем, докато не открих грешката при инсталирането на дефектнотокова защита от 300 mA на цялата къща (от противопожарни съобръжения) и тогава просто просто ги размених и отстраних проблема, но ако не се бях заел да сложа ДТЗ: 300 mA и досега щеше да си работи с фаза и земя :-).
    Относно тошибата наистина както беше отбелязано май се успива при температури около 0 градуса, но вътрешната температура няма май значение. Успиването е регистрирано и при зададени 20, 21 и 22 гр. Не е кой знае колко преоразмерен. Намира се в стая от 23 кв. м, но почти винаги с отворени врати. Това е къща с 72 кв и 180 куб.м. Общо три климатика я отопляват - тошибата, 20zjx-s и SF25. Винаги са он-оф, даже и тошибата, но топлозагубите са малко (0,11 w/m2 таван, 0,22 w.m2 стени). Вярно, е че е монтиран на вътрешна стена, над врата и е на топла стена понеже са с вата и картон, но това според мен не е оправдание за производителя, ако това което описвате е некоректна работа. Що се отнася до това, че климатика не е за всеки монтажник, както тук бе споменато, мисля че не трябва да се вземе на сериозно. Няма нищо различно от монтажа на другите климатици които имам.
    Моите наблюдения са, че климатика наистина спира дълго време да работи при насочени с клапи надолу без да се върти вентилатора, като това при мен продължава с часове. Аз преди го отдавах на малките топлозагуби, защото температурата не пада под градус, даже в повечето случаи е по-малко и си мислех, че той така си работи :-)
    Въпреки това мисля, че е климатик, който бих препоръчал на други хора ако искат да се отопляват с климатик. Е аз повече май харесвам ZJX-S-а ама това е друга тема. Толкова гореща струя май се съм усещал при друга машина и много ми допада това, а не е като да не знам какво е некомфортен почти хладен полъх от други машини (имам и два дайкина в апартамент)
    Дано се намери решение. Мислех да сложа една 10-ка в едно помещение - пристройка до къщата, 40 кв, която си я правя за домашно кино, но сега все повече си мисля за 25 ZMX-S :-)
    Поздрави!

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Мисли, ама за две 9тки

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 31 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 17:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе