Що не пробваш? Какво да стане? Какъв теч? В постът над твоя пише, че има съмнение за липса на зануляване. Фазата можеш да я пуснеш през пробна лампа или директно. Зависи колко ти е акъла.
А не много са :-). Излишни пари, които могат да идат за по-добър проектор. Топлозагубите при 0 гр и вътрешна 20 са в рамките на 900-1100 в. Много са два климатика. Изолирано е добре помещението. Има 40 см изоация на тавана, 20 см на стените и 10 на пода. Само, че вече май спамим тук с тия изолации, а не обсъждаме тошибката :-).
Този пост е редактиран от Zhivko Uzunov; 27-02-16 в 01:08.
И моя е от 425000ХХ серията, така че отпада теорията, че машините от тази партида нямат проблем.
Надявам се, че няма кой да се върже на твоя акъл /особено ако не знае какво прави/. Да си чувал за един уред наречен "мултимер". Най-евтините са по 7-8 лв. Купи си един такъв и недей да мериш с фаза по корпуса, пък било и през "пробна лампа".
Много ще ми е интересно да "измъдриш" като как липсата на зануляване ще накара климатика да се "успи" !?
SPSt, некачествено захранване е било причина за успиване и други проблеми с машини в миналото, така че недей да го отхвърляш с лека ръка. Саньо например имаха една такава серия и произведоха спешъл едишън платки за БГ, с които преди 10 години решиха проблема и климатиците все още си работят.
Значи засега излиза, че и двете серии са засегнати. Явно при някои машини е по-изразен проблема, колегата с безпроблемната от 425серия е 13-ка, като че ли 10-ките са по засегнати.
Относно захранването, колко да е некачествено? БДС стандарта казва 230V +-10%( 207V - 253V). При мен е 225-235V целогодишно. Ако дайсекая не може да работи в тези норми-значи не отговаря на стандарта.
Да не забравяме, че успиването се появява само между +2C ÷ -4C външна температура, това как се обяснява с некачествено захранване?
Чудя се и защо още се продава модела, а не е изтеглен от пазара, накрая да не им излезе през носа на тошиба всичкото това. Но няма да ги мислим сега тях я![]()
На такъв акъл се връзват такива, които не са особено запознати кое как се прави. Те няма да са чували думата "мултицет" и няма да знаят как се използва. Едва ли ще си губят времето да купят нещо непознато за 7-8 лева, още повече, че няма да знаят как да го използват. Някои от по-умните, с твоя капацитет, също биха сбъркали при меренето, ако преди това не разкачат машината от захранването. Някои имат филтърни групи и могат да те подлъжат при меренето, ако не си познаваш добре мултицета. Но едва ли има човек, който си няма резервни лампи в дома. Пробата би станала за около минутка и не би било необходимо да се разкача каквото и да било по машината. Бързо, лесно и евтино.
Не го отхвърлям с лека ръка, но просто не зная как може да повлияе. По-скоро биха повлияли флуктуациите на напрежението, на някои местя в татковината ни /ако стабилизатора на климатика не е добре изчислен/. Обаче и това е малко вероятно. В нормален режим /без к.с., зануляване дори не е необходимо. Сигурен съм, че имаш уреди и инструменти с двупроводно захранване. Примерно такива с пластмасови корпуси.
Здравейте, моята 10-ка също е от 425 серия и го има това успиване.
- - - - - - - - - -
Сега забелязвам обаче , че като сложа фазомера на металната пластина под капака , глим лампата свети слабо.Това е само когато климатика работи , изключа ли го, малко след това щраква реле и глим лампата изгасва! При вас има ли такава утечка?
Здравейте, мойте машини са от серията 525001хх монтирани 09.2015. И трите се успиваха зверски, затова и пуснах тази тема. обаждах се 2 пъти в тошиба на "горещата" им линия. И двата пъти една кака ми прие оплакването, записа ми телефона и обеща да предаде на колегите, и да чакам да ми се обадят за час за оглед..... ами чакам си още. Не бях влизал отдавна във форума, щото се отчаях. Като се успът, увеличавам с 4-5 градуса, събуждат се и пак си намалям до колкото искам. Иначе инсталацията ми е трипроводна , с дефектнотокова защита. ДТЗ то ми бачкатествано с влажен разклонител, и неволно пипната фаза от мен. Та, така
![]()
Insomnia,
много станахме вече оплакалите се от проблема. Надявам се, че се работи по установяването и отстраняването му, а не само да ни "хвърлят прах в очите". Дано всичко стане по лесният начин, да не се налага да си търсим правата по институциите.
Докато господата от Тошиба се наканят, на някой от вас 1 вата година от гаранцията им замина вече. Всяко нещо си има граници, дано и търпението ви има такова.
dodo , фазомера свети дори и когато го поставя на външното тяло. По принцип контакта е занулен даже когато го монтираха техниците ми казаха да не обръщам щепсела.