Страница 23 от 31 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Ще помоля dodo_pv ако има възможност и желание да обобщи в прав текст в един пост какви са точно особеностите на монтажа на Daisekai 8 - конструкция на помещение, място на монтаж и т.н. за да работи климатика коректно. Предполагам много хора, които искат да си закупят хубава топлеща и комфортна машина, но притеснени от написаното в темата за "успиването" ще са му благодарни.
    Rumb@ta одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Общо-взето, трябва да се избягват следните неща:
    1. Монтиране в помещение с вътрешна изолация и малък специфичен топлинен капацитет на тавана и мебелите.
    2. Монтиране в близост до тавана.
    3. монтиране в срещуположния на прозореца ъгъл.
    Ако някое от тези условия не може да се изпълни, може да се зададе фиксирана скорост на вентилатора (втора или трета), при която проблемът със заспиването ще се избегне. Пред машината трябва да има достатъчно свободно пространство, за да не се връща директно обратно голяма част от въздушния поток. В най-общия случай, ако на мястото на успиваща се машина се монтира какъвто и да е друг модел, то зададените от дистанционното градуси в режим отопление няма да отговарят на средната температура в стаята. Тя ще е по-студена.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

А ако е Фуджицу ще е 2 градуса отгоре на другия край на стаятасеки климатик си има особености, но тука говорим за технически проблем.
    Този пост е редактиран от avenger; 21-02-16 в 23:29.
    necata2, Rumb@ta и mirandi харесват това.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ... но тука говорим за технически проблем
    Възможно е, но е малко вероятно. Това не е първа зима за модела, има монтирани доста солидна бройка машини, 90% от тях за отопление. До сега никакви оплаквания. Колегите от форума са първите с проблем, в Тошиба от тях предполагам са приели сигнал. Това, което знам е, че има подаден сигнал и е препратен към завода. Да видим какво ще кажат. Може пък да има нещо в дадена партида?
    necata2 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Нищо им няма на партидите. Под мен живееше тежкоболен възрастен човек и хората отопляваха помещението си, заради него, много усилено. Точно тогава ми бе монтирана 13-ката на осма серия и забелязах честия он-оф режим. Нямаше успиване, заради външната стена, отстоянието от тавана и наличието на коминен ефект, преди да си вдигне клапите. Като почина човека и "подовото отопление" спря, всичко се нормализира. Машината не може да заспи, ако вътрешното тяло не попадне в топлинна камбана. Проверено.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... не знам, имам близки хора с няколко машини на 8-ма серия. Ако бяха на студено, или има проблем няма как да не науча. Отделно колко монтирани има. Но да видим все пак какво ще кажат от Тошиба? Знам, че имат хардуер, който чете машината в реално време. Тоест чете в реално време какво чуват и виждат датчиците. Не знам като са били при колегите с пробема, дали е правено?

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    а ако е Фуджицу ще е 2 градуса отгоре на другия край на стаята .. всеки климатик си има особености но тука говорим за технически проблем
    Правиш ли разлика между технически и монтажен проблем? Техническият проблем засяга всички бройки. Тук не говорим за такъв проблем. Грешиш. Намери колега с проблем успиване и му смени машината с фуджицу. Тогава, пак ще коментираме.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз не бих бил толкова категоричен. Една от проблемните машини е монтирана от колеги, които определно знаят как се монтира климатик. Едва ли проблема е монтажен. Малко уважение все пак.
    Този пост е редактиран от Mega; 21-02-16 в 22:43.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ... не знам, имам близки хора с няколко машини на 8-ма серия. Ако бяха на студено, или има проблем няма как да не науча. Отделно колко монтирани има. Но да видим все пак какво ще кажат от Тошиба? Знам, че имат хардуер, който чете машината в реално време. Тоест чете в реално време какво чуват и виждат датчиците. Не знам като са били при колегите с пробема, дали е правено?
    За съжаление, България се оказа твърде голяма за да имам честа да бъда посетен лично от екип на вносителя. Задачата бе зададена на подъзпълнителска фирма от региона, които като цяло се постараха, но не разполагаха с такава техника за която говориш. Може би и затова решението на проблема се бави!
    zliqiliq одобрява това.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За съжаление, тестера го имат само те. На нас не си се дава, освен това в пари е недостижим за малка и средна фирма. Пиши ми на лични, да видя дали мога да помогна. Едва ли няма да има решение. Но колелото се завърта бавно.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

dodo_pv, и трите ти препоръки са спазени при едната ми машина, по случайност, и не помага. Вентилатора постоянно е на втора степен, защото стаята е много студена и на по-ниска скорост не стопля добре. Определено не е проблема в монтажа. И на пода да е монтирано вътрешното тяло -все тая. Другата машина е в много добре изолирана стая и не бих казал, че се успива по-често. Няма някаква закономерност, освен единствено външата температура между +2 и - 4С. Над и под тези градуси не се успива, макар и понякога да прави офф. По-назад в темата бях писал за съмнения за работата на EEV-то, но не съм имал време да се занимавам повече. Повтарям се вече, но при мен са така нещата.
    Rumb@ta одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Аз не бих бил толкова категоричен. Една от проблемните машини е монирана от колеги, които определно знаят как се монтира климатик. Едва ли проблема е монтажен. Малко уважение все пак.
    Тук не атестираме способностите или познанията на монтажници. Става въпрос за документацията към модела, която позволява монтирането му на 5 сантиметра от тавана и в която няма дадени никакви ограничения, свързани с помещението. А този модел не може да работи така. Не бих бил толкова категоричен, ако нямах наблюдения и върху други марки, монтирани по този начин. За радост, при тях турбината не спира никога и коминен ефект не им е необходим, за да не заспят. Говедата не променят документацията, за да не им паднат продажбите. Не свалиха и цената им, след като махнаха хубавия компресор и втория четирипътен вентил. И какво стана? На итър г*з, к*р с винт!!! Хак да им е на говедата!

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    dodo_pv, и трите ти препоръки са спазени при едната ми машина, по случайност, и не помага. Вентилатора постоянно е на втора степен, защото стаята е много студена и на по-ниска скорост не стопля добре. Определено не е проблема в монтажа. И на пода да е монтирано вътрешното тяло -все тая. Другата машина е в много добре изолирана стая и не бих казал, че се успива по-често. Няма някаква закономерност, освен единствено външата температура между +2 и - 4С. Над и под тези градуси не се успива, макар и понякога да прави офф. По-назад в темата бях писал за съмнения за работата на EEV-то, но не съм имал време да се занимавам повече. Повтарям се вече, но при мен са така нещата.
    Няма гаранция, че някоя от машините няма и технически проблем. Не съм съвсем наясно, но ТРВ би следвало да се следи от програмата.

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Това е технически проблем. Не може климатика да работи с включен компресор с часове и да е подгрял питата, и турбината да е в спряло положение през това време.
    Не е до монтаж. Нещо е омазан софтуера.
    SPSt, marqn и zliqiliq харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

.....
    Този пост е редактиран от necata2; 22-02-16 в 19:33.

18. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Добре де Mister не е от София,а тези които са при тях дошъл ли е представителя на Тошиба за да констатира проблема.Все пак минаха близо два месеца.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 31 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 17:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе