Каква ДТЗ те подгони? На колко места ги има? И ще изключи ако протече ток. И няма м/у, а има такива за 30mA и такива за 300mA, но това въобще не касае темата.
Каква ДТЗ те подгони? На колко места ги има? И ще изключи ако протече ток. И няма м/у, а има такива за 30mA и такива за 300mA, но това въобще не касае темата.
За твоя информация, ДТЗ се монтира задължително на трипроводна ивсталация. Такива са европейските стандарти. Дори и да не тече никакъв ток, достатъчно е да свържеш нулата със земното, за да изключи! Сам си направи сметка, какво ще се случи, ако ги размениш и пуснеш машината. Ако няма ДТЗ е все тая, коя ще ползваш за нула. И двете са в земята. Аз бих ползвал тази, с по-малкото съпротивление.
Почти нищо от това, което си написал не е вярно, но не му е тук мястото /а и нямам намерение/ да ти обяснявам. Въпросът беше какво общо има с успиването на машините? И изобщо със заглавието на темата.
Общото е изказаното мнение за свързаността на проблема с успиването с липсата на заземяване / зануляване. Коментира се липсата на възможност за отличаването на нулевия проводник от земното. Изказва се мнение, че не е работа на монтажната група да проверява захранващата мрежа. Затова се включих. Що се отнася до личната ми необходимост от атестация на познанията ми от твоя страна, нещо си се объркалПозна единствено, че не му е тук мястото.
След дълго чакане при мен има развитие по проблема. Днес от AHI Carrier пратиха екип който смени вътрешната платка, външната платка и температурен датчик на вътрешното тяло. Екипа беше от подизпълнителска фирма и не можаха да кажат дали е пипано по софтуера. Днес беше изключително топло, а както знаят хората с проблема в такова време той не се явява. Ще наблюдавам евентуално, при по-хладни сутрини и вечери, дали ще се прояви отново!
Този пост е редактиран от MisterT; 02-04-16 в 11:46.
След смяната на платките, днес сутринта при външна температура 5-6 градуса направих малко тестове да опитам да предизвикам проблема. При настроени 18-19 градуса вътрешна за да прави често он-офф, не можа да "забие". Незнам дали не е топло "за да си покаже рогата", защото проблема е най-изразен около нулата, но вече е април и по-студено от това едва ли ще стане. Продължавам с наблюдението, макар че май ще остане за другата зима. Дето се вика надеждата да е решен проблема "все още е жива"!
Добре де при климатиците не важи ли 30 дневния период за отстраняване на повредата? Един вид .... подава се оплакване, групата идва и констатира проблема, пише протокол за това с дата и обратното броене започва. Или се лъжа?
Ами аз си чакам вече 6-ти месец и не знам кога ще ми кипне.
Следва 30-дневното чакане. Нали го прочете горе?
...и 30 дни минават...,после какво следва?
С климатиците е доста по-специално. Доколкото знам, дори и да отидете в магазина, нищо няма да стане.