Страница 29 от 31 ПърваПърва ... 192728293031 ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    ...и 30 дни минават...,после какво следва?
    Трябва ли да си преписвам старите постове, специално за теб? Още повече, че някои от колегите се дразнят! Специално в твоя случай нищо няма да последва, от правна гледна точка. Пропуснал си един 14-дневен срок в миналото, в който е трябвало официално да съобщиш за евентуалното предполагаемо несъответствие на параметрите на твоята машина. И аз го изпуснах на времето, преди около 2 години, когато забелязах капризите на един калпав йонизатор. Хич да не ти пука, пълна радост няма

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev Виж публикацията
    С климатиците е доста по-специално. Доколкото знам, дори и да отидете в магазина, нищо няма да стане.
    Скромни са ти познанията. Всичко зависи от документите, не от стоката!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Моят случай е в друга тема. Говориме за случаят в тази тема. Какво се случва след 30дни?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

До 30 дни трябва да отстранят проблема, да подменят уреда с нов или да ти върнат парите. Но все пак и ти трябва да предоставиш нужните документи за да може да поиска това, а именно - гаранционна карта, фактура, касова бележка и протокол от фирмата за това, че има проблем от дата ****** и какъв. На 30тия ден отиваш в КЗП и пускаш жалба срещу търговеца /ако той вече не ти е дал решение/. Обикновено като ми се е налагало да ги използвам съм ходил с представител на КЗП и той им казва така - Вие ли ще уредите проблема с клиента за да удовлетвори и двама ви или аз да наложа глоба в размер 500лв. до 3000лв. и все пак да подмените стоката? Винаги върши работа Дано и при вас помогнат институциите ако търговеца не помага.

Не знам как търпите по 3~6 месеца при положение, че не сте си взели и най евтиния климатик и не сте си потърсили правата. То и сега трудно ще докажете проблема при положение, че е в режим отопление, но може и на охлаждане да прави магарии.
    dodo_pv одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Пичовете от Тошиба искат да им се пращат имейли за такива проблеми директно на тях.Обещават,че ще подменят климатика ако се налага,както са подменени досега няколко Дейсекай заради проблема с успиването и неадекватно държане на климатици от 8-серия.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Какво искат те и какво казва закона, са две различни неща. Задължение на търговеца е да изпрати информацията на Тошиба. Освен ако не се разбере с клиента, той да поддържа връзка директно. Договаря се

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Точно така .... той ако не се чувства задължен си е негова работа. А клиента и КЗП не ги интересува кой е официална поддръжка или сервиз. Този който
    е продал съответния уред е длъжен да поддържа гаранцията. Реално аз ако съм клиента от къде да знам какво, с кого и как да се оправя? А търговеца вече как се разбира със сервиза от своя страна и какво става между тях са си лично техни отношения и клиента това не го засяга.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Става въпрос монтажните фирми да информират,а да не опитват сами ремонти и да премълчава за проблеми.А не клиента да пише до тях.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Според информацията ми от преди 3 години, Тошиба не допуска ремонт на нейните машини от други. Не знам как е сега.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Не само от други ,изобщо ремонт не се допуска
    its large одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Според информацията ми от преди 3 години, Тошиба не допуска ремонт на нейните машини от други. Не знам как е сега.
    Как така? Искаш да кажеш, че ако аз съм фирма която купува и продава климатици Тошиба от официалния вносител, и ако ми дефектира бройка, че няма да мога да си я отремонтирам сам в сервиза си ли?
    И трябва да го изпратя на вносителя за ремонт ли?

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

...ако ще чакаш от Ахи Кериър нещо , като да чакаш писмо от .......

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Как така? Искаш да кажеш, че ако аз съм фирма която купува и продава климатици Тошиба от официалния вносител, и ако ми дефектира бройка, че няма да мога да си я отремонтирам сам в сервиза си ли?
    И трябва да го изпратя на вносителя за ремонт ли?
    Иска да каже, че никога не се развалят!

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отклони се в друга посока и не ми отговори.. Иначе какво да му се развали като е нов. Това да не е Хаер.
    dodo_pv одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    ...ако ще чакаш от Ахи Кериър нещо , като да чакаш писмо от .......
    Значи, трябва да наемат повече демонтажници, по-големи камиони и кредити, за да си събират съкровищата и връщат там, откъдето са ги взели. Или ще се научат да работят по европейски и да си спазват сроковете. Много ги обичам такива говеда!
    emil vasilev одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Малко ъпдейт по работата на машината. Мисля, че и след смяната на платките проблема остана. Хванах го един единствен път при една от по-студените априлски сутрини, но не можах да потвърдя тъй като доста бързо се стопли отвън. Според монтажниците машината е "под наблюдение" така че гаранцията не отпада. Така или иначе, ще се чака есента и ако потвърдя проблема пак се започва "старата песен на нов глас". Наистина се надявах нещо да са пипнали по софта, но явно не са!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 21:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 11:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 16:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 17:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе