Страница 19 от 31 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 462
Like Tree231Одобрявам

Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси

Виж сега, аруба, сложил си си някаква 22-ка в стая за 28-ца. Някой те е излъгал, че се гледал максимала на развъртане. Това, че си се хванал на въдицата не значи, че тошибата ти е виновна. Сърди се на наивността си и смени машината с правилния размер. Максималът на развъртане е нещо, което в истинската зима никога няма да видиш, не се напъвай.
    Успех в начинанието!

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аве, ти как четеш мненията ми? Климатикът даже е голям за помещението. Аз проблеми с топленето нямам. Имам с успиването. Сутринта, след рестарта го оставих на 22 градуса. Преди три-четири часа се прибрах. Сега даже съм го намалил на 19 градуса, голяма жега е. Още преди съм писал, че съм го "лекувал" с отваряне на врата към коридор. Фронт му трябва на тоя климатик. Поне в 22 м2 трябва да е, с JDR-a в 35 м2 проблеми нямам.

4. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

+1 за Даѝкин .Съжалявам че не купих S серията тогава.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Eeeх, жената ма комшията все е по 'убава. Ама като се ожениш за нея, разбираш....
    bobovo, Aleksandars, DUNDURMA и 6 други харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    +1 за Даѝкин .Съжалявам че не купих S серията тогава.
    Имам ли такава дилема, купувам ги и двата! Помещения - бол. Най-важен е душевния мир и спокойствие.
    popov одобрява това.

7. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Аруба, аз, до сега, машина с по-добър дефрост от дайсейкай не съм виждал. Факт е, че не можеш да разбереш кога го прави, а стаята не изстива. Моите работят от няколко дена нон-стоп, за да се изморят и заспят, ама не... При хитачи, панасоник, мидея и фуджицу дефростите се усещат. Не и при дайсейкай.
    При твоя дефроста може да не се усеща, но при моя не е така. Първия път като дефростна се събудих. Все едно стар бойлер с много котлен камък завира, отделно се чува едно яко преливане А за пукането на пластмасите .. направо не ми се коментира. Но е верно, че стаята не изстива, и дефроства много бързо. До сега съм хванал 2 дефроста на единия и 1 дефрост на другия.И всеки път с описаните звуци. Дефростват като целите се покрият със скреж и не се вижда нищо от топлообменниците. Това беше преди Kоледа, когато бяха ебаси и мъглите и температурата около нулата. Иначе на -10 - 12(верно че и влажността е много ниска) си стоят чистички и никакви дефрости.

Иначе хайванчетата си топлят яко, за това спор няма
    Този пост е редактиран от Insomnia; 05-01-16 в 17:48.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

И аз съм доволен от тошибата (RAS-13G2KVP-E), но е възможно да не е подходящ за спалня. Има много тихи режими, които не съм ги пробвал и не са обяснени разбираемо, как точно работят. Възможно е да е необходимо да се активира някой от тях, за да се спи комфортно. RAS-10PKVP-E не пука при дефрост, в спалня е и е незаберлежим при сън. Като ми го разглобят за почистване, ще проверя дали има плат между пластмасите и ако да, ще трябва да се залепи такъв и на осмицата, защото тя няма. Затова пука, вероятно.

10. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Нещо за машините да кажите.Не ми се вярва в това време почиват

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Моя си бачка, но проблема си го има все още при определен режим!

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Нещо за машините да кажите.Не ми се вярва в това време почиват
    Няма проблем, топли си много добре. Много редки дефрости и само при нужда. Проблема със забиването скоро не съм го виждал защото не изключва. Климатика "хардуерно" си е много добра машина и го демонстрира категорично в такива тежки условия!
    tanatos одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

А някой извика ли сервиз относно проблемите с успиването? Резултат имаше ли?

Аз ако бях на ваше място нямаше да си трая....

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Сезиран е официалният вносител имаше и огледи, очаква се някакво решение...
    dodo_pv одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    А някой извика ли сервиз относно проблемите с успиването? Резултат имаше ли?

Аз ако бях на ваше място нямаше да си трая....
    Вносителят е уведомен и е ходил на посещение при няколко от хората които имаме проблеми. Резултат все още няма, но проблема е демонстриран и признат. Не разискваме из темата, защото беше изкарано, едва ли не, че не знаем как да си ползваме машините.
    anonim4o, satanasov и emil vasilev харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Мога да ви предложа как да си ги ползвате, докато даунгрейднат софтуера до версия 6. Щото, за версия 5, не стига хардуера...

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

И аз съм уведомил сервиза, който ми ги монтира двете машини, чакам и аз отговор все още.

Иначе някой може ли да потвърди моите наблюдения - след излизане от офф, тръгва компресора, работи 7-8-10 мин. и изключва и се успива. Това ясно. Наблюдавах едната машина през тези 10-ина минути, отворен капак и свалени филтри на вътр. тяло и ми направи впечатление, че топлообменника е едва леко топъл, т.е. предполагам 33-35C, през това време консумацията е 365W, вътрешният вентилатор не работи. Нормално е вентилатора да не работи, не е достигната мин. температура за обдухване на топлообменника. Но не е нормално за 10-ина минути при тази консумирана мощност да не се стопли значително вътрешния топлообменник. Оттук си мисля, да не би да има проблем с EEV-то или с управлението му. При спиране в офф, EEV си ресетва позицията(проверено), т.е. до пълно затваряне и след това трябва да се установи в определено положение, заложено/изчислено в/от фърмуера. Ако това не се случва както би трябвало, възможно ли е от това да се получава ефекта/дефекта?

Друго, което е за отбелязване - проблема се проявява основно в диапазона от външни температури +2C до -5C. Но не винаги, което е много странно. При едни и същи външни и вътрешни условия(температури), има периоди(дни) в които няма проблем, и обратно, т.е. леко хаотично, но винаги при външни температури +2C до -5C.

Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 31 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
    От dokkito във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 19
    Последно: 17-09-13, 17:33
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshina RAS-16PKVP-E-Daisekai- Super 5 или Daikin FTX50GV/RX50GV
    От Радостина Тасева във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-12, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе